­Lex en Marjan in England

      1 reactie op ­Lex en Marjan in England

Door Lex & Marjan
De kop is eraf. Voor de start van ons wedstrijdseizoen hadden we gekozen voor een wedstrijd in Leatherhead (net onder Londen). Voor ons geen onbekend terrein. Tijdens deze wedstrijd wordt de uitwedstrijd gedanst van de jaarlijkse teammatch tussen Nederland en England. Dit jaar had het eerste team van Nederland tijdens De grote prijs van Soest de overwinning behaald. Met een aantal invallers van de Engelse zijde hebben we ons kranig geweerd, maar de Engelsen hadden alles uit de kast gehaald en behaalden volkomen verdiend de overwinning. Na 35 jaar was dit de allerlaatste teammatch, veel oudgedienden konden het dan ook niet drooghouden toen de verschillende dankwoorden gesproken werden.

Deze teammatch wordt tijdens de gewone wedstrijd gedanst. Nu is een wedstrijd in England voor ons Nederlanders niet zo gewoon. Het begint al dat het heel normaal is dat je pas op de wedstrijd besluit wat je gaat dansen. Voor de wedstrijd inschrijven mag natuurlijk wel maar is geen verplichting. Naast de normale S1 t/m S3, zijn er ook nog klassen van 35-plus en 50-plus, daarnaast is er nog de open klasse (adult en senioren gecombineerd). En dan ben je er nog niet. Er zijn ook nog competities in Engelse wals + slowfoxtrot, de tango en de Weense wals. Dit zijn de zogenaamde ‘one dances’. Als deelnemer mag je je voor maximaal 3 competities inschrijven en voor alle ‘one dances’.  Ideaal voor Richard en Els 😉.

Zelf hebben we alleen aan de senioren 3 meegedaan. Na 1 rondje dansen waren we klaar. Een general look daar doen de Engelsen niet aan en ons veld bestond uit 5 deelnemers. Een time table is trouwens ook een onbekend fenomeen. Er waren wel wat richttijden voor blokken waarin bepaalde events gedanst werden, maar al snel was duidelijk dat hier creatief mee omgegaan werd. Goed opletten dus wat de, voor ons onverstaanbare, speaker in het Engels afriep. Uiteindelijke bleek dat we op de 2de plaats geëindigd waren. Tevreden met ons dansen kijken we terug naar een mooie mini break en kijken we vooruit naar de volgende wedstrijd.

1 gedachte over “­Lex en Marjan in England

  1. Richard

    Hey Lex & Marjan,
    Wat een leuk verslag en zulke wedstrijden zouden we dan inderdaad eens in de gaten moeten houden 😉 Alhoewel ik zelf ook wel redelijk van het plannen ben op een wedstrijd… Dus geen echte timetables, een moeilijk verstaanbare speaker en de kans om twee wedstrijden direct achter elkaar te moeten dansen weerhoudt me dan toch weer een beetje.
    To snel weer in De Glind en op de wedstrijdvloer,
    Richard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.