Terug op de vertrouwde locatie voor de jubileum editie: Let’s Dance Championships 2023 – nummer 5

Een coproductie van Erwin & Monique en Marc & Karen
Deel 1 door Marc & Karen
De reis begon in 2016 met een wild idee van Herman om een eigen wedstrijd te organiseren. En zo begon een mooi avontuur. Afgelopen zaterdag was inmiddels alweer de 5e jubileum editie van de Let’s Dance Championships. Een danswedstrijd in Nederland om trots op te zijn.

Vanaf de start was het doel om een wedstrijd neer te zetten die een fantastische beleving was voor de dansers. En een mooie ervaring bood aan het publiek. Dus we hadden voor deze lustrum editie de lat weer hoog gelegd. Zeker na de light editie vorig jaar waarbij we noodgedwongen moesten uitwijken naar een andere locatie. Dus wilden we deze keer weer alle registers open trekken.

De afgelopen maanden stonden in het teken van alle voorbereidingen. En met de fantastische hulp van vele gulle vrienden en sponsoren, en een super gedreven enthousiaste groep vrijwilligers, startte het feest op vrijdag met het inrichten en aankleden van onze danslocatie: De Basiliek in Veenendaal. Met het leggen van de vloer, het aankleden van de zalen en de inrichting van de techniek, bereidden we ons voor op een prachtig dansfeest. Gelukkig zijn heel veel teamleden en aanhang/familie bereid om te helpen. Ook hier geldt tenslotte: vele handen maken licht werk. Na het dweilen van de vloer en de laatste puntjes op de ‘i’, konden we rond 18:00 uit De Basiliek weg, om nog even de laatste rust te pakken. Een hele verbetering t.o.v. de editie vorig jaar toen we pas om 23:30 konden starten met de opbouw (en pas midden in de nacht klaar waren). Dat we op tijd klaar waren was extra fijn. Want op zaterdag rond 07:30 volgde het startschot voor een lange, maar succesvolle dag.

**********************************************************************************************
Deel 2 door Erwin & Monique
Herintreden op de plek waar we een jaar geleden de laatste passen op de dansvloer hebben gezet werd een tijdje geleden het doel. En het is gelukt!
We waren ervoor ons gevoel al een tijdje klaar voor maar dan moest de timetable nog wel meewerken, want in de middag dansen lukt door omstandigheden helaas nog niet. Wat zijn we dan ook dankbaar dat Herman en Michèle hier in de timetable rekening mee konden houden en we eindelijk na een jaar de wedstrijdvloer weer konden betreden.

Nog een week te gaan…
Zondag een uitgebreide fijne les van Michèle waarin we alle vijf de dansen nog een keer doornemen. En aan het einde van de middag waagden we ons na een jaar van afwezigheid aan de finaletraining. Een goeie generale waar we zeker niet ontevreden over zijn. Maandag zelf nog een keer een finale dansen. Woensdagochtend ging Monique langs bij Michèle voor een workshop haar en make-up, want ook die routine is aardig weggezakt na een jaar. Donderdag een laatste keer dansen, deze keer in wedstrijdkleding. Want ja, dat voelt toch heel anders dan in makkelijk zittende trainingskleding. En dan nog 2 dagen te gaan.
Vrijdag alle spullen klaar leggen, nog even een knoopje hier en daar vastzetten want van een jaar doelloos in de kast hangen gaan knoopjes kennelijk loszitten.

D-Day
De dag die zo vaak zo ver weg heeft geleken is eindelijk aangebroken.

Om 6.00 uur gaat de wekker. Tijd voor haar en make-up. De make-up zit er zo op dankzij alle instructies van Michèle en in de haren van Monique hoeven alleen nog maar de stenen, want het danskapsel van de workshop zit nog goed genoeg. Nog even ontbijten en de hond uitlaten en dan onderweg naar Veenendaal. Onderweg begint de spanning nu toch echt wel te komen.

9.00 uur We zijn er! Eerst de spullen naar de kleedkamer, dansschoenen aan, een plekje in de zaal zoeken en ons rugnummer ophalen. Alsof het nooit anders is geweest. Het indansen gaat goed. Even de schoenen nog schoonmaken en een betere vloer kunnen we ons niet wensen. Hij is precies goed wat ons betreft.
10.00 uur, alle deelnemers op de vloer en Herman opent de Let’s Dance Championships. Daar staan we dan eindelijk weer. Wat het resultaat ook is, we doen weer mee!
Na de opening gaan we omkleden en Monique gaat nog even langs bij Petra voor een gratis massage. Zo fijn dat zij er altijd is voor de dansers bij de Let’s Dance Championships.

