GOC Stuttgart 12 en 13 augustus 2022.

      Geen reacties op GOC Stuttgart 12 en 13 augustus 2022.

Door Evert & Margriet
Reeds lange tijd wilden wij (Evert en Margriet) de GOC in Stuttgart meedansen. Ieder jaar viel dit echter in onze vakantie of net erna. Daarom hadden we al wel heel veel mooie verhalen gehoord maar het nog niet zelf kunnen ervaren. Dit jaar valt onze vakantie veel later dus nu was het onze kans. Wat oude uitslagen bekeken en ik zag dat een deelnemersveld van rond de 200 paren geen uitzondering was. Lekker! Met zo’n groot deelnemersveld mag je lekker in series dansen en dan ook meerdere rondes, wij vinden dat heel leuk om te doen. De waarheid in was helaas anders….. 86 paren deden ermee en de 2e ronden werd dan gelijk een top 48. Dat zou lastig kunnen worden….

Nu is het ook zo dat de paren die op dit moment bij de WDSF meedoen allemaal de fanatieke paren zijn die gedurende de afgelopen corona periode door hebben kunnen lessen en door hebben kunnen trainen. Dus het niveau van de aanwezige deelnemers is hoger en ligt in het middenveld (waar wij bij horen) erg dicht bij elkaar. Dat en het feit dat we met nieuwe programma’s bezig zijn zorgde ervoor dat we 3 crossen te kort kwamen voor de top 48 en uiteindelijk 52e werden. Dat was natuurlijk een zware teleurstelling, maar he….. What doesn’t kill you makes you stronger! Dus wij komen gegarandeerd terug en dan gaan we laten zien dat we wel gewoon in die top 48 horen.

We hadden het enorme geluk dat tijdens onze wedstrijddagen ook de Grand Slam Standaard en Latin gedanst werd. Wij hadden de echte wereldtop nog nooit live in actie gezien. WAT EEN GEWELDIG GEZICHT IS DAT! Hoe dichter ze bij de finale kwamen hoe voller de zaal en tijdens beide finales zaten de tribunes ramvol. Wat mooi om te zien dat dansers een staande ovatie kregen! En wat een verschil zit er in de finale nog tussen de wereldkampioen die 1 wordt en het paar dat 6 wordt. Allemaal zijn het stuk voor stuk geweldige dansers maar bij de standaard zie je onderling nog zoveel verschil in controle, tempowisselingen, interpretatie enz. Dan hebben we hier in Nederland nog veel te leren….. En ondanks dat we redelijk hoog op de tribune zaten konden we bij de Latin de energie van de paren gewoon voelen. Wij hebben weer inspiratie opgedaan voor het komende seizoen.
Verder hebben we de finales van de WK boogiewoogie kunnen zien. Ook dat is een feest wat wij als ballroom dansers niet voor kunnen stellen!

Ondanks het teleurstellende resultaat kijken wij terug op een prachtig weekend!
Groet,
Evert en Margriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.