De eerste wedstrijd van dit jaar was een groot succes, 2x goud tijdens het NK Showdance en nog veel meer prachtige resultaten van onze paren!

Door Herman & Michèle
Maar liefst 327 dagen zaten er tussen de laatste twee wedstrijden. De eerste het NK in Dalfsen oktober 2020, de ander de Rotterdam Open in augustus 2021. Wat hebben we met z’n allen lang moeten wachten tot het weer mocht en verantwoord kon. Een ongelooflijk rare situatie die niet eerder is voorgekomen. En hoe kwam je die 327 dagen door??? Hoe bleven paren gemotiveerd en actief en hoeveel dansparen zijn er na zo’n lange periode nog over??? Wij waren ontzettend benieuwd en een tikkie gespannen, toen wij vrijdagochtend om 06.30 uur de auto instapten naar het Topsportcentrum Rotterdam voor de rehearsels voor de NK’s showdance van onze paren.

Van rustig inkomen was geen sprake. De eerste wedstrijd in 327 dagen was meteen een knaller!!! De NADB organiseerde een 3-daags dansspektakel in het Topsportcentrum Rotterdam met o.a. het WDSF WK senioren 1 Latin, WDSF wedstrijden in alle leeftijdsklassen en disciplines, het WDSF WK senioren 2 standaard en twee NADB showdance NK’s voor adults! Rustig inkomen is anders, maar meteen een mooi moment om je als danspaar te meten waar je na 327 dagen staat. Het begon vrijdagochtend dus met de NK’s showdance waar Jamie & Lesley meteen beide titels op hun palmares mochten bijschrijven! Wat een begin van het weekend. Showdance is een prachtige discipline en één van de voordelen is dat je alleen op de vloer staat. Dat gold in alle andere klassen helaas niet, want wat was het weer wennen om met zoveel paren op de vloer te staan. En om zoveel mensen überhaupt weer in 1 ruimte te hebben. De anderhalve meter regel was van kracht, maar ondanks alle moeite die door de organisator en het Topsportcentrum Rotterdam was gedaan, bleek dat erg moeilijk te zijn en op z’n zachts gezegd weer even wennen. Bij veel paren zat er na zo’n lange tijd zonder wedstrijden wel wat roest op de performance, maar wat was het goed om de paren weer in actie te zien. We hebben weer genoten van live dansen en kijken erg uit naar meer! Next stop: 19 september in Oldenzaal, waar familie Rouwhorst hun jaarlijkse NADB wedstrijd organiseert. Herman mag hier jureren en Michèle is er weer de hele dag om iedereen te coachen. Zin in!

Alle resultaten van onze Love 2 Move paren:

NADB  NK Classis Showdance:
Jamie & Lesley 1
Paul & Jaimy 4 

NK South American Showdance:
Jamie & Lesley 1 

Amateurs standaard:
B klasse: Paul & Jaimy 5
A klasse: Bert & Eline 7 

Senioren standaard:
S1A: Erwin & Monique 2
S2B: Erwin & Monique 2
S2A: Richard & Els 3
S3A: Richard & Els 2


WDSF Senioren 4:
Jos & Anneloes 13 

Senioren 3:
Richard & Els 24
Kees & Kirsten 27 

WK Senioren 2:
Evert & Margriet 49
Osman & Renate 50
Marc & Karen 78
Wilco & Thea 84
Richard & Els: 101 

Amateurs standaard:
Jamie & Lesley 32 

Amateurs latin:
Jamie & Lesley 39

Verslag van Jamie & Lesley, winnaars van de Nederlandse titels in de Classic Showdance en de South American Showdance:

