Nieuwegein Dance Festival 2022

Door Marc & Karen
Zaterdag 7 mei was het NBC in Nieuwegein weer het toneel voor het jaarlijkse ‘Nieuwegein Dance Festival’. Met zo’n 200 paren een mooie grote wedstrijd, georganiseerd door Paul, Cynthia, Dennis en Samantha vanuit de WDC. Op deze prachtige locatie namen ook veel NADB paren de gelegenheid om op de vloer de strijd met alle andere paren aan te gaan. Veel bekende gezichten dus, maar ook veel oude bekenden die nu vooral WDC dansen.

Ook het team Love2Move was deze keer weer goed vertegenwoordigd met een mooi aantal paren. Een gezellige wedstrijd, maar wel met een opzet (qua indeling en timetable) waar je van moet houden. Of niet… Ik werd door een Zweeds paar, die voor het eerst een wedstrijd in Nederland mee deden, gevraagd om de indeling uit te leggen. Dat viel nog niet mee en het bleef wat verwarrend voor ze. Maar misschien zien we ze toch nog vaker in Nederland terug (aangezien er in Zweden heel weinig paren en heel weinig wedstrijden zijn).

Wij (Karen en Marc) konden de laatst NADB wedstrijd in Oss helaas niet mee doen. Dus besloten we naar Nieuwegein te gaan. De vorige keer dat we hieraan mee deden was de uitslag niet heel positief, maar het ging ons vooral om het “meters maken”. En kijken of we in staat zijn om het geleerde daadwerkelijk in praktijk te brengen zo vlak voor ons NK.

We waren net op tijd in de fraaie zaal om de prijsuitreikingen van het ochtend blok mee te maken. Paul en Jaimy, Bert en Roxenne en Bruno en Victoria (de nieuwste L2M aanwinsten) stonden allemaal in hun finales en mochten een medaille in ontvangst nemen. De uitslag was niet voor iedereen super, maar er is nu eenmaal een verschil in stijl & smaak. Paul overwoog nog even een revanche in het middagblok, maar dat ging tot ’s avonds laat duren, dus dat was toch een beetje teveel van het goede.

Rond 14:45 was onze eerste ronde en mochten we met 28 paren in 2 series de vloer betreden. Lekker druk, dus dat vroeg om de nodige floorcraft. Maar het ging best OK. Voor de halve finales werd de groep opgesplitst in een C, B en A-poule. Wij hielden er rekening mee in de C of B-poule geplaatst te zijn. Maar tot onze verrassing mochten we blijven staan tot de A-poule aan de beurt was. Iets minder paren, dus iets meer ruimte. En een lekkere ronde gedanst waarbij het al beter lukte om te laten zien wat we kunnen.

Vervolgens een lange zit, want onze finales (als we mee mochten doen) zouden pas in de avond zijn. En we liepen al een tijdje achter op het schema, terwijl we ’s avonds eigenlijk ook nog een feestje van vrienden hadden. Het nadeel van dit systeem is dus dat je niet weet of je in de finale zit of niet. Dus nagels bijten en vooral blijven wachten. Voor ons gevoel, gezien de andere paren en met de resultaten van vorige keer in ons geheugen, hielden wij er gewoon rekening mee dat we geen finale meer hoefden te dansen, dus dan vooral focus op de andere leden van Love2Move!

Het was al met al een heel succesvol evenement. Want iedereen van Love2Move mocht in zijn eigen poule de finale dansen. Dus iedereen had prijs (en moest dus echt tot het einde aanwezig blijven). Gelukkig hadden we ook de steun van de diverse supporters. Carola, Lesley en de moeder van Roxenne waren er ’s morgens om de paren bij te staan. Evert was helaas alleen (Margriet had een andere verplichting) dus hij heeft ons, samen met onze trouwste supporter en “fotografe van dienst” Evelien, naast de vloer bijgestaan. Ook Ivo en YanYan kwamen in de loop van de middag voorbij om van het dansfeest te genieten.

Tot onze grote verrassing mochten wij daadwerkelijk voor de finale van de A-poule de vloer op. Deze ronde ging nog beter dan de halve finale. En we kregen van veel mensen positieve reacties over ons dansen. Dat is natuurlijk super leuk en geeft vertrouwen dat we toch langzaam wat dingen beter voor elkaar krijgen. Uiteraard was ook onze prijsuitreiking zo’n beetje als laatste aan de beurt (ze wisten blijkbaar dat wij ook een ander feestje hadden….), maar het was het wachten zeker waard. Want met een mooie 3e plaats echt een super resultaat en een kleine bevestiging dat we op de juiste weg zitten.

Snel met het hele team een mooie foto gemaakt en daarna omkleden en op pad naar het volgende feestje. Het was een mooie dag en heel fijn dat we dat weer met elkaar kunnen beleven. Op naar de L2M workshop en het NK-2022 van de NADB in Steenwijk!

Alle uitslagen op een rijtje:
• Bruno en Viktoria – 1e National Amateur Latin – B-poule / 4e National Amateur Ballroom – B-poule
• Paul en Jaimy – 5e National Amateur Ballroom – A-poule
• Bert en Roxenne – 6e National Amateur Ballroom – A-poule
• Osman en Renate – 6e Masterclass over 40 – A-poule
• Wilco en Thea – 1e Masterclass over 40 – B-poule
• Richard en Els – 3e Masterclass over 40 – B-poule / 2e Masterclass over 50 – B-poule
• Dick en Anet – 6e Masterclass over 40 – B-poule
• Marc & Karen – 3e Masterclass over 50 – A-poule
• Lex en Marjan – 2e Masterclass over 60
• Evelien – 1e – Supporters poule

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.