Love 2 Move | Zomeruitje Brabant – ‘s-Hertogenbosch

Door Kim, Jody en Dick
Ieder jaar organiseren we met het team leuke uitstapjes om ook samen wat anders te doen dan dansen. Deze keer hadden Kim, Jody en Dick zich opgeworpen om een leuke dag voor het team te organiseren. Dus op 21 Augustus 2022 was het tijd om een Brabants tintje te geven aan het zomeruitje. Het was een prachtige zonnige dag die startte met een toer door ‘s-Hertogenbosch die haar naam dankt aan het bos van hertog Hendrik I van Brabant “des hertogen bosch”. Meer leuke weetjes en een zoektocht was onderdeel van het begin van de middag waarin jullie op zoek mochten naar de juiste antwoorden op vragen op verschillende locaties over de stad. Tijdens deze zoektocht konden bonuspunten verdient worden door foto’s in te sturen en een nieuwe carnavalskraker te bedenken.

Nadat we bovengronds de binnenstad hadden ontdekt was het tijd om de stad vanuit een andere kant te bekijken, letterlijk. We gingen onder de stad doorvaren door de tunnels van de Binnendieze. We voeren door de smalle grachten over de Vughterstroom langs de oude huizen en stadswallen, via de kerkstroom over de Singelgracht om vervolgens via de Verwerksstroom terug te keren bij het eindpunt.

De dag werd afgesloten met een High Tea. We werden verwend met allerlei lekkere zoete en hartige hapjes. Onder het genot van een kop thee of koffie konden we gezellig rustig bijpraten. Dit gaf ons ook de gelegenheid om de carnavalskraker aan elkaar voor te dragen waarmee de laatste punten verdient konden worden. Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk kan er maar één de beste zijn. Gefeliciteerd Team 3 (Jaimy, Michèle, Erwin, Els, Adrie & Erik).

Overigens leuk weetje: oorspronkelijk werd deze vorm een “low tea” genoemd, omdat men onder het genot van een potje thee kleine hapjes at aan een lage koffietafel. Later toen dit populairder werd en het aan een gewone eettafel werd geserveerd is de naam veranderd van een “low tea” naar “high tea”.

1 gedachte over “Love 2 Move | Zomeruitje Brabant – ‘s-Hertogenbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.