WDSF Chiasso Zwitserland 17 april 2022

Door Evert & Margriet
Op 17 april hebben wij mee gedaan aan de WDSF wedstrijd in Chiasso. Voor ons een nieuwe wedstrijd, maar omdat er niet zoveel WDSF wedstrijden zijn geweest besloten we toch de lange trip te gaan maken. Op de voor mij gebruikelijke manier weer een prachtige B&B geboekt. (redelijk in de buurt van de zaal en dan selecteren met goedkoopste bovenaan…..) Helaas werd ik daarna overspoeld met mailtjes van Expedia dat de door ons gereserveerd B&B al helemaal vol zat. Ze moesten ons omboeken…. Zo zaten we in eens in een 4 sterren hotel. Dus dat zou wel goed zitten!

Na een zeer voorspoedige reis kwamen we aan in Varesse, een plaatsje net over de grens in Italië. En inderdaad… een mooi hotel! Lekker even bijgekomen op de kamer en in het ligbad en daarna de stad in. Op zoek naar een leuk restaurant. Vaak komen we in een pizzeria uit en dat was ook deze keer weer. Ergens op een bovenverdieping hadden ze nog plek voor ons! Zo kom je vaak op de leukste plekjes en ook hier was het weer prima eten.

Na het eten zijn we lekker ons bedje ingedoken en na een goede nacht slaap zijn we naar het adres gereden dat we op de website hadden gevonden. Daar aangekomen stonden we midden in een woonwijk waar in de verste verte geen danszaal, dansschool of sporthal te zien was. Na wat bellen met de organisatie bleken we op de compleet verkeerde plek te zijn. Na veel zoeken (en 3x voorbij de goede locatie te rijden…) kwamen we op de juiste locatie aan. Toen we naar binnen gingen vroegen we ons serieus af waarom wij in Nederland ons druk maken over de locatie en de zaal aankleding. Dit was gewoon een oude sporthal met een houten basketbalvloer. Daar omheen zet je wat tribunes et voila! Een wedstrijdzaal. In de overige ruimte zet je wat schotten en dat noem je een kleedruimte / indansruimte.

De vloer was verder prima en in 2 series gingen we met 22 paren de strijd aan. Zeer veel Italianen en vrijwel allemaal paren die echt beter zijn dan wij. Het zou heel moeilijk worden om de volgende ronde te halen. We konden helaas ook niet ons beste dansen laten zien en daardoor mochten we na 1 ronde alweer naar huis….

Geen halve finale voor ons deze keer. Dat was wel een domper en teleurgesteld gingen we ons weer omkleden. Wij zijn wel gebleven om onze klasse verder af te kijken. Hierdoor konden we ook wel duidelijk zien dat de overige paren gewoon beter waren en dat motiveerde ons dan toch wel weer om gewoon verder te gaan met de trainingen en lessen. Ook wij willen gewoon hier tussen kunnen staan! Dus het credo blijft: Op naar meer en beter!

Ook was er nog een Adult Latin wedstrijd waar we nog een paar rondes van hebben gekeken. Dan merk je dat dansen daar aanzienlijk meer leeft. Volle tribunes en luide aanmoedigingen zorgde ervoor dat de kale sporthal omgetoverd werd tot een sfeervolle danszaal! Erg leuk om mee te maken.
Na weer een nachtje lekker slapen mochten we de dag daarna weer een lange terugreis maken. Ook die is voorspoedig verlopen en ondertussen zijn de lessen en trainingen weer volop opgepakt, zodat we ons beste dansen tot nu toe kunnen laten zien op de NK.

Groet, Evert en Margriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.