Let’s Dance Championships – 2018


Door Marc:
Zaterdag 14 april 2018, ’s morgens vroeg…. Of eigenlijk moet ik schrijven ‘zondag 30 April 2017’…. Want na een zeer succevolle Let’s Dance Championships in 2017, zijn we als organisatie direct gestart met de voorbereidingen voor 2018. Nadat we alle sterke punten en punten ter verbetering hadden verzameld en besproken, zijn we weer een jaar hard aan het werk gegaan om het dansfeest te herhalen. Met hulp van de vele vrijwilligers, vrienden, familie en gulle sponsoren, zijn we er voor ons idee weer in geslaagd om een prachtig evenement neer te zetten.

 

De fysieke voorbereidingen begonnen dit jaar op vrijdagavond 13 April met een ervaren ploeg mensen die de Basiliek weer om wisten te toveren tot een danspaleis. Een jaar ervaring blijkt al een heel verschil te kunnen maken. Met een prachtige zaal en top voorzieningen, zoals een super jurypanel en fantastische presentatoren, hebben we een evenement voorbereid waarin de dansers en het dansen echt centraal konden staan. En waarin de toeschouwers maximaal konden genieten van een prachtig dansfeest.

Op zaterdag de 14e was het dan zover: het feest kon losbarsten. Door de goede voorbereidingen liep alles op de dag zelf eigenlijk op rolletjes. En hoefden we ons alleen nog maar te concentreren op het ‘genieten’. Doordat veel niet-(meer-)dansende vrijwillgers zich hadden gemeld om de verschillende posten te bemensen (super bedankt voor jullie hulp!!), konden de actieve dansers zich volledig concentreren op hun prestaties.

Ook voor ons, Karen en Marc, was het enerzijds best spannend. Hadden we met z’n allen overal aan gedacht? Was alles goed geregeld? Zouden er veel bezoekers komen? En anderzijds was het heel relaxed. We moesten het nu aan anderen over laten en konden vooral genieten. Net als vorig jaar hadden wij zelf ook weer veel toeschouwers uitgenodigd. Wat een fantastische groep vrienden hebben wij: ze stonden ook dit jaar weer luidkeels achter ons. Echt waar, qua aanmoediging hebben we volgens mij ruimschoots gewonnen!!

Maar het was gewoon fantastisch om te zien dat de zaal de hele dag vol zat met toeschouwers. Welke wedstrijd kan zich verheugen op zoveel enthousiast publiek?? Daar doe je het toch voor met zo’n showsport?!

’s Morgens vroeg was het de beurt aan de debutanten. Dit jaar waren er meer deelnemers dan vorig jaar dus allemaal echte wedstrijden. We hadden ervoor gekozen om dit jaar geen juveniles op te nemen in het programma. Maar in plaats daarvan de Debutanten 4. Goed om te zien dat ook die klasse lekker gevuld was. Onze eigen Love2Move debutanten deden het super. Zeker Patrick en Tiffany, die hun eerste wedstrijd dansten, deden het boven verwachting goed. En een mooie 1e plaats voor Jeroen en Rosanne! Tijdens de Debutanten Latin wedstrijd begon de zaal helemaal goed vol te lopen en kwam de sfeer er lekker in. De geheel eigen wijze van Kurt en Herman om de deelnemers welkom te heten en de jury voor te stellen was erg verfrissend.

Ook bij de amateurs deden onze Jeffrey en Desiree voor het eerst aan een wedstrijd mee. En ook dat ging goed en smaakte naar meer. Proficiat!! Veel mooie wedstrijden in het middagblok gezien. Zowel de Amateur als de Senioren klassen lieten een enorm sterk veld zien. Bijna iedere klasse had minimaal een voorronde, herkansing en finale. Dat is op sommige wedstrijden (helaas) ook wel eens anders. Dus iedereen kon vol aan de bak. En we hebben gezichten voorbij zien komen die we lange tijd niet gezien hadden. Ook in de middag zetten de paren van team Love2Move hun beste dansbeentjes voor. Met resultaten waar onze trainers trots op kunnen zijn! Zeker voor Henk en Elly die een 1e plaats wisten te bemachtigen.

Rond 18:00 begon het echt druk te worden (gelukkig hebben we een grote zaal). Alle vrienden en sponsoren die deze editie mede mogelijk hebben gemaakt begonnen binnen te stromen: enorm veel dank aan al die gulle gevers en geïnteresseerden!!! En er was even een speciaal momentje voor de 500ste bezoeker.
Dus de zaal zat nu echt goed vol. Met alle hoofdklassen (Amateurs, Senioren en Professionals) in het avondprogramma was de danstop van Nederland vertegenwoordigd. Ook voor niet-dansers dus echt een fantastisch feest om te kijken!!

Love2Move was ook goed vetegenwordigd in de sterk bezette hoofdklassen. Met mooie resultaten. Persoonlijk wisten wij, geheel tegen onze verwachting in, de finale te halen. En mede dankzij onze enthousiaste supporters haalden we zelfs een mooie 5e plaats. Voor ons een resultaat om trots op te zijn!

Het toetje aan het eind van de avond waren de Professionals Standaard en een prachtige demo van Frank en Laura Zegels in de Latin. Karen moest zelfs op een stoel staan om over het publiek heen te kunnen kijken, zo druk was het rond de vloer nog bij die laatste dansen. De allerlaatste Jive waarbij iedereen op de vloer stond was natuurlijk de kers op een mooie taart.

Voor de organisatie was het, met bijna 600 individuele bezoekers, een mooie afronding van een jaar lang hard werken. Voor de dansers een prachtige voorbereiding voor het aankomende NK om hun krachten te kunnen meten met alle andere paren. Voor de toeschouwers (gebaseerd op uitsluitend positieve reacties) een prachtige dag om te genieten van het dansen. En voor ons als paar de bevestiging dat je met veel energie en doorzettingsvermogen en met hulp en steun van onze coaches, vrienden en familie, heel veel kunt bereiken!

Wij (Karen en Marc) kijken nu al uit naar een prachtig LsDC evenement op 30 maart 2019!!

Uitslagen van team Love2Move:

 • Jeroen & Rosanne – Debutanten 2 Std – 1 van 9
 • Patrick & Tiffany – Debutanten 2 Std – 2 van 9
 • Jeffrey & Désiree – Adults B Std – 7 van 7
 • Dick & Anet – SIA Std – 5 van 5
 • Dick & Anet – SIIA Std – 7 van 11
 • Kees & Kirsten – SIIA Std – 6 van 11
 • John & José – SIB Std – 7 van 8
 • John & José – SIIA Std – 10 van 11
 • Henk & Elly – SIIIA Std – 1 van 10
 • Jamie & Lesley – Adults Hoofdklasse Std – 5 van 11
 • Jamie & Lesley – Adults Hoofdklasse Latin – 7 van 8
 • Erik & Femke – SI Hoofdklasse Std – 5 van 9
 • Evert & Margriet – SII Hoofdklasse Std – 3 van 9
 • Marc & Karen – SII Hoofdklasse Std – 5 van 9
 • Edwin & Tea – SII Hoofdklasse Std – 7 van 9
 • Stefan & José – SIII Hoofdklasse Std – 10 van 14
 • Lex & Marjan – SIII Hoofdklasse Std – 5 van 14
 • Jan & Joke – SIII Hoofdklasse Std – 6 van 14
 • Johan & Nel – SIV Hoofdklasse Std – 6 van 11
 • Piet & Trea – SIV Hoofdklasse Std – 11 van 11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.