WK Showdance – Bratislava

      1 reactie op WK Showdance – Bratislava

Door Erik & Désirée
Na een paar enerverende maanden was het op 20 september dan eindelijk tijd om in het vliegtuig te stappen richt het wk showdance in Bratislava. Voor ons de tweede keer naar een wk, maar daarmee niet minder spannend. Onze voorbereiding was niet bepaald ideaal te noemen, maar de nieuwe show zat er goed in en we zijn er super trots op. Het feit dat Herman en Michele mee zouden gaan was voor ons een extra stimulans om keihard ons best te doen.

Waar er vorig jaar slecht 11 paren meededen aan het wk showdance standaard waren het er dit jaar maar liefst 18. Tijdens de loting trokken Tim en Désirée nummer 1. Zij zouden dus het spits afbijten, wij trokken startnummer 10. Spannend hoor. Tijdens de rehearsal werden onze beide shows in één keer goedgekeurd. Helemaal top natuurlijk. We besloten daarom gezellig met zijn 4e uit eten te gaan.

Omdat op de zaterdag het WK Latin Showdance als eerste plaats zou vinden hadden we op zaterdag behoorlijk wat tijd om ons klaar te maken. Dit jaar had dit wat minder voeten in de aarde dan vorig jaar. Waar ik vorig jaar bijna 3 uur aan het sminken was, was ik dit keer na een uur klaar met mijn make-up. De voorbereidingen op de dag zelf gingen dus lekker, maar je moet wel veel wachten hoor. Eenmaal in de zaal toch alvast een beetje opwarmen. Ook Erik moest natuurlijk weer wat make-up op. Omdat Inspecteur Clouseau een snor draagt hadden we voor Erik het idee om een snor op te plakken. Dit bleek niet zo’n goed idee. Door het zweten wilde de lijm niet plakken. Vlak voor we op moesten hebben we de snor daarom maar afgedaan. Dit was toch nog even stress. Maar ach aan stress zijn we inmiddels wel gewend;)… (#stresskip)

De show ging goed, maar kon beter. Dat was even balen. Maar toen we het filmpje zagen waren we toch heel erg tevreden. Het voelt toch vaak anders dan dat het eruit ziet. Onze familie en vrienden hadden via de livestream vanuit Nederland meegekeken en de reactie stroomde al snel binnen. Toch tof als men je show leuk vind…  Het verbaasde ons natuurlijk niet dat we niet in de finale zaten(#lol)… Uiteindelijk zijn we 17e geworden.  Al met al zijn we dus zeker tevreden.

En dan… Nou ja dan moet je dus weer Wachten, Wachten, Wachten en Wachten. Vlak voor de finale zou er namelijk nog een ceremonie plaatsvinden waarin alle atleten en juryleden worden voorgesteld. Wij stonden dus rond 7 uur weer netjes in het gareel. Alle Nederlanders achter het bordje Nederland aan. (Is toch altijd een speciaal gevoel). Elk koppel kreeg een goodiebag helemaal gevuld met chocolade en andere lekkernijen. Tenslotte legt één van de atleten (namens alle atleten) en één van de juryleden (namens alle juryleden) de eed af.

Toen zat ons WK showdance er alweer op… We hebben ervan genoten… Tim, Désirée, Remi, Ilona en Jeffrey maar vooral ook Herman en Michele bedankt voor de gezelligheid en het delen van dit bijzondere weekend!

Nu op naar alle mooie wedstrijden die de komende periode nog komen gaan. Want de dieptepunten in het leven heb je niet altijd in de hand. Maar de hoogtepunten meestal wel!

Liefs,
Erik en Désirée

1 gedachte over “WK Showdance – Bratislava

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.