Start van ons dansseizoen 2022-2023

      1 reactie op Start van ons dansseizoen 2022-2023

Door Marc & Karen
Op 17 en 18 september begon het nieuwe dansseizoen 2022-2023. Met een weekend vol dansplezier zijn wij het seizoen weer goed begonnen.

Eigenlijk begon dat weekend al op maandag 12 september. Omdat de NADB Commissie Sportparticipatie reclame voor dansen wilde maken op de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht, begonnen we maandag 12 september met de opbouw van de SRN/NADB stand (vloer leggen, muziek aanleggen, reclame materiaal etc). Van 13 t/m 17 september liep de beursvloer weer vol met stands en senior bezoekers (“50plussers”). In totaal in 5 dagen ruim 62.000 (!!!) actieve senioren die op allerlei vlakken producten en diensten konden vinden. Van campers en elektrische fietsen tot massage stoelen, gezonde voeding, vakantieverblijven, voet massages etc. En wij stonden er dus met een hele groep rolstoeldansers en valide dansers om demonstraties te verzorgen en workshops met de beursbezoekers te houden.

Omdat we die week de hele week aan het werk moesten, hebben wij alleen op ZATERDAG meegedaan. Maar wat een feest!!! Heel veel lachende bezoekers waarvan we ook velen de vloer op hebben kunnen lokken. Het werd een lange, succesvolle dag, waarin wij veel dansen hebben laten zien (Corrie van Hugten had als coördinator de “wind er aardig onder”). Daarna de stand weer afbouwen, vloer weer inpakken, alles opruimen en zaterdagavond even met de voetjes omhoog.

Op ZONDAG stond de vaste opening van de dansagenda weer op de rol: de Grote Prijs van Twente in Oldenzaal. De jaarlijkse wedstrijd waarmee het seizoen standaard geopend wordt. Veel paren zijn dan op, of net terug van vakantie, en dus nog “in training”. Of vinden de vloer minder fijn (maar daar heeft iedereen evenveel last van toch?!). Dus het aantal deelnemers is meestal redelijk beperkt. Maar met Corona en het afnemen van de wedstrijden, was de deelname deze keer heel laag. Gelukkig waren er veel Duitse paren bereid gevonden om de vloer toch nog lekker te vullen. En hadden diverse klassen zelfs meerdere rondes. Ook voor ons is het gewoon een vast item in onze agenda (zoals overigens zoveel mogelijk wedstrijden in Nederland).

De dag begint meestal al vroeg voor alle Adults in de standaard categorie. Zo ook voor de L2M teamgenoten die deelnamen: Bruno & Viktoria en Paul & Jaimy. Daarna stond de Adults Latin op het programma waar ook Bruno & Viktoria aan meededen.

Vervolgens konden de senioren van start met Dick & Anet, Richard & Els, Jan & Joke, Bertus & Carla en wij. Zoals altijd deden Richard & Els in meerdere klassen mee. En werden we deze keer bijgestaan door de coaches Herman & Michèle, en als supporters Margot, Evelien, Thea, Monique, Wendy en Ria van Diffelen. Bijna meer supporters dan L2M deelnemers….. Maar al met al weer een mooie aanwezigheid voor het team Love2Move.

Na een zomer van hard doortrainen voor ons altijd weer een mooi “meetmoment”. Wuppertal (als eind van het voorgaande seizoen) ging best aardig. En ook onze 1e ronde in Oldenzaal (een General Look) liep eigenlijk best lekker. Ook de andere paren hebben het seizoen prima afgetrapt en hun beste voetjes voor gezet. Met wat wisselende resultaten.
Maar voor ons was de finale wel echt genieten. Volle bak erin en alles uit de kast!! En het liep echt heel lekker. We waren zelf dus erg tevreden over het dansen. En gelukkig waren ook de coaches en supporters erg positief. Nu zijn die natuurlijk enigszins bevooroordeeld, maar het geeft toch goede moed voor de rest van het seizoen.

En met die eerste wedstrijd in de zak kon op maandag 19 september eindelijk ook onze zomervakantie van start. Met 10 dagen in De Eifel en 200km’s in de wandelschoenen, konden we de gedachten even verzetten en zijn we weer klaar voor de rest van het dansseizoen.

Alle uitslagen van 18 september:
– Bruno & Viktoria – 5e Adults B Std / 15e Adults B Latin
– Paul & Jaimy – 4e Adults A Std
– Dick & Anet – 5e Senioren IIA
– Richard & Els – 4e Senioren I HKL / 7e Senioren III HKL
– Jan & Joke – 7e Senioren III HKL
– Bertus & Carla – 6e Senioren III HKL
– Marc & Karen – 4e Senioren II HKL

1 gedachte over “Start van ons dansseizoen 2022-2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.