NDO wedstrijd 21 mei 2023

      Geen reacties op NDO wedstrijd 21 mei 2023

Door Kees & Kirsten
Voor ons na een jaar gedwongen geen wedstrijden vanwege gezondheidsredenen, weer eindelijk een wedstrijd.  Je kunt het keer op keer wel uitstellen maar het moet er toch weer een keer van komen!
De avond tevoren had Kees al Kirstens haar omgetoverd tot een mooi danskapsel, dit was hij niet verleerd J. Alles klaar gehangen en vroeg uit de veren want we moesten rond 9 uur al in Reeuwijk zijn. Daar aangekomen troffen we een mooie danszaal aan met rondom stoelen. Er hing een fijne, gezellige sfeer.

Er was in onze klasse een voorronde omdat er 11 paar meededen onder wie onze teamies Evert en Margriet. Verder waren Bruno en Viktoria en Bert en Roxenne present. We hadden ons voorgenomen vooral te genieten en dat het resultaat van minder belang zou zijn. Meedoen en de wedstrijd uitdansen was het doel.
Voor Kees vooral ook een test om te kijken hoe hij kon omgaan met de drukte en de vele prikkels.

De eerste ronde ging redelijk, het was wel weer even wennen met meerdere paren op de vloer, maar gelukkig hoefden we niet alle dansen achter elkaar uit te voeren (er werd in 2 series gedanst). Dit gaf Kees net genoeg tijd om redelijk te herstellen. In tegenstelling tot de NADB worden er geen lijsten opgehangen of je door bent, maar wordt op het moment dat de herkansing wordt gedanst bekend gemaakt wie doorgeplaatst is en wie moet herkansen. We hadden op basis van de inschrijving al ingeschat dat wij zouden moeten herkansen. Deze herkansing ging aanzienlijk beter voor ons gevoel. We konden aan meer dingen bewust denken en het plaatje goed leggen op de vloer. Dat was fijn.

Het duurde nog ongeveer een uur voordat de finales zouden worden gedanst. Dan volgt het moment dat de nummers en namen voor de finale worden opgenoemd. En ja, we mochten ook de finale dansen. Deze ronde verliep het beste. Uiteindelijk werden we 6e, maar van vier van de vijf paren hadden we nog nooit gewonnen, dus waren we ook best tevreden met dit resultaat. In dezelfde klasse behaalden Evert en Margriet terecht de eerste plek.

Bij de amateurs ballroom werden Bert en Roxenne en Bruno en Viktoria na de selectieronde geplaatst in de A poule waar zij respectievelijk een mooie tweede en vierde plek wisten te behalen. Bruno en Viktoria deden ook nog mee aan de open Engelse Wals waar zij op een haar na de finale misten, 8e van de 26 paren.
Evert en Margriet en Bruno en Viktoria deden ook nog mee met de Latin. Evert en Margriet werden 1e in hun klasse, Bruno en Viktoria werden 3e bij de Amateurs Latin en 4e bij de Open ChaCha. Bikkels!

Voor ons kijken we terug op een mooie wedstrijd en zijn we heel blij dat we weer een keer hebben meegedaan. Al ging bij Kees het lichtje toen wel uit.  Nu weer lekker doortrainen en na de zomer wellicht vaker meedoen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.