11.16 uur, onze voorronde met 11 paren op de vloer. Mede door de tulpen van Amsterdam, speciaal op verzoek van Erwin, kwamen we de eerste ronde zonder al te grote problemen door en hebben we voor ons gevoel de goede dingen kunnen doen. Helaas over een uur worden we weer verwacht op de vloer voor de redance. Ook de redance gaat goed en we krijgen positieve reacties van het publiek. Maar een finaleplek zit er vandaag (nog) net niet in. Uiteindelijk zijn we als 7e geëindigd, daar zijn wij zeer tevreden mee. Wat ons betreft een mooie nieuwe start. Next stop: Het NK op 3 juni in Steenwijk? Wie weet, als de timetable ons gunstig gezind is.

Wat was het een mooie dag, heerlijke sfeer, prima muziek, een fantastische presentatie en alles perfect georganiseerd. Herman en Michèle nogmaals bedankt voor het meedenken en mogelijk maken dat we weer mee kunnen doen, dit is waarom we zo blij zijn onderdeel uit te mogen maken van het Love2Move team.

**********************************************************************************************

Vervolg door Marc & Karen
Ook zaterdag konden we weer rekenen op een enorme groep vrijwilligers waarvan velen al betrokken waren bij de eerdere edities. Dat hielp wel om de hele dag soepel te laten verlopen (afgezien van wat kleine opstart problemen met de Wifi verbinding). Daar waar het voorgaande jaren nog een beetje langzamer op gang kwam, was het deze keer al in het eerste blok lekker druk met deelnemende paren en publiek. Onder toeziend oog van een fantastisch jurypanel, met nationale en internationale toppers, werd op de vloer fanatiek strijd gevoerd.
Het presentatie-duo Herman Lak en Dennis Voermans wist de sfeer er goed in te brengen.

Tussen de blokken was er ook nog ruimte voor een prachtige showdans-show van onze teamgenoten Jamie & Lesley, meervoudig Nederlands kampionen in de showdans. Een mooi moment om het publiek van deze dansvorm te laten genieten. Wie weet wat we volgend jaar in het programma kunnen verwerken….. Aan het eind van de avond werd de dag afgerond met een prachtige demo van Glen en Claudia, een Professional Latin paar. Een prachtige afsluiter van deze mooie dag!

Maar ja, dan is het nog niet klaar. Want alles moet ook weer opgeruimd worden om de zaal ‘s avond netjes, en leeg, weer achter te laten. Maar ook hier maakten de vele handen licht werk en konden we de deur met een voldaan gevoel rond 01:30 achter ons dicht trekken.

Maar het feest was nog niet klaar. Want deze keer hadden we bedacht dat het mooi zou zijn om 1 van de buitenlandse juryleden te strikken om zondag nog wat kennis en ervaring met de dansers te delen. Dus op zondag werd het weekend echt afgerond met een inspirerende workshop van Sven Traut en voor diverse paren ook een privéles om toe te werken naar het aankomende NK.

Het was een “intensief weekend” dat van de hele organisatie een flinke inspanning vraagt. Maar na zo’n echt FANTASTISCH feest, kunnen we alleen maar vol trots terugkijken op deze 5e editie van de Let’s Dance Championships. En zijn we uiteraard geïnspireerd om ook de 6e editie weer net zo’n mooi feest te maken.
Dus op 20 april 2024 gaat opnieuw ‘het dak eraf’!!

De uitslagen van alle Love2Move deelnemers:
– Bruno & Viktoria: Adults B Std 3e, Adults A Latin 8e, Adults Hoofdklasse Latin 4e
– Roel & Amber: Adults B Std 5e
– Paul & Jaimy: Adults A Std 14e
– Bert & Roxenne: Adults Std A 16e
– Jan & Joke: Senioren Hoofdklasse IV 1e
– Jos & Anneloes: Senioren Hoofdklasse IV 2e
– Bertus & Carla: Senioren Hoofdklasse IV 3e
– Willem & Christel: Senioren Hoofdklasse III 3e
– Wolter & Gea: Senioren Hoofdklasse III 7e
– Erwin & Monique: Senioren IIA 7e
– Evert & Margriet: Senioren Hoofdklasse II 3e
– Marc & Karen: Senioren Hoofdklasse II 6e
– Wilco & Tea: Senioren Hoofdklasse II 9e
– Theo & Claudia: Senioren Hoofdklasse II 13e
– Dick & Anet: Senioren Hoofdklasse II 15e

1 gedachte over “Terug op de vertrouwde locatie voor de jubileum editie: Let’s Dance Championships 2023 – nummer 5

 1. Michèle Lak

  Super leuk stukje!
  Wat hebben wij toch een geweldig team met elkaar 🥰
  En wat maken wij toch mooie dingen met elkaar mee😍
  Iedereen bedankt
  Dikke 💋
  Van een trotse juf 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.