Europa Cup 10-dans – Tsjechië

      Geen reacties op Europa Cup 10-dans – Tsjechië

Door Jamie 
Het plan dit seizoen was om wat minder wedstrijden te gaan dansen, zodat wij  wat langer de tijd hadden om aandacht te besteden aan ‘grote veranderingen’, in plaats van quick fixjes en elke keer het klaarstomen voor een bepaalde wedstrijd. Maar dan… krijg je toch zomaar ongevraagd wat verrassingen op je pad! Doordat de nummer 1 van het NK 10-dans (en ook de nummer 1 van de ranking) besloot om hun partnership te beëindigen, kwamen wij een stapje hoger in de ranking waardoor wij kans maakten om uitgezonden te worden naar de European Cup 10-dans en het WK 10-dans. Natuurlijk kan je zo’n kans niet laten gaan, en neem je die met beide handen aan.

Op 2 november, een maand later nadat wij de uitnodiging ontvingen, werd het tijd om richting Tsjechië te gaan. Samen met onze vaste supporters (Bert, Adrie en Carola) gingen wij met z’n vijven richting Usti Nad Labem met de auto. Zeven en een half uur later, en 740 kilometer verder, kwamen wij eindelijk aan in ons hotel. Het hotel zag er netjes, best modern en goed verzorgd uit (vooral in tegenstelling tot enkele andere tripjes in het buitenland). Snel nog even het haar voorbereiden want dan heb je natuurlijk langer de tijd om te slapen! Even snel nog een haarnetje in, en dan kon de nachtrust beginnen.

De volgende ochtend gingen wij ons zelf rustig en uitgebreid voorbereiden op de wedstrijd. Na bijna volledig klaar te zijn, gingen wij nog even genieten van het ontbijt en dan kon de dag beginnen. Toen wij eenmaal aankwamen in de zaal, was het niet helemaal duidelijk wat nou de bedoeling was qua timetable. Wij als Nederlanders mogen dus al heel blij zijn dat wij elke wedstrijd een uitgebreide timetable hebben en meestal op kunnen vertrouwen. Na nog eventjes ingedanst te kunnen hebben (op een relatief kleine vloer), was het tijd om aan de eerste ronde met de Standaard te beginnen. De ronde ging op zich wel oké, en achteraf gezien op de film zag het er ook beter uit dan dat het voelde. Na onze ronde, hadden wij 40 minuten om ons voor te bereiden op de Latin. Dus snel omkleden, snel wat indansen en gaan met die banaan. Gelukkig waren er net als bij de ballroom drie series waardoor er met negentien paren er genoeg ruimte was om te kunnen laten zien wat je waard bent.

Deze Latin ronde ging lekker en voelde beter dan in Almere. Maar uiteindelijk, zoals ook wel verwacht, moesten wij genoegen nemen met de 19e plaats. Later in de avond, hebben wij ook nog  samen met onze andere teamies, Erik & Desiree en Tim & Desiree, en oud-teamie Ilona met haar partner Remy, de parade gelopen en samen met Tim & Desiree en onze supporters hebben wij nog even genoten van het avondprogramma. Ook kwamen wij de trouwe Love2Move supporter Oksana tegen op de wedstrijd, en had zij verschillende vlaggen meegenomen en zo ook de Nederlandse vlag. Dus nog even snel een kleine fotosessie gehouden en gauw weer naar het hotel om de volgende dag de International Open Standard te dansen. Deze wedstrijd ging al veel beter dan de dag ervoor en hier zijn wij, via de herkansing, de tweede ronde in gekomen. Op deze wedstrijd hebben wij een gedeelde 19-20ste plaats gehaald van de 34 paren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.