Jamie & Lesley in Wenen en de Rotary Club

      Geen reacties op Jamie & Lesley in Wenen en de Rotary Club

Lesley en ik hadden afgesproken om samen met Jody en Kim naar Wenen te gaan om deel te nemen aan de World Open Standaard tijdens de Austrian Open. Aangezien op beide dagen de Standaard en de Latin vroeg zouden beginnen, was het ook wel goed om de World Open Latin ook maar eens mee te doen aangezien wij dan daarna met z’n allen weer met de auto naar huis konden rijden en redelijk op tijd thuis zouden zijn.

Na twaalf uurtjes te hebben gereden op vrijdag 17 November met maar liefst één tussenstop, waren wij op tijd aangekomen bij het hotel om alles te installeren en boodschappen te doen.

Op zaterdag zou de eerste ronde beginnen van de Standaard om 8:45 uur, waardoor Lesley en Kim hun haren al de avond ervoor gedaan hadden (of laten doen). Ook werd mijn haar last-minute geknipt, aangezien Lesley drie weken lang op vakantie in  Zuid-Afrika was (voordeel van een danspartner en zus die ook nog eens kapster is 😉).

Uiteindelijk was het zover, na alle voorbereidingen reden wij naar de Multiversum sporthal in Schwechat. Na een niet zo’n sterke eerste ronde, en een veel betere herkansing, moesten wij uiteindelijk genoegen nemen met een gedeelde 61/62ste plaats van de 71 paren. Jody en Kim waren niet gelijk door, maar wisten zich door te plaatsen voor de 2e ronde en werden 43-46ste.


Wat wel heel bijzonder was, was dat ook het WK Latin op dezelfde dag plaats vond, wat een hele andere sfeer met zich mee bracht wanneer je langs de kant stond te kijken. Veel energie, veel power en heel veel strijd. Heel gaaf om al die Top paren voorbij te zien komen en dan ook een geweldige finale live mee te mogen maken! Helaas hadden wij wel het huwelijksaanzoek gemist van Gabriele Goffredo en Anna Matus, maar wij mogen niet klagen! Daarnaast hebben wij ook onze favoriete standaard paren gezien in de World Open Standard finale met o.a. Zharkov & Kulikova, Lacitis & Golodneva en last but not least, Madis Abel en Aleksandra Galkina.

De dag na al dit spektakel en alle inspiratie, was voor ons de Latin aan de beurt wat uiteindelijk verplaatst was van 9:45 uur naar 11:00 uur, waardoor wij uiteindelijk met z’n allen nog lekker in het hotel konden ontbijten. De gehele wedstrijd begon ook pas om 11:00 uur waardoor net zoals in de 1ste ronde van de Ballroom er ook die dag amper toeschouwers waren op de vroege ochtend. Maar als echte professionals moet je ook dan kunnen presteren!

De eerste ronde bestond uit negen series, waardoor wij genoeg tijd hadden tussen de dansen door om ons beste dansen te laten zien. Dit had ook zeker invloed, aangezien wij dat zeker gedaan hadden! Helaas ging de Paso Doble en de Jive in de herkansing wat minder wat resulteerde in de gedeelde 108-109e plaats van de 112. Toch hadden wij drie crossen in totaal waarvan twee in de Jive en één in de Paso…

Uiteindelijk gingen wij snel omkleden om weer vervolgens met de auto weg te rijden om vervolgens weer om 1:30 uur ’s nachts thuis aan te komen. Maar gelukkig vlogen de uren in de auto door de gezelligheid voorbij, zowel op de heen als terug reis 😊.

Het feest was alleen nog niet voorbij, aangezien wij twee dagen na Wenen (21 November) een uitnodigingswedstrijd hadden in een van de zalen van de Johan Cruyff Arena in Amsterdam. De wedstrijd vond plaats ter gelegenheid van een gala avond van de Rotary Club. Alle donaties en opbrengsten tijdens gedurende de avond gingen naar het goede doel, namelijk voor de inrichting van een speeltuin in Driemond voor kinderen met een lichamelijke en verstandelijke beperking.

De wedstrijd was ingedeeld in een eerste ronde met twee series, en vervolgens een grote finale met drie paren en een kleine finale ook met drie paren. Wij zaten helaas niet in de grote finale, maar werden wel de winnaar van de kleine finale wat ons dus op de 4e plaats bracht.

Het was een bijzondere ervaring, aangezien er ook een voetbalwedstrijd zelf aan de gang was die avond en omdat het een hele kleine ronde vloer was (waar floorcraft allemaal wel niet goed voor is! 😉). Ook het personeel van de Arena was super vriendelijk en behulpzaam en ook merkten wij dat het publiek het allemaal leuk vond om mee te maken.

Vandaar dat wij David Simon willen bedanken voor de uitnodiging, het regelen en de presentatie, want anders hadden wij niet zo’n leuke dinsdagavond gehad!

Groeten Jamie & Lesley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.