NK NADB 2022

      1 reactie op NK NADB 2022

Door Herman & Michèle
Het NK van de Nederlandse Algemene Danssport Bond. Voor ons het belangrijkste NK, omdat al onze paren hier aan mee doen en je via deze bond uitgezonden kunt worden om Nederland te vertegenwoordigen op EK’s en WK’s!

Door corona was het NK van 2021 van mei verplaatst naar november. Het NK van 2022 vond al weer in mei plaats. Dit betekende dat er nu maar een half jaar tussen deze NK’s zit. Een goede voorbereiding is natuurlijk altijd belangrijk voor een wedstrijd, maar voor een NK doe je er altijd nog een schepje bovenop. Wij houden dan ook altijd 1 week voor een NK een NK Prepdag. Hier oefenen wij extra op de focuspunten van de paren en natuurlijk komt ook de conditie nog aan bod. In de laatste privélessen behandelen wij geen nieuwe punten meer, maar zorgen we er voor dat alles waar de paren het gehele jaar op gewerkt hebben zeer constant is in alle dansen. Ook tackelen we mentale onzekerheden die soms in de laatste weken kunnen opspelen, zodat het NK alleen een dag is om te stralen!

Lees verder…..

Veel dames maken bij Studio Lak (Michèle haar studio aan huis) een afspraak, om voor het NK een prachtig kapsel te hebben. Hierbij geeft zij iedere dame haar eigen unieke look en versierd deze ook rijkelijk in het thema van de jurk. Danskapsels zijn niet te vergelijken met een normaal opgestoken kapsel. Er zit heeeeeel veel haarlak in, speldjes, versiering en stenen, maar gezien ik mevrouw Lak heet komt dat altijd helemaal goed 😉

Voor het NK regelen wij vloerplaatsen voor onze Love2Move Teamleden. Dit doen wij al jaren en de groep wordt steeds groter aan de vloer. Dit jaar waren wij zelfs met 9 tafels en dit nam ongeveer de gehele lange zijde van de dansvloer in beslag! Daarbij versieren wij de tafels nog met sambaballen, gouden pompoenen en trotse supporter badges en dan kan het feest echt beginnen. Het is ontzettend leuk om dit met elkaar te doen. De aanmoedigingen helpen echt en het is ook heel makkelijk voor ons om iedereen te coachen gezien we zo dicht bij elkaar zitten. Het is extra genieten zo met elkaar.

Het was een hele lange dag voor ons (Herman & Michèle) van de start om 9:30 uur en het einde rond 23:30 uur, maar wat hebben wij het goed gedaan als Love2Move Team!

Wij schrijven ieder jaar een stukje over het NK en vertellen iets over ieder L2M paar. Hieronder al onze paren die hebben meegedaan, dus veel leesplezier!
Uitslagen van de Nederlands Kampioenschap 2022 in Steenwijk:

1ste plaats Wilco & Thea Senioren 2 A klasse standaard.
De S2A klasse is een hele wisselende klasse wat uitslagen betreft. Maar Wilco & Thea wisten dit seizoen iedere keer eerste te worden op alle wedstrijden in deze klasse. Maar dan moet het ook maar gebeuren op het NK… En ja hoor, door goed en constant te dansen wisten Wilco & Thea wederom te winnen en zijn nu dus kampioen in de S2A klasse en hierdoor GEPROMOVEERD naar de Senioren 2 Hoofdklasse!!! Gefeliciteerd

1ste plaats Richard & Els Senioren 1 A klasse standaard
7de plaats Richard & Els Senioren 2 A klasse standaard
9de plaats Richard & Els Senioren 3 Hoofdklasse standaard
Richard & Els doen graag in alle klassen mee, zo nu ook.
Zij zijn pas net gepromoveerd naar de S3 Hoofdklasse en nu tijdens hun eerste NK, wisten ze een prachtige 9de plaats te halen. Dit is een heel mooi begin!
In de S2A kwamen ze net te kort om de finale te behalen, maar in de S1A werden ze gewoon eerste en zijn Richard & Els nu dus de kampioen!

