Eindelijk weer eens dansen voor een (klein) publiek

Door Evert & Margriet
Een poosje geleden kreeg Margriet via een van de sporters bij hart for her Lunteren de vraag om een demonstratie te verzorgen voor een groepje mantelzorgers uit Lunteren en omstreken. Door de regels rond de corona konden zij nu ook veel minder doen als normaal en daarom hadden ze een aantal weken achter elkaar op de donderdagavond een gezellig samenzijn georganiseerd. Op donderdag 20-08 werden wij ingepland. De bedoeling was dat we een 1.5 uur durend programma in elkaar zouden zetten. Dat is normaal gesproken geen probleem. Een praatje, een paar verschillende jurken en je leert ze een simpel dansje….. et voilà, 1.5 uur is zo om. Maar ook wij hebben met regels te maken en samen een dansje leren werd daardoor onmogelijk.

Gelukkig waren daar Marc en Karen. Zoals bij de meeste wel bekend zijn Marc en Karen vrijwel altijd wel te porren voor een demonstratie. Ook nu weer waren zij gelijk enthousiast om mee te doen. En meer dan dat! In no-time kregen we een draaiboek via de app waarmee de 1.5 uur prachtig gevuld werd. Marc en Karen begonnen met een stukje geschiedenis. Een stukje Engelse Wals en Quickstep oude stijl. Wij mochten ter vergelijk dezelfde dansen in wedstrijdprogramma laten zien. Daarna gingen we elkaar afwisselen zodat het publiek steeds een andere dans zag en ook steeds andere jurken. Tussendoor hebben Margriet en ik ook nog 4 latin dansen gedaan en zo werd het een zeer gevarieerde avond. Marc was hierbij ook weer een super spreker die tijdens alle kleding wisselingen het publiek allerlei feitjes en anekdotes voorschotelde. (Volgens mij vond hij dat dansen tussendoor maar vervelend en had hij net zo lief de 1.5 uur gewoon vol gekletst. Hij was zo enthousiast dat hij zelf aan iedere toeschouwer zijn BH haakjes op de rug van zijn pak ging laten zien…..)

Na zo’n lange tijd van alleen maar lessen en trainen was het een welkome afwisseling om weer een keer voor een publiek(je) te kunnen dansen. Dankzij de nieuwe programma’s van zowel Marc en Karen als van ons was de Quickstep nog niet een geheel succes, maar verder hebben we de mensen weer een leuke avond kunnen bezorgen. Laten we hopen dat we op afzienbare tijd weer gewoon allemaal ons kunsten kunnen laten zien voor een publiek!

Groet,

Marc, Karen, Margriet en Evert

1 gedachte over “Eindelijk weer eens dansen voor een (klein) publiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.