Weer de eerste Love2Move Teammeeting & Workshop sinds maart

Door Herman & Michèle
Eindelijk konden we dan weer samen komen als Love 2 Move Team. Onze laatste keer samen zijn was begin maart. Dat was alweer een half jaar geleden.
Op zondag 6 september vertrokken Herman en ik al vroeg richting De Glind om alles corona proef te maken. We hadden twee weken vooraf een mail gestuurd naar alle L2M teamleden met de looproute die wij zouden gaan hanteren deze dag. We hadden nu twee zalen in plaats van één, zodat de mensen zich met genoeg ruimte konden omkleden.

Nadat we in de ochtend privélessen hadden gegeven, was het om 13:15 uur tijd voor onze L2M teammeeting. We hadden de zaal iets anders ingedeeld met de banken in een soort opera opstelling en wij er voor op twee stoeltjes. Iedereen kon zo zitten op gepaste afstand. We hebben een update gegeven hoe ons team er nu voor stond en alle zaken omtrent onze NK prepdag, danskapsels bij Michèle en het NK natuurlijk. Het was weer heerlijk om met elkaar te zijn, dan voel je weer echt het groepsgevoel waarom wij een team zijn met elkaar!

Aansluitend was het tijd voor de workshop van deze dag. Normaal zijn onze workshops altijd open en is iedereen welkom, maar vanwege  corona, hebben we besloten het gesloten te houden voor alleen onze Love 2 Move teamleden. Zo konden we allemaal weer even kijken hoe het zou zijn om weer met elkaar te dansen en daar de looproute in te passen. Uiteindelijk ging dat echt geweldig en voelde iedereen zich op zijn gemak.

Wij bedenken altijd een onderwerp voor onze workshop wat jullie dansers nu het beste kunnen gebruiken. En naar ons inziens was dat weer samen dansen en leren omgaan met de 1,5 m regel naast de vloer en met oplopen, maar op de vloer niet. Dit is een geheel nieuw iets in ons dansen en er is nog geen wedstrijd geweest waar dit is toegepast in Nederland. Het NK zal de eerste wedstrijd zijn en dus ook pas de eerste keer dat onze paren hier mee in aanraking gaan komen.

Een wedstrijd geeft altijd wat spanning, maar de maatregelen zullen niet helpen met die spanning denken wij. En daarom hebben wij geprobeerd om deze dag onze paren zo veel mogelijk te laten dansen, eerst in wisselende heats, zodat het op en aflopen goed geoefend kon worden en daar na finales voor de broodnodige conditie. We hebben ook gefilmd zodat de paren zelf kunnen zien hoe ze gedanst hebben en wat er nog beter kan…

We hopen zo al een klein begin te hebben gemaakt naar het NK en het wedstrijd dansen hoe dat er voorlopig zal uitzien, zodat de paren aan dit nieuwe concept kunnen wennen. Op onze NK prepdag zullen we hetzelfde gaan doen met natuurlijk wat verrassende leuke elementen ter inspiratie.

We willen iedereen bedanken die er bij was, voor hun inzet en respect naar elkaar toe en wij hopen zo een steentje bij te hebben gedragen aan jullie voorbereiding naar het NK.

Onze volgende Workshop zal op zondag 29 november zijn, hopelijk tot dan!
Groeten,
Herman & Michèle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.