Holland Masters 15 oktober

      Geen reacties op Holland Masters 15 oktober

Door Jan & Joke
Het is even wennen de Holland Masters in Rotterdam, maar wat een geweldige locatie. Wij mochten op vrijdag, de eerste dag van het evenement, aan de start verschijnen. En dan ook nog eens met een keurige begintijd. De vroege start van het ochtendprogramma was dit keer toebedeeld aan de WDSF S4, de NADB S3A en de Latin Rising Star. Respect voor Herman en Michèle die aan het begin van de dag in Rotterdam waren met de wetenschap dat zij dat nog twee dagen moesten doen. Wij waren op tijd aanwezig om de halve finale van de WDSF S4 te zien en aansluitend de finales.

Na de lunch startte de WDSF S3 wedstrijd. We stonden keurig gekleed klaar, maar dat was niet zonder slag of stoot gegaan. Het begin van het seizoen was niet wat we ervan verwacht hadden. Na Corona weer starten, liep anders dan gepland. We wisten dat we de Rotterdam Open door mijn operatie zouden missen. Niet gepland was de daaropvolgende ziekenhuisopname van Jan. Weer gezond en redelijk in conditie waren we er klaar voor. Alleen het pak van Jan was niet berekend op de kilo’s die hij zo netjes op doktersadvies was kwijtgeraakt. Maar ook dan staan onze coaches en aanwezige teamies klaar om te helpen. Bretels wat aantrekken, extra haakje om het pak te sluiten nu precies op de goede plek en Jan’s pak zat weer als gegoten.

Na de voorronde bleken we met drie van de S3 paren van L2M de kwartfinale te hebben bereikt. Voor Kees & Kirsten en Jan & mij was dat de laatste ronde. Met trots hebben we daarna Willem & Christel kunnen aanmoedigen in de halve finale. De stemming aan de L2M tafels langs de vloer zat er goed in. De dansers van het WK Latin S2 speelden hierop in en bleken de aandacht vanaf een paar goed bezette tafels zeer te waarderen.

Het avondprogramma startte met de officiële openingsceremonie van het WK Latin S2. Altijd weer indrukwekkend om zo’n openingsceremonie mee te maken. Daarnaast bevatte het avondprogramma de WDSF Open Standaard PD en het NK 10 Dance voor de Adults. Heerlijk om, met de traditionele samba-ballen, Jamie & Lesley aan te moedigen. Zij behaalden een mooie podiumplaats.

Hartelijk dank aan Herman en Michèle voor de nuttige tips om tijdens de wedstrijd de puntjes op de i te zetten en aan de aanwezige teamies voor de aanmoedigingen tijdens het dansen.

Uitslagen vrijdag 15 oktober:

WDSF S3 Open  NK 10 Dance 
Willem & Christel12 Jamie & Lesley3
Jan & Joke21 NADB S2A 
Kees & Kirsten24 Richard & Els3
Richard & Els26 NADB S3A 
   Richard & Els1

Uitslagen zaterdag 16 oktober:

Rising Star  WDSF S2 
Paul & Jaimy19 Marc & Karen20
Jamie & Lesley8 Evert & Margriet16
WDSF Latin    
Jamie & Lesley54   

Uitslagen zondag 17 oktober:

WDSF Standaard  NADB A Klasse Adults 
Paul & Jaimy79 Bert & Eline6
Bert & Eline76 NADB B Klasse Adults  
Jaimy & Lesley73 Paul & Jaimy5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.