Ondanks een onrustige Corona periode, hadden wij ( Jamie & Lesley ) de mogelijkheid om af en toe te trainen ter voorbereiding op de NK’s showdance, dat eerst zou plaats vinden op zaterdag 3 oktober 2020. Plannen werden gewijzigd en die datum werd een “gewoon” Standaard en Latin NK. Ook het EK van 9 oktober 2020 werd verschoven naar 12 november 2020. Met volle overgave bleven we nog steeds volle bak aan het trainen waar het mogelijk was. Hiervoor moest nog wel het een en ander geregeld worden, want ja, Corona tijden… vandaar dat eventuele uitzonderingen op quarantaine plicht werden onderzocht. Daarnaast was het reizen in die periode ook zeker geen makkelijke opgave, en dus moesten wij helaas afzeggen. Maar uiteindelijk ging dit feestje (het EK) helaas voor niemand door i.v.m. aanscherpingen van Corona maatregelen / kleur codes…

Toch hebben wij ons hierdoorheen weten te slaan en onze tijd goed besteed aan het verbeteren van techniek en eigenheid samen met Herman & Michèle. Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel en we hebben deze tijd zo veel mogelijk proberen te benutten.

Gelukkig was het dan eindelijk zo ver, uiteindelijk dus bijna een jaar later, en op vrijdag 27 augustus om 06:00 uur gingen wij richting Rotterdam. Een volledig nieuwe zaal voor iedereen, dus we waren erg benieuwd, maar vol vertrouwen gingen we die kant op. Echter leek alles tegen te zitten. We kwamen terecht in een file voor de wel bekende Coentunnel. Wat betekende dat wij bijna te laat waren voor de vloertraining.  I.v.m. Corona, en gezien het feit dat er meerdere paren waren die twee disciplines gingen meedoen, was vooraf al besloten dat wij de dag zouden starten met de vloertraining.

Nog net 10 minuten voor onze vloertraining kwamen wij aan, snel de kleding aangetrokken en onze show laten keuren. Herman & Michèle waren er ook al vroeg, 07:30 uur, om ons weer zo veel mogelijk bij te staan en te coachen waar nodig. Altijd fijn zulke coaches!
Geen nieuwe shows deze keer, dus hadden ze (de controleurs van de shows de chairpersons) al een idee van wat er te wachten stond. Ondanks onze aanpassingen in de afgelopen tijd werden zowel onze ‘Empowerment’ show als ‘The Neanderthals’ show goedgekeurd. Toch altijd prettig zo’n vloertraining, want zo kwamen wij er achter dat de vloer suuuper glad was en dat wij daar ons op moesten voorbereiden.

Wat ontzettend fijn was dat eerst de Classic showdance werd afgewerkt voordat we aan de South American Showdance begonnen. Onze make-up/haarstijl aanpassingen zijn namelijk bijna niet te doen met weinig tijd en het is wel essentieel voor ons thema. Uiteindelijk twee rondes Empowerment gedanst, waar in de eerste ronde (general look) wat kleine foutjes aan het begin waren, maar overall het wel goed ging.
In de tweede ronde (finale) ging het al beter. Het is en blijft een show dus je komt altijd uit een lift net iets anders uit dan verwacht/gepland, maar the show must go on!

The Neanderthals is en blijft een heerlijke show om helemaal in op te gaan. De muziek keuze is bijzonder en dat maakt het een risico qua smaak, de jury moet er maar van houden. In de eerste ronde (general look) zakte het energie level wat af aan het einde wat het iets minder duidelijk/strak maakte. Dit probeerde we uiteraard in de finale ronde beter te doen en dat was gelukt, alleen vonden we voor ons gevoel het begin nu daardoor minder gaan. Gelukkig is het goed om zelf kritisch te zijn want dat zorgt natuurlijk voor verbetering.

Na vele complimenten vanuit het publiek werd het gevoel gesterkt dat we in beide disciplines kampioen konden gaan worden. Maar het verleden heeft ons geleerd dat je nooit te voorbarig moet zijn. Je kunt natuurlijk niet in de hoofden van de jury kijken. Gelukkig klopte ons gevoel en waren de complimenten dus terecht geweest. Uiteindelijk werden we Classic- en South American Showdance kampioen. Dus wij mogen ons nu DUBBEL NEDERLANDS KAMPIOEN noemen, fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.