Verslag NK periode 2023 Team Love 2 Move

Onze NK Prepdag
Door Herman & Michèle

Als voorbereiding op het NK organiseren wij altijd een NK Prepdag. Er wordt dan veel gedanst om de conditie nog wat op te krikken en de puntjes op de i te zetten. Michèle heeft deze keer ook een workshop verzorgd over lichaamstaal en presentatie. Het effect was meteen te zien en de aanwezige dansers hebben dit ook extra gebruikt op hun NK. Mooi om te zien dat zo iets kleins, zo een groot effect kan hebben op de vloer, voor zowel de dansers als voor de mensen langs de kant!

NK Kapsels

Michèle creëert ieder jaar weer voor iedere dame een eigen unieke look. Ook dit jaar is dat weer super gelukt. Fijn dat de dames de moeite nemen om van het NK op deze manier er iets extra’s van maken. Het helpt toch om je extra speciaal te voelen en er mooi verzorgd uit te zien op de vloer. Het maakt de look helemaal af en compleet!

Uitslagen Team Love 2 Move op het NK 2023:

1ste Jan & Joke
Jan is het afgelopen jaar 11 kilo afgevallen! Een nieuw pak was hierna echt noodzakelijk, dus deze gescoord via Herman bij Very Zofcin. Dit jaar zijn Jan & Joke ook van de Senioren 3 klasse naar de Senioren 4 gegaan. Al vanaf de eerste wedstrijd konden ze heel goed meekomen en eindigden ze telkens bij de top 3. Veel op de presentatie en uitstraling gewerkt en dat werpt z’n vruchten af. Tijdens de laatste wedstrijd voor het NK in Veenendaal werden ze al eerste en ook was de jury nu overduidelijk. Van de 45 te vergeven eerste plaatsen haalden Jan en Joke er 38 en daarmee werden zij dus de nieuwe Nederlands Kampioenen in de Senioren 4 klasse!!!

1ste Jamie & Lesley
Jamie & Lesley hebben zich nu gespecialiseerd in de standaard en Latin showdance disciplines. Vorige maand deden zij mee aan het EK Classic Showdance en zijn net buiten de finale als 7de geëindigd. Ze misten maar een paar puntjes en dat was zuur, maar de show staat als een huis en brengt een duidelijke boodschap over.
Tijdens dit NK dansten Jamie & Lesley hun beide shows en mochten zich voor de derde keer op rij dubbel kampioen noemen in de showdance!!!! Een paar weken later deden zij ook mee aan het NK WDC, deze keer alleen met de Classic Showdance en hiermee hebben zij ook gewonnen. Gaaf dat je nu dus bij beide bonden Nederlands Kampioen bent!

1ste Jody & Kim
Na een flinke periode zonder wedstrijden hebben Jody en Kim nu meegedaan aan de Open basic Quickstep en gewonnen! Misschien smaakt dit weer naar meer… Fijn om jullie weer te zien zwieren over de dansvloer 🙂

1ste Bruno & Viktoria
Onze jongste actief deelnemende dansers zijn Bruno & Viktoria. Een jaar hard gewerkt om alles stabieler en duidelijker te krijgen en dat was best een opgave. Qua resultaten ging het dan ook op en neer, maar ze waren klaar voor dit weekend. En dit was een heel druk weekend voor hun. Op beide dagen deden ze mee in verschillende niveaus en leeftijdsklassen. Zij hebben aan zowel de standaard als de Latin meegedaan. Het beste resultaat, en best onverwachts, was de Nederlandse titel bij de Youth 10-dans!!! Daar werden ze een beetje (nog meer) stil van.
Verdere uitslagen:
3de in de Youth standaard
3de in de Youth Latin
3de in de Under 21 Latin
6de in de Basic Quick Step
8ste in de adults standaard B klasse en GEPROMOVEERD naar de A-klasse!
10de in de adults Latin A klasse
Helaas gaan Bruno & Viktoria na het NK beiden hun eigen weg en zijn ze op zoek naar een nieuwe partner. Hopelijk zien we ze beiden weer snel op de wedstrijdvloer.

1ste Erwin & Monique
Winnaars in de S1A klasse! Na een moeilijk jaar wat gezondheid betreft voor Erwin, is het weer super fijn om jullie op de vloer te zien. De S2A is normaal waar jullie in dansen, maar ivm met de juiste rust voor Erwin lukte dat niet. Dus waarom dan niet meedoen in de S1A klasse. En nu dus Nederlands Kampioen in deze klasse. Altijd in mogelijkheden denken 😉

2de Richard & Els
In de S2A klasse zijn Richard & Els 2de geworden, wat al niet onverdienstelijk was, maar een derde plaats in de Senioren 3 hoofdklasse is misschien nog wel het mooiste resultaat!!! Ofwel podium en een bronzen medaille! Dit is echt super knap en mag je heel trots op zijn.

3de Osman & Renate
Veel progressie gemaakt dit jaar op met name het mentale vlak. Niveau wordt steeds beter om aansluiting te vinden met de kopgroep. In de Senioren 2 Hoofdklasse weer op het podium beland. Ga zo lekker door, dan komt het goed!

3de Bertus & Carla
Ook dit jaar nieuw in de Senioren 4 categorie. Mooie nieuwe jurk in het spetterend rood. Uit de eerste ronde direct doorgeplaatst naar de finale en een prachtige podium plek als resultaat op dit NK, geweldig! Nu op naar meer.

