WK 10-dans – Warschau

      Geen reacties op WK 10-dans – Warschau

Door Jamie
Een week later na ons avontuur in Tsjechië was nu het punt aangekomen waarop wij ons eerste WK samen gingen dansen. Op vrijdag 9 november gingen wij weer op weg met ons vaste supporterteam richting Eindhoven Airport, om daar het vliegtuig te nemen naar Warschau, de hoofdstad van Polen. Na een kleine vertraging kwamen wij toch uiteindelijk aan op het vliegveld en hoefden wij maar eventjes naar de overkant te lopen, aangezien ons hotel tegenover het vliegveld lag. Na eventjes gesetteld te hebben in het hotel, en ingecheckt te hebben voor het WK, gingen wij nog even langs de zaal waar het allemaal ging plaats vinden. In de sporthal was er de mogelijkheid om je haar te laten doen, dus daar namen we na eerdere positieve ervaringen maar weer eens gebruik van. Velen van jullie weten dat Lesley normaal zelf haar haar doet, maar ditmaal trakteerde zij zichzelf even. Als je haar maar goed zit!!

Vervolgens wilden wij nog even wat gaan eten met z’n allen, maar geen enkel Italiaans restaurant wilde ons blijkbaar hebben, dus dan maar naar de McDonalds op het vliegveld. Na lekker gegeten te hebben, gingen wij weer richting onze hotelkamer om nog even uit te rusten voor het WK. Dus even lekker de Disney-film ‘Brave’ gekeken en toen weer naar bed met een panty en een haarnetje. Na heerlijk geslapen te hebben in een best chique hotel, nog even uitgebreid ontbeten en weer verder met de voorbereidingen. Toen wij eenmaal klaar waren, gingen wij met de transfer bus richting de zaal met alle andere WK-deelnemers. Eenmaal aangekomen in de mooi aangeklede zaal, was het even afwachten of wij nou met de Latin of de Standaard moesten beginnen, aangezien dat nog niet volledig vastgesteld was. Dus dan maar alvast opwarmen voor allebei de disciplines…

Uiteindelijk werd het duidelijk dat wij (wederom) met de Standaard moesten beginnen, dus snel omkleden, opwarmen en laat de wedstrijd maar beginnen. Met 38 koppels aan de start met 38 verschillende nationaliteiten, gingen wij van start met rugnummer 24. Gelukkig weer veel heats (4) waardoor wij voor elke dans ruim de tijd hadden om goed voorbereid de vloer op te gaan. De standaard ronde ging redelijk maar we hadden nog een Latin ronde om ons kunnen te laten zien. Die ging naar gevoel beter nog dan die week ervoor dus wij waren tevreden. Helaas samen met twee andere koppels de laatste plaats behaald, maar het ging ook vooral om de ervaring. Daarnaast hebben wij toch nog geld weten binnen te halen (100 euro cash!) door alleen al mee te doen. Ook hebben wij met veel plezier naar de finales gekeken en het was spannend tot het laatste moment wie er nou uiteindelijk met de 1ste plaats ervan door ging.

De volgende dag hebben wij ook nog meegedaan met de World Open Standard, aangezien we er nu toch zijn, kunnen wij ook nog even een WDSF wedstrijd meepakken. Hierin ging de standaard wel wat beter dan de dag ervoor maar uiteindelijk kwamen wij niet verder dan de herkansing. Wij werden 56-57 van de 61 paren. Nog even een rondje verder kijken om te kijken wat er allemaal mee danst (overigens hele goede ster-paren). Alleen liep dat iets langer uit dan verwacht, aangezien opeens de stroom uitviel. Wel leuk dat de sfeer er wel in zat, zo gingen het hele publiek klappen waardoor paren op basis van dat geklapt de Weense Wals gingen dansen! Ook lieten enkele jury leden even hun danskunsten zien. Na die ronde nog even lekker een korte sight-seeing van Warschau, waar het overigens alle dagen super mistig was, en opzoek naar een Italiaans restaurant die ons wel wilt hebben! Uiteindelijk hebben wij heerlijk gegeten, maar wel met allemaal sensatie in de stad, want blijkbaar was er een nationale feestdag in Polen waardoor iedereen dronken op straat liep met de Poolse vlag in hun handen en waardoor er overal politiewagens en politiemannetjes waren. Maar uiteindelijk tevreden naar huis gegaan en weer een unieke ervaring achter de rug!

Back to practice…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.