NADB Oss – 17 april 2022

      Geen reacties op NADB Oss – 17 april 2022

Door Paul & Jaimy
Vrijdag 15 april begon het dansweekend voor ons (Paul & Jaimy).
We deden namelijk die avond mee met de ‘Dancers United for Ukraine Performance Training XL’ georganiseerd door Julie Fryer. Al het geld dat werd binnen gehaald werd gedoneerd aan Ukraine, super mooi initiatief. Paul en ik doen vaker mee met de bootcamp training van Julie waar je traint op conditie/uithoudingsvermogen en de juiste performance tijdens een wedstrijd. Die avond is er dan ook €1597,50 opgehaald en gedoneerd!!

De volgende dag gingen we door naar de privéles van Herman en Michele. Nog even de laatste puntjes op de i zetten voor de wedstrijd van Zondag in Oss. Een uurtje na onze les deed Michele, Jaimy haar haar nog even, zodat die goed zat voor de wedstrijd.

Toen was de dag aangebroken zondag, eerste paasdag op 17 april 2022!
De allereerste wedstrijd georganiseerd in Oss. We hadden al begrepen dat het een kleine zaal was. Dit klopte! Lange vloer, maar wel erg smal! We waren blij dat Herman en Michele er weer waren om te coachen en dat ze ons zo tussendoor konden helpen met focussen op de juiste punten.

We gingen onze eerste rond in, met 11 paar. Erg druk, maar blijf rustig en dans klein waar nodig en hou die ‘sta-tafel’ het leuke ezelsbruggetje die staat voor armen op! Van te voren even focussen en uit de drukte en alle punten nalopen die belangrijk zijn per dans en dan gefocust de vloer op.
Erg tevreden de vloer af na de eerste ronde, tuurlijk zijn er altijd wel verbeterpunten en hadden we soms last van andere paren, maar we konden ons goed staande houden (sta-tafel).

Hierna zagen we dat we met 3 paar waren doorgeplaatst naar de finale, super fijn! Dus konden we mooi in de herkansing even kijken naar de overige paren. Ook eens leuk om je concurrenten te zien dansen. Zo vaak zie je dat niet. Op naar de finale rond 12 uur/half 1 en wederom proberen gefocust te blijven en laten zien dat wij het paar zijn die in 1x is doorgeplaatst.

Oeps! Even onderuit gegaan in de slowfox, maar we stonden op er werd voor ons geklapt en Paul dacht ‘nu moet ik het goed doen, want iedereen kijkt’. We gingen gelijk weer als een speer erin en deden wat onze opdracht was.

Dit mocht ook blijken uit het eindresultaat, 3e geworden! In de A liggen de niveaus erg dicht bij elkaar en dit was ook wel te zien aan het resultaat online. Alle plaatsen hebben we bijna voorbij zien komen in onze beoordeling, maar wel erg blij met een 3e plek!
Na ons kwamen de senioren paren met het volgende resultaat :

– Wilco en Thea 1e – Senioren 2A
– Richard en Els 5e – Senioren 2A 
– Richard en Els halve finale (10) – S3 Hoofdklasse
– Dick en ANET 8e – Senioren 2A
– Jan en Joke 5e – S3 Hoofdklasse
– Lex en Marjan halve finale (8) – S3 Hoofdklasse

Ondanks de kleine zaal, was de sfeer goed en hebben we lekker kunnen dansen. Nu volop aan het voorbereiden voor het NK op 21 mei 2022!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.