Tripje Wenen en Christmas Challenge Trophy

Door Erik & Femke
De laatste wedstrijden van het jaar zijn weer geweest en een van deze wedstrijden was voor ons de Austrian Open in Wenen. Helaas konden wij de vrijdag voor het weekend geen vrij nemen en moesten dus op zaterdag ochtend naar Wenen. Dus op zaterdagochtend in alle vroegte naar Schiphol voor de vlucht naar Wenen. Het grote voordeel van vroeg vliegen is dat op Schiphol niks te doen is en we overal direct konden doorlopen.

In Wenen aangekomen zijn we vanuit het vliegveld naar het hotel gewandeld en van daaruit na het inchecken een taxi genomen naar de wedstrijdlocatie, want daar begon om 12:30 het WK Adults Standaard en daar moesten we natuurlijk bij zijn. Wat een spektakel was dit en wat was de finale een feest om bij te zijn! Rond middernacht was het afgelopen en namen we weer een taxi naar huis want Zondag moesten wij zelf dansen.

Zondag ging al relatief vroeg de wekker want Femke had besloten om haar haar en make-up te laten doen door een Russische dame die aanwezig was. Femke kon dus lekker relaxen terwijl de haartjes en make-up werden gedaan en uurtje later was het klaar en zag ze er schitterend uit en konden we naar de wedstrijd.

Bij ons deden er 40 paren mee en aan de hand van de startlijst gingen wij er eigenlijk vanuit dat het na de voorronde voor ons afgelopen zou zijn. In de voorronde ging het allemaal niet zo goed en merkte we dat we echt moesten wennen aan al het geregel wat er bij komt kijken als je in het buitenland gaat dansen. Na de Engelse Wals kwam dan ook Kim naar ons toe met wat bemoedigende woorden om ons op te peppen en een trap onder de kont te geven. De rest van de voorronde ging wel ok maar we hadden (net als alle andere paren op de vloer) last van de drukte. Maar tot onze grote verbazing en totaal onverwachte waren we toch door naar de kwartfinale!! In de kwart finale hebben we prima gedanst en proberen te genieten van de totale entourage en het publiek wat in grote getale aanwezig was. Uiteindelijk zijn we als 22ste geëindigd, wat op dit moment een mooi resultaat is.

En dan ga je al richting de laatste wedstrijd van het jaar de Christmas Challenge Trophy. Vanwege de Kerstdrukte in de kapsalon van Femke hadden we een zeer krappe planning, maar met een beetje haasten haalde we het toch om op tijd in de auto te zitten en op tijd in Oldenzaal te zijn. Op het moment dat we binnen kwamen kregen we te horen dat de voorronde was komen te vervallen en dat we dus alle tijd van de wereld hadden. Echter, iets later kregen we te horen dat we toch een voorronde moesten dansen (binnen een half uur) dus snel omkleden en opwarmen. In de voorronde hadden we lekker gedanst, maar gingen er vanuit dat we herkansing moesten dansen, maar tot onze verbazing waren we (met 3 andere paren) rechtstreeks door naar de Finale. Achteraf bleek dat we zelfs als 3de door waren. Rond middernacht hadden we uiteindelijk de finale en ook deze hebben we lekker gedanst. Zelfs Herman was tevreden en het is dat we weten dat hij geen alcohol drinkt anders zou je zeggen dat hij dronken was zo tevreden was hij. Uiteindelijk zijn we als 4de geëindigd waar we zeer tevreden mee zijn en een mooie afsluiter vinden van 2018.  Nu genieten van de feestdagen en dan hopen dat 2019 weer een mooi dansjaar wordt!!

Uitslagen CCT (sorry als ik iemand ben vergeten)

  • Sen 4 HFD Johan en Nel 7
  • Sen 3A Henk en Elly 8
  • Sen 2A Dick en Anet 5
  • Sen 2B Richard en Els 3
  • Sen 1 HFD Erik en Femke 4
  • Adl A Bert en Eline 10
  • Adl B Bernd en Desiree 3
  • Adl B Jaco en Michelle 9
  • Deb 1 Jeroen en Rosanne 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.