5de Evert & Margriet
Hun beste NK van de afgelopen jaren in de Senioren 2 Hoofdklasse. Dit jaar harder getraind en strenger geweest en dat begint tot uiting te komen op de wedstrijden. De start is goed, nu nog volhouden. Dan zijn hogere plaatseringen mogelijk 😉 Op naar Wuppertal!

5de Wolter & Gea
Onze nieuwe teamleden. Voorronde ging niet goed, maar gelukkig luisterden jullie goed naar de coaching en zo kwamen jullie in de finale van de Senioren 3 Hoofdklasse! Daar dansten jullie goed en straalde Gea in haar nieuwe look. Een paar weken later zijn jullie ook nog Nederlands Kampioen geworden bij de WDC 60+ categorie!

8ste Marc & Karen
Grote stappen aan het maken in jullie dansen. Helaas lukte wat op de les al goed ging, nog niet op de wedstrijd. Maar in Wuppertal hopen wij meer van jullie nieuwe dansen te gaan zien! En dat jullie volgend jaar dichter bij die finale/ of in de finale kunnen komen 😉

11de Theo & Claudia
Vrij onverwachts weer met wedstrijden begonnen dit jaar en daar stonden jullie op dit NK! En ook nog een mooie nieuwe jurk gescoord voor Claudia. Wat staat die je goed. Na een aantal jaren er tussen uit te zijn geweest, nu mooi in de halve finale van de Senioren 2 Hoofdklasse.

12de Dick & Anet
Zijn dit seizoen gepromoveerd naar de Senioren 2 Hoofdklasse. Dit is een hele grote stap en dit is volle klasse met een hoog niveau. Maar jullie doen het goed in deze klasse en weten jullie mannetje/vrouwtje te staan. Goed gedanst en niet laatste, dat was het doel 😉

14de Roel & Amber
Gelijk doorgeplaatst vanuit de voorronde, maar helaas net 1 cross te kort voor de halve finale. Begin van dit seizoen lag jullie focus nog op de Formatie, maar nu weer helemaal voor jullie individuele dansen aan het gaan, inclusief nieuwe choreo’s. Amber straalde in haar mooie nieuwe lila jurk!!! Roel en Amber hebben ook nog meegedaan aan de Basic Quick Step en zijn hierin 9de geworden.

15de Paul & Jaimy
De adults A-klasse is nu een heel groot veld geworden. Van een paar deelnemers een aantal jaar geleden, naar nu wel 22 paren aan de start! Jullie begonnen sterk met als resultaat directe doorplaatsing, maar helaas kwamen Paul & Jaimy net te kort om in de halve finale te komen. Jullie hebben de flow weer helemaal te pakken en de komende maanden gaan wij ons helemaal klaarstomen om in september in de A-klasse te knallen!

20ste Bert & Roxenne
Vorig jaar zomer is Roxenne aan haar knie geopereerd. Het herstel duurde langer dan gedacht. Eind van het jaar kon er langzaam weer getraind worden. Helaas kwamen er toen nog wat ziektes en ongemakken overheen, waardoor we pas echt weer in het begin van dit jaar zijn begonnen. Gelukkig is Bert in de tussentijd wel gewoon doorgegaan, wat het wel makkelijker maakte om het samen weer op te pakken. Nu zij weer met de wedstrijden zijn begonnen, is het uitdansen van de wedstrijd eigenlijk de grootste overwinning. Helaas door een harde knal op Roxenne haar hoofd kwam dit NK ook weer eerder aan zijn eind dan gepland. Maar op het NK WDC een paar weken later behaalden zij een mooie 4de plaats in de A-poule!

Wie hebben we gemist tijdens dit NK
John & José zijn dit seizoen nog niet aan de start verschenen van een wedstrijd, ondanks dat hun dansen goed vooruit gaat! Hopelijk zien we jullie snel weer ook op de wedstrijdvloer.
Wilco & Thea hebben eerder dit jaar wel meegedaan aan de wedstrijden. Maar door allerlei privé redenen, leuk en minder leuk, hebben ze besloten dit NK even over te slaan.
Jos & Anneloes wilden gewoon mee gaan doen aan dit NK, maar helaas een paar dagen voor de wedstrijd liep Jos een blessure op, waardoor ze helaas niet mee konden doen.
Lex & Marjan kampen al langere tijd met een probleem aan Marjan haar knie. Ze gaan nu even een pauze nemen van het dansen en hopen dat het dan weer beter gaat.
Willem & Christel zijn wel lekker aan het dansen en wedstrijden aan het doen, maar door allerlei zaken kwamen ze net 1 wedstrijd te kort om aan het NK mee te mogen doen. In Wuppertal staan ze er weer!

Het Love 2 Move Wokuitje

Als afsluiting van het seizoen organiseren wij als Love 2 Move Team altijd het gezellige wokuitje. Op deze manier sluiten we het NK en het seizoen af door lekker te eten en na te kletsen over het NK en alle andere belevenissen door het jaar heen. Ook altijd een mooi moment om de paren, die hebben meegedaan aan het NK, even in het zonnetje te zetten. Je leert elkaar ook weer op een andere manier kennen door de leuke gesprekken.

Wij kijken terug op een paar geweldige en drukke maanden voor zo’n NK. Nu even genieten van de rust en weer opladen voor hopelijk weer een mooi en succesvol seizoen met elkaar!!!
Knuffels,
Herman & Michèle

1 gedachte over “Verslag NK periode 2023 Team Love 2 Move

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.