Paascup Oss 2023 – deel 2

      Geen reacties op Paascup Oss 2023 – deel 2

Door Osman en Renate
Pasen staat al sinds jaar en dag voor ons in het teken van het Holland Dans Spektakel dat wij met ‘onze’ dansschool Verhoeven uit Cuijk al vele jaren mee organiseerden. Helaas hebben we vorig jaar besloten dit event niet meer te organiseren. Daardoor ontstond er een gat in de wedstrijd kalender van de NADB en heeft Jan Zwijsen besloten een Paas-wedstrijd te organiseren in zijn eigen dansschool in Oss. Sinds vorig jaar bestaat zodoende de Paascup.

Hoewel we al de benodigde 3 wedstrijden gedanst hadden dit seizoen, die nodig zijn om met het NK mee te mogen doen, waren er voor ons toch een aantal redenen om deze wedstrijd nog mee te pikken. Waarvan de “dicht bij huis” er één was.

Hoewel onze eerste ronde pas aan het einde van de middag op het programma stond waren we toch al de hele dag met de wedstrijd bezig. ’s Ochtends, zoals op de meeste wedstrijddagen, kwamen de succes appjes al binnen in de Team Love2Move groepsapp. En op deze manier werden we ook al op de hoogte gehouden van de sfeer en uitslagen van de teamies die ’s ochtends al moesten dansen. Zo kregen we ook mee dat Bruno en Viktoria meteen waren doorgeplaatst en in de finale zelfs een stukje zonder schoen de quickstep hebben afgemaakt!

Ondertussen gingen wij verder met onze voorbereiding, wat inmiddels routine is. He is een standaard ritueel van de haren, make-up, spullen verzamelen, wat te eten meenemen en een jurk uitkiezen die Renate zou gaan aandoen. In het kader van duurzaamheid laten we af en toe een oudere jurk wat oppimpen door onze jurkenmaakster Joyce van der Locht, zodat die het weer goed doet op de vloer. Je zou het niet zeggen, maar de jurk die Renate vandaag aan had is gemaakt van een stof die ze eigenlijk had aangeschaft om een sjaal van te maken. Dus we noemen deze jurk dan ook altijd de ‘sjaal jurk’ 😉. De dansschool van danscentrum Zwijsen in Oss is onze vaste trainingslocatie, dus we wisten hoe we moesten rijden 😊

Die ‘trainingslocatie’ zag er ineens heel anders uit. Publiek rondom de vloer beneden, en de vloer boven was omgebouwd tot kleedlokaal. Een fijne grote zaal waar naast het omkleden ook de mogelijkheid was om alvast in te dansen. We vonden daar een vrij plekje voor onze spullen en gingen ons voorbereiden. Maar ineens kwam het gemis van Hans Verhoeven en zijn Holland Dans Spektakel naar boven en moesten we even naar buiten om dat te verwerken.

De show must go on, dus kleding aan en focus op de eerste ronde. Hoewel we meteen waren doorgeplaatst hadden we toch het gevoel dat we het beter hadden kunnen doen. De coaching die we daarna kregen van Herman hadden we hard nodig, want in de finale ging het voor ons gevoel een stuk beter. Dat was dan ook terug te zien in de uitslag waarbij we erg tevreden waren met een mooie tweede plek. We waren zelfs hoger dan een erg goed Duits paar dat eerste was geworden in de senioren 3.

De spanning was er af, en er was weer tijd voor grapjes. We kregen bij de prijsuitreiking een sleutelhanger met het logo van Zwijsen. Dat logo had precies het formaat van een sponsoring logo voor op je kleding. Dus met dit logo op haar jurk terwijl er foto’s werden genomen, riep Renate heel hard naar Jan Zwijsen dat ze hem bedankte voor de sponsoring 😉

Terug kijkend op deze wedstrijd in Oss kunnen we zeggen dat het een wedstrijd was met een gezellige sfeer van een gevarieerde groep van publiek dat gezellig dicht op de vloer kon zitten. Zo waren er naaste de dansers ook opa’s, oma’s, ouders en vele cursisten van Zwijsen naar de dansschool gekomen deze eerste paasdag. Vooral voor de cursisten was dit dé mogelijkheid om dicht bij huis te kunnen genieten van de top van het Nederlandse wedstrijd dansen.

Er staat dit seizoen nog één wedstrijd op het NADB programma, de eigen Love2Move Let’s Dance wedstrijd, voordat iedereen zich weer kan opmaken voor het NK.

Nogmaals de uitslagen van de L2M paren:
• Richard en Els
o 5e Sen. I Hkl Standard
o 8e Sen. III Hkl Standard
• Bruno en Viktoria
o 4e Adults Hkl Latin
o 4e Adults A Latin
o 2e Adults B Standard
• Roel en Amber
o 13e Adults B Standard
• Evert en Magriet
o 3e Sen Open Latin
o 5e Sen. II Hkl Standard
• Osman en Renate
o 2e Sen. II Hkl Standard
• Marc en Karen
o 8e Sen. II Hkl Standard
• Dick en Annet
o 9e Sen. II Hkl Standard
• Wilco en Thea
o 9e Sen. II Hkl Standard
• Willem en Christel
o 3e Sen. III Hkl Standard
• Wolter en Gea
o 11e Sen. III Hkl Standard
• Jan en Joke
o 3e Sen. IV Hkl Standard
• Jos en Anneloes
o 6e Sen. IV Hkl Standard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.