NADB Nederlandse Kampioenschappen / Vermeer Cup


Door Elly & Jaco
Zaterdag 19 mei 2018 (door Elly)
De wedstrijd waar veel dansers naar toe leven, zo ook wij. Het gehele jaar door trainen, aan wedstrijden meedoen en uiteindelijk alles waarvoor je hebt getraind en wat je hebt geleerd laten zien op het NK. Maar ja…. het moet uiteraard wel tot uiting komen op het juiste moment. Het is dan wel een wedstrijd, maar dan wel een NK !!

Voor ons begint het al op de vrijdag daarvóór: alles inpakken voor 3 dagen, naar ‘van der Valk’ in Almere, de haren laten doen door Michèle, nog een uurtje afzien tijdens een les met Herman, weer terug naar het hotel, eten, allerlei nerveuze dansparen ontmoeten en uiteraard op tijd naar bed.

De volgende dag, D-Day, de dag van het NK. Vroeg opstaan, ontbijten, make-up bij Elly erop en op tijd naar het Topsportcentrum Almere waar de wedstrijden voor de jongste deelnemers inmiddels gestart zijn. De zaal ziet er top uit en ook de sfeer zit er al goed in.
De gereserveerde L2M Team tafels zien er weer uitnodigend uit maar eerst even de vloer verkennen en rustig indansen, alhoewel de eerste zweetdruppeltjes alweer zicht- en voelbaar zijn. Een ieder bereidt zich voor op zijn eigen manier voor de eerste rondes.

Uiteindelijk is het dan zover, wij moeten de vloer op voor de 1e ronde. Het gaat goed voor ons gevoel. Herman en Michèle zijn tevreden, maar het kan natuurlijk altijd beter. Voor een aantal nog een volgende ronde en uiteindelijk de finales. Voor ons verloopt de finale beter dan de vorige ronde en nu maar wachten op de prijsuitreiking, altijd een spannend moment.

We worden 4e, gehoopt op een top 3 plek, wat volgens velen ook terecht was geweest. Maar ja, de jury beslist. Uiteindelijk hebben wij toch een positief gevoel overgehouden aan het NK 2018.

Na de dinner break en parade, die ons eigenlijk wel een beetje tegenviel, de wedstrijden voor de hoofdklassers. Wij hebben genoten van de performance van de verschillende paren. Net als de wedstrijden van de middag zien wij paren met een big smile op hun gezicht en anderen zijn uiteraard teleurgesteld over het eindresultaat. Er waren overigens ook personen waarbij het gezicht ( niet de L2M paren !! ) op ontploffen stond……!! Ben benieuwd of de huisraad het aldaar nadien heeft overleefd.

Globaal gezien was het NK 2018 een super mooie wedstrijd , zeker voor het L2M Team, mooie resultaten, gezellige sfeer, teamspirit. Zonder het L2M team zou de sfeer absoluut anders zijn geweest in het Topsportcentrum. Wat ons betreft, iedereen bedankt voor de enthousiaste support. Herman en Michèle , bedankt dat jullie het team ieder jaar weer naar een hoger level proberen te brengen.
Op naar het volgende seizoen…..!!

Afsluitend nog even naborrelen in het ‘van der Valk’ met veel andere paren. Helaas geen snacks, kaasje, worstje, niks meer! Dus Henk en Stefan naar de Mac om voor tig personen snacks te halen bij de Mac. Eind goed, al goed……………

De zondag uit het oogpunt van een “jeugdige” toeschouwer (door Jaco dus)
Het NK-weekend was dit jaar, zoals eigenlijk altijd, gesplitst in twee zeer mooie dagen. Op zaterdag de “ouwetjes” die echt geweldige resultaten hebben behaald en zondag de adults. Ik blijf de naamgeving overigens maar vreemd vinden. Ben je nu serieus vanaf 35 een senior? Gezien de snelheid waarop de senioren 1 t/m 4 over die vloer gaan denk ik dat de adults daar nog wel wat van kunnen leren. Maar goed, dat terzijde. Zondag ging de wekker vroeg (4:45u) na een late thuiskomst, want om negen uur zou de zaal opengaan. Gelukkig waren we ruim op tijd zodat ik nog rustig koffie kon halen voor het geweld los zou barsten. Paul en Marieke in de C-klasse, Jeffrey en Desirée in de B-klasse en Jamie & Lesley in de Hoofdklasse.