2de plaats Willem & Christel Senioren 3 Hoofdklasse standaard
Vorig jaar tweede en dit jaar ook weer de vice-kampioen in de S2 Hoofdklasse. De swing dansen gaan erg goed, de QS en Tango moeten nog wat pittiger, maar daar wordt aan gewerkt. Natuurlijk willen we meer, maar tweede van Nederland is ook een resultaat waar je trots op mag zijn!

2de plaats Bruno & Viktoria Adults B-klasse latin
4de plaats Bruno & Viktoria Junioren 2 latin
Bruno & Viktoria hebben dit weekend alles meegedaan. De Junioren 2 standaard en latin. De basis slow fox en rumba en de C-standaard en B-latin. Volgens mij hebben jullie wel iets van 17 rondjes gedanst! Maar ach, je bent jong en wilt wat ;-))
In korte tijd heel erg veel verbeterd en ook al een keer eerste geweest in deze B-klasse. Van de 21 paren wisten jullie vandaag een prachtige 2de plaats te bemachtigen.

3de plaats Osman & Renate Senioren 2 Hoofdklasse standaard
Osman & Renate waren bijna tweede in deze klasse, het was 2 om 3 met de nummer twee. Er zit dus echt vooruitgang in! Want om op dit niveau iemand boven je passeren is een hele lastige klus. Proficiat, ga zo door.

4de plaats Evert & Margriet Senioren 2 Hoofdklasse standaard
Wat een prachtige, frisse jurk had Margriet aan! Het dansen gaat steeds beter, maar tijdens deze wedstrijd kwam niet alles er uit. Er zit meer in, nu nog de constantheid gaan vinden en dan doorpakken!

4de plaats Jan & Joke Senioren 3 Hoofdklasse standaard
Een prima wedstrijd gedanst. Eén van onze meest stabiele en constante paren. Dat kun je ook duidelijk terug zien in de resultaten. De top 3 boven jullie is sterk, maar jullie kunnen hier de aansluiting in gaan vinden, het zit er in!

4de plaats Bruno & Viktoria Junioren 2 standaard
4de plaats Bruno & Viktoria Adults C-klasse standaard
Ons jongste paar. Lekker pittig, maar ook al zijn jullie de jongste is het energie level niet altijd tot het einde hoog. Erg goed vooruitgegaan en ook al eerste geweest in deze C-klasse. Vandaag van de 27 paren een mooie 4de plaats. Chapeau!

5de plaats Marc & Karen Senioren 2 Hoofdklasse standaard
Karen houdt van aparte dingen net als Michèle. Haar jurk met gezellige kleurtjes en elfjes voor de oplettende kijker 😉 En Karen was het laatste kapsel die Michèle moest doen en kreeg hier volledige creatieve vrijheid in. Na 12 uur had Michèle toch nog inspiratie en heeft zij zich helemaal uitgeleefd en wat was je haar gaaf!!!
Marc zou de duidelijke leider zijn op de vloer, ik zeg op deze foto duidelijk te zien, top. Dit moet nu nog overal. Dit jaar weer goed vooruit gegaan, het wordt steeds soepeler en vrijer :-))

6de plaats Berstus & Carla Senioren 3 Hoofdklasse standaard
Carla in een lekker panterprintje, daar hou ik van. En van een kort kapsel toch een mooi lang ogend kapsel weten te maken.
Wat hebben jullie goed gedanst zeg! Heel erg goed aan jullie focuspunten gehouden en dat heeft tot dit fantastische resultaat geleid. Een prachtige finale plaats, super.

7de plaats Lex & Marjan Senioren 3 Hoofdklasse standaard
Met een prachtige chique nieuwe jurk straalde Marjan. Het kapsel strak in de krul, jullie waren er helemaal klaar voor. In de afgelopen maanden ging iedere wedstrijd beter. Voor mij een duidelijke finalist, maar helaas op 1 cross net 7de geworden. Het gaat weer super en dit smaakt naar meer. Als jullie te grote kwaliteitsverbetering nog meer weten te combineren met de competitiviteit, gaan we het volgend seizoen helemaal knallen!

