Zondag 16 september – Oldenzaal

      1 reactie op Zondag 16 september – Oldenzaal

Door Jaco
Zondag 16 september, de dag die je wist dat zou komen was eindelijk daar!

Wat goed genoeg is voor de koning is natuurlijk ook goed genoeg voor ons 😊. Na carefull consideration hadden Michelle en ik besloten dan maar onze eerste wedstrijd samen te doen in Oldenzaal of all places (voor de historici onder ons, een gedeelte van het nieuwe paar heeft wat interessante dingen daar meegemaakt). Nadat Jan Joost en Michelle na het NK in 2017 besloten hadden om tijd vrijaf te nemen en Jaco en Anne door een blessure hebben moeten besluiten te stoppen is sinds april 2018 een nieuw danskoppel gevormd.

Natuurlijk de hele zomer doorgetraind want er waren in die periode bij beiden geen verre vakanties ingepland. Alles met als doel om maar klaar te zijn voor de eerste wedstrijd. En dat even gauw voordat Michelle in oktober op vakantie zou gaan en Jaco met Desiree zou gaan starten met klussen in de nieuwe woning.
Het doel was om 2018-2019 een overgangsperiode van de adults naar de senioren te laten zijn dus bij de adults starten in de B-klasse leek ons wel het beste idee. Daaropvolgend ons dan ergens in de loop van de komende maanden voegen bij de volwassen gemeenschap der dansers. Hoewel, hoe ouder hoe gekker is mijn ervaring, zeker bij het team van Love 2 Move. Maar goed, terugkomend op de wedstrijd, het was een stuk rustiger dan normaal. De zaterdag was zeker enorm rustig gezien het feit dat er zo goed alleen maar sprake was van een general look en een finale. Maar het verhaal daarbij laten we graag over aan de paren die er (overigens absoluut zeer succesvol!) bij waren. De zondag was ook behoorlijk rustig maar had wel iets vollere klassen. Allereerst in de debutanten 1 een goed resultaat van Jeroen en Rosanne met plek 3 (ondanks dat ze geheel uitgingen van een vierde en daarmee laatste plaats). Daarna was het de beurt aan ons. Heel nieuwsgierig hoe we beiden op elkaar met de stress van een wedstrijd zouden reageren. Gelukkig viel dat reuze mee en irriteert Jaco Michelle niet al te erg :P. Stiekem kwam Anne ons ook nog eens aanmoedigen dus dat was helemaal gezellig!

In de B-klasse waren er in totaal 8 paren. Helaas wilde het computersysteem niet meewerken en ging de pilot met het afschaffen van de redance niet door. Een beroerde slechte ronde betekende wel een redance. Die ging gelukkig wel veel beter wat een finaleplaats betekende. Ondertussen was het wel flink aanpoten want drie finales in een dik uur is wel stevig werken. Gelukkig waren we goed voorbereid door de Herman en Michele de afgelopen maanden want de finale ging redelijk, ondanks dat de insluipende vermoeidheid. Uiteindelijk zijn we tevreden met een vijfde plaats naar huis gegaan. Genoeg om aan te werken in de komende periode natuurlijk maar het belangrijkste was dat het gelukt is om Herman niet te tackelen dit jaar. Maar goed, we hebben de Christmas Challenge Trophy altijd nog 😉. Neem je legerkistjes maar mee voor de zekerheid Herman!

1 gedachte over “Zondag 16 september – Oldenzaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.