Zondag 19 september: Oldenzaal weer de basis voor de eerste “normale” wedstrijd

Door Karen & Marc
Hoewel de eerste wedstrijd eigenlijk al in Rotterdam gehouden was, was afgelopen zondag Oldenzaal weer de basis voor de eerste “normale” wedstrijd van het seizoen. Van oudsher is Oldenzaal de vaste locatie voor de eerste wedstrijd van het dansseizoen, maar na de vakantieperiode is het altijd een uitdaging om iedereen weer de vloer op te krijgen. Maar Rob en Ragonda Rouwhorst doen hun best, met alle vrijwilligers en een gerenommeerd jurypanel, om er een mooi feestje van te maken. Ook deze keer bleek het lastig om iedereen na de Corona lockdown weer in beweging te krijgen, maar met wat reclame en netwerken lukte het toch om voldoende deelnemers te vinden om de wedstrijd door te laten gaan.

Op 19 september startte de dag al op tijd. In het ochtend programma beten de debutanten in alle vroegte het spits weer af. Jurylid (en danstrainer) Herman was dus al vroeg langs de vloer te vinden.
Het volgende blok bevatte alle Latin klassen.
Tot slot startte rond 14:00 het blok met alle Standaard dansers, zowel de Adults als Senioren. Danscoach Michèle was inmiddels ook in Oldenzaal gearriveerd om alle paren bij te staan.

Voor ons, na een post-Corona debuut in Rotterdam, ook weer top om de dansvloer op te kunnen. En een mooi moment voor Karen om haar 2e nieuwe jurk te showen. De 1e jurk vond de première in Rotterdam en oogstte veel lof en complimenten. Maar deze 2e jurk, echt een “Karen-jurk”, viel ook zeer goed in de smaak.
José Doodkorte: bedankt voor het compleet verbouwen van een bestaande jurk en het creëren van een compleet nieuwe “top-jurk”!! Je ziet de passie en zorgvuldigheid eraan af!

Team Love2Move was uiteraard weer van de partij met een super gezellige groep! En onze, inmiddels vaste/trouwe supporter, Evelien. Hoewel de meeste klassen slechts een General Look en Finale hadden, was de strijd er niet minder om. Zeker omdat er ook de nodige Duitse paren bij waren.

Voor alle paren was het weer even wennen om met elkaar tegelijk op de vloer te staan en 4 of 5 dansen achter elkaar te moeten doen (hoewel sommige paren in 3 klassen tegelijk mee deden, is het voor ons al voldoende uitdaging om “alleen” in de Hoofdklasse Senioren II de strijd aan te gaan). Maar het was heerlijk om te merken dat we, na een wat voorzichtige start in Rotterdam, een opgaande lijn konden laten zien. En het lukte veel beter om de trainingsinzet van de afgelopen 1,5 jaar op de vloer te laten zien. Dat geeft wel een goed gevoel en smaakt naar meer.

Voor alle paren gold dat er altijd nog wel iets te verbeteren is. Maar de kop is eraf en we hebben er een mooi dansfeestje van weten te maken met mooie resultaten!

Uitslagen:

Paul & Jaimy – Adults B – 3eMarc & Karen – Senioren II Hfd – 5e
Richard & Els – Senioren I A – 2eWilco & Thea – Senioren II A – 2e
Richard & Els – Senioren II A – 4eJan & Joke – Senioren III Hfd – 5e
Richard & Els – Senioren III A – 2eKees & Kirsten – Senioren III Hfd – 6e

Wij kijken, na een welverdiende vakantie, ernaar uit om de volgende wedstrijden met de rest van team Love2Move weer lekker los te kunnen gaan.

Tot in Rotterdam!!

Karen & Marc

Het jurypanel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.