Zondag 6 mei 2018 Nederlandse Kampioenschappen – Van Gogh Cup

Door Rosanne & Lesley
Jeroen & Rosanne: Ons eerste Nederlands Kampioenschap kon niet beter eindigen: wij hebben een eerste plek behaald in Debutanten 2 waardoor wij naar Debutanten 1 zijn gepromoveerd! Deze wedstrijd was mede mogelijk gemaakt door het Love2Move Team. Waarom? Lees snel verder.

Laten we beginnen bij het begin: zaterdag 5 mei. Op deze dag heeft Michèle namelijk de haren van beide Debutanten 2 dames gedaan: Tiffany en Rosanne. Twee bussen haarlak, tientallen haarspelden, glitters en heel veel gezelligheid later zat ons haar geweldig. Michèle beloofde ons dat onze haren met een netje eromheen door de nacht goed zouden blijven zitten. Oké, we hadden Michèle op haar woord moeten geloven. Maar toch hebben we ‘s nachts ieder uur voorbij zien gaan omdat we bang waren dat iets verkeerd ging zitten. En verrassing: onze haren zagen er de volgende ochtend nog heel goed uit.

Dan eindelijk brak de zondag aan, op naar de wedstrijd. Halte 2: Désiree verzorgde de make-up van Tiffany en Rosanne. Voor Patrick en Tiffany begon deze dag erg vroeg omdat zij om 05.00 uur in de auto op weg waren naar Désiree in Almere.  Wij (Jeroen en Rosanne) hadden iets meer mazzel omdat wij ‘pas’ om 05.45 opstonden. Wat een teamspirit: Désiree moest hiervoor ook al vroeg opstaan terwijl zij die middag nog een WDSF wedstrijd zou dansen. Maar het was zeker geen vergeefse moeite omdat de make-up super mooi was gedaan. De zenuwen begonnen inmiddels aardig op te komen. Op naar de wedstrijd!

De zaal in Almere was al om 08.00 uur open en om 9.20 waren wij gestart met de eerste ronde. Wij moesten zelf nog 4 punten halen om te promoveren naar Debutanten 1. We kwamen erachter dat er 19 paren aan Debutanten 2 zouden meedoen. Dat betekende dat wij een eerste plek moesten behalen. No pressure. De ronde startte goed, we werden gelijk doorgeplaatst naar de halve finale. De halve finale ging minder goed, maar we waren door naar de finale. Nog 1 ronde om ons te bewijzen! De spanning was groot toen wij bij de prijsuitreiking bij de top 2 stonden te wachten, maar toen hoorden wij dat we als eerste waren geëindigd! Beter kunnen wij onze zomer niet ingaan: op naar de Slow Foxtrot. Herman en Michèle: kom maar op!

 

Naast het debutanten NK, was het ook het weekend van het NK Latin en 10 dansen waar Jamie & Lesley mee deden.

Jamie & Lesley: Een jaar lang getraind om te pieken op het juiste moment. Een week rust om onszelf mentaal voor te bereiden. Wel spannend met het nieuwe jurysysteem. We gingen zaterdag lekker van start voor ons doen twee sterke rondes neergezet. Helaas: blijkbaar vond de jury het niet genoeg. We hadden ook geen finale plaats verwacht maar iets hoger dan laatste had leuk geweest. Maar gelukkig een hoop mooie complimenten en tevreden trainers daar moet je het dan mee doen.

Zondag weer met goede moed aan de start verschenen. Latin time! Eerste twee dansen te tam van start. Daarna ging het steeds beter. Misschien toch dat het resultaat van de vorige dag ons negatief had beïnvloed.
Ronde ballroom was goed en totaal zou het zeker goed genoeg moeten zijn voor een doorplaatsing naar de halve finale. Helaas was dit niet het geval… herkansing! Behoorlijk teleurgesteld moesten wij ons zelf herpakken om de jury te laten inzien wat ze hadden gemist. En wat een steun kregen we van onze supporters en mede dansers. Ruim genoeg door naar de halve. Eigenlijk hadden we de hoop op een finale plaats al laten varen. Wat een ontlading toen de laatste namen opgenoemd werden voor de finale. “Jamie en Lesley!” Verbijstering, opluchting, vreugde: alles door elkaar. Onze dag kon niet meer stuk! We moesten van ver komen maar toch gehaald. Iedereen die zo met ons mee leefde, voor jullie hebben we (helemaal stuk) de finale nog gedanst en geprobeerd te genieten van het moment. Wie had dan ook nog gedacht dat we 5de werden, wij in ieder geval niet.

Resultaten van andere paren tijdens het eerste NK weekend:

Resultaten 05-05-2018

 • NADB Adults Hoofdklasse Latin: Jaimie & Lesley        11e plek
 • WDSF Open Senioren 1 Standaard: Erik en Femke      9e plek
 • WDSF Open Senioren 2 Standaard: Evert & Margriet   7e plek
 • WDSF Open Senioren 2 Standaard: Marc & Karen     11e plek
 • WDSF Open Senioren 2 Standaard: Dick & Annet      14e/15e plek
 • WDSF Open Senioren 3 Standaard: Lex & Marjan        7e plek
 • WDSF Open Senioren 3 Standaard: Jan & Joke           8e/9e plek
 • WDSF Open Senioren 4 Standaard: Johan & Nel       11e/12e plek
 • WDSF Open Senioren 4 Standaard: Piet & Trea         16e plek

Resultaten 06-05-2018

 • NADB Debutanten 2: Jeroen & Rosanne                      1e plek
 • NADB Debutanten 2: Patrick & Tiffany                          7e plek
 • NADB Basic Standaard: Patrick & Tiffany                     8e plek
 • NADB Adults Combi: Jamie & Lesley                            5e plek
 • WDSF Open Standaard: Jeffrey & Désiree                  23e plek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.