Saxonian Dance Classics Dresden

      Geen reacties op Saxonian Dance Classics Dresden

Door Christel
Zaterdag 10 November zijn we in onze auto gestapt om richting Dresden te rijden voor de WDSF Saxonian Dance Classics die voor de Senioren 2 op zondag 11 November gepland stond. De heenreis verliep voorspoedig waardoor we rond 15.30 uur bij de wedstrijd locatie in Dresden aankwamen waar we ons reeds in konden checken voor onze wedstrijd de dag erop. Na het ophalen van het rugnummer zijn we doorgereden naar ons hotel die op een paar minuten rijden van de zaal af lag. Het hotel was gevestigd in een historisch pand met een mooie binnenplaats en dus op loopafstand van de zaal en het centrum. Na het inchecken zijn we het centrum ingelopen waar we een afspraak hadden met Johan en Nel en Ton en Lia om gezamenlijk een hapje te gaan eten. Zij zouden ook mee doen met de wedstrijd op zondag bij de S4.

Na een kleine zoektocht langs de restaurantjes hebben we een Steakhouse kunnen vinden waar plek was voor 6 personen. Heerlijk gegeten en gezellig gekletst maar ook weer op tijd terug naar het Hotel want de wekker zou de volgende morgen rond 6.00 uur weer van zich laten horen.

De volgende morgen konden we vanaf 7.30 uur ontbijten dus we konden daar niet veel tijd aan besteden aangezien we rond 8.30 uur in zaal wilden zijn. Dus snel een broodje en een kopje thee naar binnen en op naar de zaal. Het weer zag er goed uit dus we besloten om het te voet te doen. Er stond wel een pittige wind maar dat was geen probleem voor onze stormvaste kapsels  en we waren gelijk helemaal wakker. In de zaal was het nog redelijk rustig dus hebben we zowel in de kleedkamer als in de zaal een mooi plekje kunnen vinden om om te kleden en te zitten. De S2 zou om 10.00 uur van start gaan  en de S4 zou daarna van start gaan, dus we hebben in de zaal met allerlei materialen een tafel van 6 personen vrij gehouden zodat de S4-gangers bij ons aan zouden kunnen schuiven.

De wedstrijd was, zoals we gewend waren, goed georganiseerd er verliep soepel en mooi op tijd. In onze klasse deden 117 paren mee waardoor er in de eerste ronde 8 series stonden ingepland. Vaste series, dus geen twijfel over het moment dat er gedanst moest worden. We hadden wel het gevoel dat we in een redelijk zware serie zaten maar gelukkig was het goed genoeg om nog een ronde verder te mogen. De tweede ronde waren wel wisselende series dus dat was weer even schakelen. Vooral wanneer ik mij dan ook nog met de volgorde ga bemoeien en Willem aan het twijfelen breng. Even een sprintje tussen door naar de serie indeling om vervolgens toch op tijd de vloer te betreden.(Puntje voor de volgende keer, niet meer doen, ;-))

Ook de tweede ronde was goed genoeg om door te mogen naar de laatste 48 waarbij ik de serie indeling volledig los heb gelaten. Het niveau in deze ronde was behoorlijk hoog dus we hadden niet de illusie dat we nog een ronde verder zouden komen, maar onder de enthousiaste aanmoediging van andere Nederlanders hebben we alles gegeven wat er in zat. We hadden tenslotte toch niets te verliezen. Uiteindelijk resulteerde dat in een 46e plaats en een goed gevoel over onze wedstrijd. Bij de S4 deden er in het totaal 44 paren mee waarbij Johan en Nel zich naar de tweede ronde gedanst hebben. Zij zijn uiteindelijk 23e geworden. Als afsluiter van deze mooie dag hebben we heerlijk gegeten bij Sophienkeller im Taschenbergpalais. (Tip van Cor Ronda)

Op maandag hebben lekker en uitgebreid genoten van het ontbijt en zijn op ons gemak weer naar huis gereden. We kunnen weer terugkijken op een heerlijk weekend waar ik heb mogen stralen met een prachtige nieuwe jurk. Designed by Michèle en weer met grote deskundigheid gerealiseerd door Jose Doodkorte. Super bedankt en zeker voor Jose die ontzettend haar best gedaan heeft om de jurk voor Dresden af te krijgen. XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.