Stonemountains Cup 2 – Onze eerste wedstrijd

Door Richard en Els
Na eerst geproefd te hebben hoe een senioren ballroom wedstrijd nou eigenlijk echt is hebben we de knoop doorgehakt en zou Steenbergen de eerste wedstrijd zijn die we samen zouden gaan dansen, natuurlijk uitkomend voor het team Love2Move!

In tegenstelling tot veel senioren wedstrijden is die van Steenbergen niet op zaterdagavond, maar op zondagochtend. Veel te vroeg zitten we dus in de auto richting Zeeland om daar te zien wat we er van kunnen maken. De vloer lijkt vrij glad, maar met het indansen blijkt het wel goed te doen te zijn. Herman geeft nog wat laatste aanwijzingen om te zorgen dat we zo goed mogelijk door de eerste ronde kunnen komen. Dan is daar het moment 10:00 uur, de opening, het voorstellen van de jury en gelijk mogen we de vloer op. De zenuwen zijn toch wel aanwezig, maar met de eerste klanken van Engelse Wals kunnen we dan “eindelijk” echt beginnen.

Na twee spannende voorrondes werden we doorgeplaatst naar de finale, het eerste doel was gehaald! Alles wat meer zou komen zou mooi meegenomen zijn, daar gingen we in ieder geval niet van uit. Voor de finale kregen we nog wat extra aanwijzingen om goede focus te houden en als het even kan ook te genieten van het dansen. Op de vloer hadden we gelukkig regelmatig alle ruimte en konden we vrij goed door dansen. De tango werd wel even spannend omdat we in eerste instantie niet veel verder kwamen dan het eerste deel van de choreo, maar we hebben ons er doorheen geworsteld. Met een glimlach gewoon iets oppakken en doorgaan, “fake it ’till you make it”!

Alle andere klassen hadden een general look en finale, dus alle paren van Love2Move hebben in de finale gestaan 😀
De sfeer was goed en gezellig, al misten we tijdens de finale wel de sambaballen, maar dat werd dan weer gecompenseerd met live pianomuziek. Bij de uitslag verwachten we bij elke plaats dat we genoemd zouden worden, maar toen dat zelfs bij plaats 4 nog niet was gebeurd keken we elkaar aan … okee, dan hebben we zelfs een podiumplek, wauw! Voor de 3e plaats werd weer onze naam niet genoemd en zelfs bij plaats 2 werd een ander rugnummer genoemd. Twee seconden keken we verbaasd, maar dan … WAT? We zijn eerste!!! Met enig ongeloof, maar vooral heel veel blijdschap hebben we vervolgens de felicitaties en beker in ontvangst genomen. Op onze eerste wedstrijd gelijk eerste worden, wie had dat gedacht. Dank je wel Herman, Michèle, het Love2Move team en alle supporters voor het krijgen van een onvergetelijke dag!

Groeten Richard & Els.

Voor de uitslagen van de deelnemende Love2Move paren in Steenbergen zijn, zie het andere artikel:
https://love2move.nl/stonemountains-c…r-de-hoofdklasse/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.