WDSF Dresden – November 2017

      1 reactie op WDSF Dresden – November 2017

Zaterdag 4 november om 08:30: De bel gaat en Willem en Christel staan bij ons (Marc en Karen) voor de deur voor weer een nieuw dansweekend. Deze keer rijden we met z’n 4-en naar Dresden. We hebben vorig jaar ook meegedaan in Dresden en vonden het toen een erg mooie wedstrijd. We hadden echter geen tijd om de stad te bekijken, dus deze keer maken we er een lang weekend van. Dresden ligt op ongeveer 685km van Scherpenzeel. Willem en Christel hebben er vanuit Dronten dan natuurlijk al wat kilometers op zitten. Maar de verdere reis verloopt gelukkig erg voorspoedig. Geen oponthoud dus mooi op tijd om op zaterdag onze rugnummers vast te halen in het Maritiem hotel. We kennen de weg. 😉

Nadat we de nummers hebben gaan we door naar Radebeul waar we in het Radisson hotel verblijven. Een prachtig ruim hotel met een mooie grote parkeergarage eronder. We drinken een wijntje, eten een hapje in het restaurant van het hotel en gaan op tijd naar bed. De hele dag niets doen in de auto is toch vermoeiend en morgen moeten we aan de bak.

Al vroeg gaat de wekker voor de make-up, de haren en het ontbijt. Daarna snel op pad. Nummers hebben we al dus we kunnen direct door de zaal in. Daar komen we onze teamies Evert en Margriet tegen. En nog een ander NL paar. We zoeken een mooi plekje aan een grote ronde tafel en proberen de vloer. Die is iets smaller dan normaal, dus dat wordt wat creatief zijn met het dansen. Maar wel een lekkere vloer. Niet te glad, niet te stroef. Geen naden, mooi verlicht in een verder prachtig aangekleede zaal.

De eerste ronde is in 10 heats. Dan doen de sterrenparen nog niet mee. Voor ons gevoel gaat het best aardig. Maar het is wel druk op de vloer, dus we spreken allemaal onze floorcraft flink aan. Ook Willen en Christel en Evert en Margriet dansen goed. We zijn alle 3 dan ook direct door naar de volgende ronde. Met de sterrenparen erbij moeten we de strijd aan met 96 koppels.

De 2e ronde ligt het tempo nog iets hoger. Willem en Christel hebben niet helemaal een tevreden gevoel. Daar had meer in gezeten. Onze EW was OK, maar de andere 4 dansen gingen echt lekker! En de QS konden we de hele dans echt volle bak doorgaan. In 7 heats heb je tenslotte genoeg energie om een dansje voluit te gaan. Evert en Margriet doen het beter dan de eerste ronde en mogen door naar de 48. Helaas houdt het voor ons 4-en op. Willem en Christel eindigen net voor ons op de 59-ste plaats. Wij worden 64. Ongeveer halverwege van de 125 paren dus.

Evert en Margriet dansen een hele goede 3e ronde. Hoewel ze zelf het idee hadden dat er meer in zat worden ze 29-30ste. Echt een mooie prestatie dus!!

Na deze sportieve prestaties vertrekken we terug naar het hotel. Even douchen en daarna richting de Griek. Vorig jaar hadden we al ontdekt dat de buitenkant er niet zo uitnodigend uit ziet, maar dat het binnen prima toeven is. En erg lekker eten. We hebben flinke trek en de borden zijn snel weer leeg. Dan terug naar het hotel en we gaan echt met de kippen op stok. Een vermoeiende dag. En we zijn tenslotte al SII. :-b

De maandag gaan we op tijd naar Dresden. Het is droog, ondanks de voorspellingen. Dus we doen eerst een rondje door het oude centrum. Het is een prachtige stad die in 1945 helemaal verwoest is (gebombardeerd door de geallieerden), maar inmiddels weer compleet in de oude stijl hersteld. Mooie oude gebouwen genoeg voor Willem om te fotograferen dus. Wel een beetje vuil van het roet van auto’s. Maar er wordt hard gewerkt om alles nog verder op te knappen. Even
lunchen en dan naar het DDR museum. Leuk om te zien dat ze veel vergelijkbare dingen hadden in het oude Oostblok als bij ons. Alleen liepen ze een jaar of 20 achter. En was het lang niet voor iedereen beschikbaar (in 1983 had nog maar 80% van de mensen stromend water in huis!!).
Van Cor Ronda hebben we een tip gekregen voor een leuk restaurant. Dat is gesloten wegens werkzaamheden. Maar het alternatief dat het restaurant aanraadt is ook leuk. In een kelder met bediening in oude klederdracht. Erg vermakelijk. Tot slot rijden we weer terug en drinken nog een glas wijn in de bar van het hotel.

Dinsdag rijden we terug naar huis. Meer oponthoud (waaronder 45 minuten gewoon stil staan), maar rond 18:30 schuiven we aan tafel bij Schimmel in Woudenberg om het weekend samen af te ronden. We hebben weer genoten van een fantastisch dansweekend met een mooie wedstrijd, historische stad en fantastische dansvrienden!!
De wedstrijd in Dresden is wel een “blijvertje”. Onze reisgenoten waren dat natuurlijk al lang!

 

1 gedachte over “WDSF Dresden – November 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.