WK Senior III 2022 Rotterdam

      Geen reacties op WK Senior III 2022 Rotterdam

Door Jan & Joke
In 2019 mochten we Nederland bij het WK in Bilbao vertegenwoordigen. Daar werd direct de afspraak gemaakt om in 2020 in Rotterdam te starten. Door Corona werd het allemaal wat later, maar vrijdag 14 oktober 2022 was het dan eindelijk zover. Het WK Senior III georganiseerd door de NADB / Holland Masters. Het was een uitstekend georganiseerde wedstrijd. Geen lange rijen bij de entree, goede kleedruimte en een prachtige vloer in een fijne zaal.

Qua voorbereiding was het niet helemaal onze wedstrijd. Een start om 8.30 uur is toch wel een uitdaging. Het nieuwe pak van Jan was nog niet aangekomen. Jammer want zo waren de kilo’s die hij is kwijtgeraakt minder zichtbaar. Dankzij hulp van Michèle was mijn haar donderdagmiddag al wedstrijdklaar. Jan heeft zijn oude pak netjes opgeperst. Kortom om 7.00 uur arriveerden we – enigszins slaperig maar vol goede moed – in Rotterdam.

Veel teammies uit de Senior III waren door omstandigheden verhinderd zodat wij bij het WK de enige Love2Movers waren die aan de start verschenen. Wel fijn een privé coach. Michèle was overigens niet de enige steun die we bij de start van de wedstrijd hadden. Evelien, Els en Johan waren er als supporters. Heel hartelijk dank voor alle aanmoedigingen en de gemaakte filmpjes. We weten nu waar we aan moeten werken om een volgende stap te maken.

In de eerste ronde hebben we niet ons beste dansen laten zien. Met aanwijzingen en een peptalk van Michèle – en de opdracht toch vooral te genieten – wisten we vanuit de redance een plekje bij de laatste 96 te behalen in een sterk veld met 157 deelnemers. Na het meelopen van de “openingsceremonie” voor het WK die plaatsvond na de 8e finale konden we vanaf de tribune genieten van het mooie dansen van diverse andere klassen.

Daar was Love2Move ook vertegenwoordigd en wel door Bruno en Viktoria. Zij namen voor de eerste keer deel aan het NK10 dans. Hoewel zij nog Junioren 2 zijn, wisten Bruno en Viktoria een mooie 4e plek in de Latin en een 5e in de ballroom te behalen. Daarmee bereikten zij overall de 5e plaats.

Wij hebben het vrijdagavond voor gezien gehouden, maar het dansweekend van de Holland Masters ging verder. Michèle mocht zaterdag jureren. Evert en Margriet dansten mee in de WDSF Senior II Latin. Paul en Jaimy startten in de NADB OPEN Rising Star en Bertus en Carla namen deel aan de WDSF Senior III Standard.

Op zondag was Herman aanwezig om de Love2Move paren te coachen.

Een overzicht van de uitslagen:
Vrijdag 14 oktober:
Bruno en Viktoria 5e NK 10 dans
Jan en Joke 95e WK SEN.III Standard

Zaterdag 15 oktober:
Evert en Margriet 16e WDSF SEN.II Latin
Paul en Jaimy 34e NADB OPEN Rising Star Standard Adults
Bertus en Carla 52e WDSF SEN.III Open Standard

Zondag 16 oktober:
Paul en Jaimy 63e WDSF INT. OPEN Standard
Osman en Renate 18e WDSF OPEN Standard SEN.II
Evert en Margriet 20e WDSF OPEN Standard SEN.II
Marc en Karen 27e WDSF OPEN Standard SEN.II
John en José 40e WDSF OPEN Standard SEN.II
Dick en Anet 8e NADB Sen.II A Standard
Paul en Jaimy 11e NADB Adults A Standard
John en José 7e NADB Sen.III A Standard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.