Gezien de resultaten van de afgelopen wedstrijden was een finaleplaats bij de C en B klasse zeker mogelijk. Herman en Michele waren er natuurlijk ook weer van het begin bij dus alleen zat ik er zeker niet. De C-klasse was met 28 paren goed gevuld dit jaar met als gevolg een indeling met kwartfinales. De B-klasse was iets minder druk met 14 paren. Paul en Marieke starten helaas iets minder goed wat leidde tot een redance om daarna wel in de kwartfinale terecht te komen. Helaas was dit wel het eindstation dit jaar. Niet geheel verwacht gezien het dansen, maar het blijft een jurysport en op NK’s gebeuren altijd de meest vreemde dingen. Jeffrey en Desirée waren na de eerste ronde direct door naar de halve finale dus dat scheelde weer een rondje. Wel jammer dat ze daarna vier uur moesten wachten voor de volgende ronde. Gelukkig was er tussentijds genoeg te beleven met twee WDSF-wedstrijden: Senioren I en IV.

Jamie & Lesley brachten, in een sterk bezette Hoofdklasse, zoals altijd met veel energie hun kunsten op de vloer. Mooi om te zien hoe ze tussen al die andere topparen met veel overtuiging hun eigen stijl op de vloer weten te leggen. Helaas dit jaar nog niet voldoende voor een finale, maar wie weet wat volgend jaar mogelijk is…..

Aan de Senioren I deden twee paren van Love2Move mee: Dick en Anet en Erik en Femke. Inmiddels waren veel van de “senioren” (na een kort nachtje door het feestje achteraf) ook aangekomen in de zaal dus die konden mooi mee aanmoedigen. Dit heeft zeker geholpen want via de redance bereikten Erik en Femke, na al een geweldig resultaat de dag ervoor, ook bij de WDSF de finale! Voor Dick en Anet zat het er helaas op na de redance.

Ondertussen mochten Jeffrey en Desirée weer bewijzen aan de jury dat ze in de finale thuishoorden. Gelukkig was dit zo, wat betekende dat ze onder luid gejuich en veel aanmoedigingen de finale bereikten. De finale was een groot feestje met alle sambaballen en gejoel wat uiteindelijk heeft geleid tot een prachtige vijfde plaats. Na drie maanden samen dansen en 2 wedstrijden voorbereiding een prachtig resultaat. Dat belooft wat voor komend seizoen. Ik zal zelf ook aan de bak moeten vrees ik….

Erik en Femke gingen daarna nog even los in de finale van de WDSF. Gezien de overige paren was een zesde plaats niet onverwacht, maar wel geweldig om ze te zien staan. En daardoor horen ze nu bij de top 100 van de wereld ranking van de Senioren I WDSF!

Als laatste kwam natuurlijk de finale van de Hoofdklasse. Helaas waren de publiekslievelingen Jody
en Kim niet de winnaars en moesten ze genoegen nemen met de tweede plaats. Hopelijk wel
volgend jaar!

Na dit mooie feestje gingen we met z’n allen op weg naar de afsluiting van dit jaar: het gezellige wokken in Amersfoort. Hier vloeide de drank veelvuldig (de zomerstop is gestart dus nu mogen we weer eventjes zondigen) en werd flink gebunkerd. Maar komend seizoen staan we er weer allemaal!

Alle uitslagen op een rijtje:

Uitslagen zaterdag:

 • Erik & Femke            NADB SI Hfd            6 van 11
 • Evert & Margriet       NADB SII Hfd            4 van 10
 • Marc & Karen           NADB SII Hfd            5 van 10
 • Kees & Kirsten         NADB SIIA                 3 van 11
 • Dick & Anet              NADB SIIA                 9 van 11
 • John & José             NADB SIIA               11 van 11
 • Jan & Joke               NADB SIII Hfd           5 van 10
 • Lex & Marjan           NADB SIII Hfd            6 van 10
 • Stefan & José          NADB SIII Hfd            7 van 10
 • Henk & Elly              NADB SIIIA                4 van 6
 • Johan & Nel             NADB SIV Hfd           6 van 11
 • Piet & Trea               NADB SIV Hfd           8 van 11

Uitslagen zondag:

 • Jamie & Lesley        Adults Hoofdklasse   11 van 19
 • Jeffrey & Desirée     Adults B-kasse           5 van 14
 • Paul & Marieke        Adults C-klasse        16 van 28
 • Erik & Femke          WDSF S I                    6 van 11
 • Dick & Anet             WDSF S I                    9 van 11

1 gedachte over “NADB Nederlandse Kampioenschappen / Vermeer Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.