7de plaats Paul & Jaimy Adults A klasse standaard
De B-klasse werd samengevoegd met de A-klasse en in deze nieuwe A klasse konden jullie direct de aansluiting vinden. Geen probleem voor jullie! Direct doorgeplaatst naar de halve finale, maar net te kort om deze keer in de finale te komen. Jullie constantheid is nog niet waar die moet zijn. Het doet jullie zichtbaar goed om met goede, hoge paren te dansen, daar trekken jullie je aan op. Het lijkt soms dat de A-klasse dan minder uitdaging heeft… work in progress zullen we maar zeggen 😉

8ste plaats Bert & Roxenne Adults A klasse standaard
Een vrij nieuwe combi dit paar. Gelijk doorgeplaatst naar de halve finale en ook jullie kwamen net te kort voor de finale. De vooruitgang is goed zichtbaar, maar de knie van Roxenne maakt het soms lastig. Hopelijk kunnen jullie na de operatie aan Roxenne haar knieën weer helemaal ongeremd los gaan!

9de plaats Dick & Anet Senioren 2 A klasse standaard
S2A, het blijft een uitdaging. De ene keer staan jullie boven aan, de andere keer onder aan. Dit keer was de jury meer voor de zachtere paren.
Maar wat hebben jullie veel overwonnen! Anet had lang een slepende voet blessure, maar die is weer hersteld en daarnaast is ze ook nog de nodige kilo’s kwijt. Jullie zijn blijven dansen en verbeteren. Jullie ogen als een totaal ander paar nu. Hou plezier en blijf gebruik maken van het doorzettingsvermogen, dan komt het helemaal goed!

11de plaats Kees & Kirsten Senioren 3 Hoofdklasse standaard
Wat hebben jullie een fantastisch goed jaar gehad. Eigenlijk allemaal top resultaten! En dit ondanks de corona die jullie beiden hebben gehad en die bij Kees nog steeds voelbaar aanwezig is. Deze wedstrijd nekte dit jullie helaas. De hitte en de rondes die rap volgden, maakte het niet mogelijk voor jullie om je ware niveau te kunnen laten zien. Helaas. Op naar de volgende wedstrijd, maar eerst even lekker wat rust en weer opladen 😉

13de Roel & Amber Adults B-klasse standaard
Mooie foto van jullie! Roel & Amber zijn onze nieuwste aanwinst bij ons fijne Love2Move Team. We zijn nog maar net bezig, maar konden al verschil zien in jullie houding. Van de 21 paren in deze sterke B-klasse, kwamen jullie net 1 plaats te kort om in de halve finale te mogen dansen. De klik is er en de knie is weer gerepareerd van Roel, dus nu gaan we de draad weer oppakken en gestructureerd aan de slag. Op naar veel meer met elkaar!

Het was weer een geweldig NK. Ook erg fijn dat het weer kon, ook weer zonder alle Corona maatregelen. Hopelijk is het volgende NK in 2023 gewoon weer in mei!

Zoals ieder jaar sluiten wij het seizoen en het NK weekend af met ons fijne Love2Move wokuitje!!! Heerlijk om nog even relaxt bij elkaar te zitten en na te kletsen.

Nu is het tijd voor de zomerperiode…
En in die zomerperiode zijn we in juli 3 dagen naar Wuppertal geweest. Dit is een hele grote internationale WDSF wedstrijd, waar veel van onze paren altijd naartoe gaan (zie ook het andere artikel op de site: https://love2move.nl/love2move-de-grens-over-in-2022/ ).

En dan is het nu tijd om met onze paren alle planningsgesprekken te gaan doen. Hierin evalueren we het afgelopen jaar en maken wij een nieuw plan voor het komend jaar. Op deze manier maken we het hoogst haalbare mogelijk met elkaar 🙂
En dan zijn wij weer helemaal klaar voor een nieuw top seizoen met elkaar!
Groetjes,
Herman & Michèle Lak

1 gedachte over “NK NADB 2022

  1. Astrid

    Top verhaal, lieve Mies, en Herman jullie kunnen trots zijn wat jullie bereikt hebben. Dat jullie zelf dansen en nu jullie beide als echt team dit voor elkaar krijgen geweldig. Moet er wel bij zeggen heb twee linker benen dus zo dansen …neen. maar jullie kunnen trots zijn
    Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.