Onze eerste keer GOC Stuttgart – Piet & Trea de Roos

Door Piet & Trea
Maandag. Onze heenreis.
I.v.m. de hitte maandagmorgen 6 augustus 04.00 uur vertrokken. Na enig fileleed ‘s middags na 10 uren in de auto in Metzingen aangekomen, waar we misschien andere Love2Movers zouden treffen.
Metzingen Outlet City zeker een aanrader om eens gezien te hebben.
Maar na een lange snikhete reis hebben wij vooral genoten van Kaffee und Kuchen. Vervolgens op weg naar ons Landhotel (ca. 20 km buiten Stuttgart) waar we onze lading kleding en drinken kwijt konden op een eenvoudige maar grote kamer met koelkast!
‘s Avonds eerste kennismaking met Schnitzel (een héééle grote voor de grosse hunger), Patat und Salat.

Dinsdag. Onze eerste verkenning.
Bij aankomst op het grote complex hallen rondom/aaneengeschakeld aan het Maritim hotel, voelde het alsof we een olympisch dorp binnen kwamen: dansers in vol ornaat gewoon op straat; heel bijzonder.
De senioren III staat vandaag op het programma en dansen in de Alte Reithalle. Vanaf de kwartfinale zien we veel van deze paren terug in onze wedstrijd de volgende dag. ‘s Avonds met een aantal teamleden gegeten; geen schnitzel dit keer maar een heerlijke spaghetti bolognese.
Daarna ons wedstrijdnummer alvast opgehaald voor de volgende dag.

Woensdag. Onze wedstrijddag.
Goed voorbereid en lekker ontspannen naar onze wedstrijd. Herman staat ons al op te wachten in de grote foyer.
– Herman vraagt Trea: “wat ga je straks doen?”
– Trea: “genieten!”
– Herman: “Vergeet dat maar, dat doe je maar na de wedstrijd. Probeer je eerst maar staande te houden.”

Naar ons beste vermogen gedanst en zeker niet van de vloer laten vegen. Na veel afmeldingen (werd de warmte te veel voor de oudjes?) kwam er een ronde te vervallen; het aantal paren werd teruggebracht van ruim 90 naar 48. Beetje jammer voor ons; maar voor deze eerste keer moeten en kunnen we tevreden zijn met een 63ste plaats.

Nadat we ons hadden omgekleed, snel weer twee stoelen aan de vloer bemachtigd om het vervolg van onze wedstrijd senIV te zien. En dan komt er heel gezellig een italiaanse dame naast je te zitten, die zeer hartstochtelijk Ceruti (?x wereldkampioen) zit toe te schreeuwen. Ja zeker, de trainster van Luciano… In een mix van engels/italiaans konden we elkaar verstaan, want je praat in zo’n week de internationale danstaal. Wat een belevenis.

En nog een grote verrassing voor ons: we konden de kaarten van Henk en Elly overnemen voor de grand slam in de Beethovenzaal op vrijdag!!

Donderdag. The day after.
Na de hotelkamer weer een beetje gefatsoeneerd te hebben, ruim de tijd genomen voor het ontbijt.
Ook de gelegenheid voor een tweede evaluatie van onze wedstrijd en alle gevoelens en ervaringen weer terug brengen in de juiste proporties.
En dan helpen de videobeelden van Michèle (inclusief Herman in woord en beeld) hier heel goed bij!
Vervolgens weer een dag doorgebracht aan de vloer in de Alte Reithalle. Geen moment verveeld met de Prof Open MasterClass I en de Adult A standaard. Vooral de laatste groep was vuurwerk. Tussen voornamelijk chinese, japanse en zuid koreaanse dansers met fanclub.
Letterlijk knokken voor je plaatsje. Wat een geweldige atmosfeer. O ja; dan vergeet je bijna te eten, daarom aan het einde van de middag maar snel even naar de foyer voor weer een ……..

Vrijdag. De afsluiting.
Voor het eerst deze week niet naar de Alte Reithalle, maar naar de Beethovenzaal voor de Grand Slam Standaard. Op naar de danswinkels; wauw zo veel .. glitter en glamour.. overweldigend.. dat wordt verdwalen. Eerst maar een plekje zoeken om zittend koffie te kunnen drinken, niet gelukt.
Met hoge verwachtingen naar onze zitplaatsen op het balkon eerste rij (niks mis mee).
Uiteraard tegen het einde van de middag even terug naar de foyer Maritim voor weer een ………..
Zittend in het theater van de Beethovenzaal was het voor ons als dansliefhebber een enorm contrast met het zitten aan de vloer in de Alte Reithalle!! Het contrast van geen entree in Alte Reithalle en dure kaartjes voor een al lang uitverkochte Beethovenzaal was erg groot. Zo betrokken als wij ons voelden bij het dansgebeuren in de Alte Reithalle, zo afstandelijk beleefden wij het topdansen van de Grand Slam in de Beethovenzaal.
Zo werd de vrijdagavond met het fantastische dansen van o.a. Zharkov en (met name) Sodeiko voor ons niet helemaal het hoogtepunt van de week.

Al met al een geweldige week gehad en heel veel dansinspiratie opgedaan.
Waar we mee af willen sluiten is om Herman en Michèle nogmaals te bedanken voor hun begeleiding, coaching en betrokkenheid. Het is een feest samen met H&M en andere teammies dit dansspektakel te mogen mee maken! Stuttgart 2019 staat in onze agenda.

Uitslagen:

  • WDSF sen1   Erik en Desiree   89e (105)
  • WDSF senIII  Stefan en Jose   131e (230)
    Henk en Elly      230+ (uit de bocht gevlogen)
  • WDSF senIV  Johan en Nel     46e (90)
    Piet en Trea       63e (90)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.