Love2Move de grens over in 2022

Door Marc & Karen
Op 1, 2 en 3 juli was het weer zover: het jaarlijkse dansfeest in Wuppertal. Eén van de absoluut mooiere wedstrijden in het seizoen. En qua locatie vanuit Nederland goed te bereizen. Ook voor ons is het een wedstrijd waar we graag aan mee doen. Een fantastische locatie, super georganiseerd, en een deelnemersveld waar het echt serieus om ‘strijd’ gaat. Kortom: voor ons een absolute favoriet om mee te doen.

Hoewel goed aan te reizen, is het wel net te ver om er ‘s morgens naartoe te rijden als je om 10:00 de eerste ronde hebt. Dus donderdagavond stapten wij in de auto voor de 2 uur durende rit. Helaas kregen we onderweg te maken met een flinke voorjaarsstorm. Met onweer, harde windstoten en veel, heel veel, regen. Dus hele stukken op de snelweg maar 60-70 km/u kunnen rijden. Gelukkig konden we ook na de formele inchecktijd (21:00) toch nog in het hotel terecht. En was er zelfs nog tijd voor een snel drankje. En dan op tijd naar bed om goed voorbereid te zijn.

De wekker gaat vrijdag om 06:00, om te starten met de haren & make-up. Zo vroeg is het ontbijt nog niet open, maar met onze meegebrachte rozijnenbollen komt dat helemaal goed. Gelukkig dansen we nog geen SIII, want die moeten op zaterdag al om 08:30 starten…..
Wij stappen rond 08:15 als één van de eersten de nog bijna lege zaal in. Goed moment om de vloer even te voelen en weer te genieten van de sfeer in dat prachtige gebouw. Alles ademt klassieke grandeur en “gründlichkeit” uit. Een feest om hier te dansen. Gelukkig viel het deze keer ook mee qua temperatuur.(Wuppertal is standaard een garantie voor hoge temperaturen!)

Rond 10:00 start onze eerste ronde Senioren II met 83 deelnemers. Een prachtig veld, maar wel minder dan andere jaren (dus “slechts” 7 series). Hoewel de organisatie last had van 35% minder deelnemers, konden ze toch nog rekenen op 2000(!!!) paren in het hele weekend. Niet vreemd dat ze dus in 4 zalen tegelijk wedstrijden houden.
De eerste ronde ging al best redelijk. Kan altijd beter, maar voor een eerste ronde was het prima. En overtuigend genoeg voor de 2e ronde. En met de enthousiaste aanmoediging van onze vaste supporter Evelien en de steun van onze coaches Herman & Michèle, die er ook bij waren, kon het alleen maar beter worden.

Ook die 2e ronde verliep goed en resulteerde in een verdienstelijke 40ste plek. We hebben lekker gedanst en konden ook wel laten zien waar we de afgelopen periode hard aan gewerkt hebben. Je hoopt dan altijd wat dichter bij die laatste 24 te zitten, maar ondanks dat er minder paren waren, was het niveau opnieuw behoorlijk hoog. Dus met een 40ste plaats konden we wel tevreden zijn en terugkijken op een mooie wedstrijd.

Inmiddels waren ook allerlei andere teamgenoten gearriveerd. Dus met Evelien, Herman, Michèle, Bertus, Carla, Willem, Christel, Richard, Els, Evert, Margriet, Gerben Dokman en wij, zijn we ‘s avonds lekker bij de Italiaan een pizza/pasta gaan eten. Erg gezellig met zo’n team! Daarna terug naar het hotel, want Willem en Christel moesten de dag erna weer op tijd aan de bak (net als de andere SIII paren).

Wij hadden zelf besloten om er een lang weekend van te maken om in de omgeving te wandelen. Dus zaterdag hebben we samen een lekkere wandeling gemaakt in de prachtige omgeving van zo’n 22km (heuvel op, heuvel af, heuvel op, heuvel af,….). En zondag zijn we met onze goeie vrienden Willem & Christel nogmaals zo’n 11 km op “wandelpad” geweest. Wuppertal ligt weliswaar in het Ruhr gebied, maar is zelf super groen. Met al die bossen, heuvels, stuwmeertjes en weilanden een ideale wandel- en fietsbestemming.
Na een laatste lunch in een typisch Duits dorpje, zijn we zondagmiddag weer teruggereden naar Nederland. Deze keer gewoon met zon en geen onweer. Een prachtige afsluiting van een fantastische danswedstrijd, heerlijke mini-vakantie en vooral het genieten van dansen, natuur en het samen zijn met vrienden die onze passie(s) delen!

Zoals gezegd waren wij natuurlijk niet de enigen die de dansvloer op zijn gegaan, maar was er een flink aantal L2M paren die ook mee deden aan dit mooie event.
Op vrijdag dansten wij samen met Evert & Margriet in de SII. Helaas kreeg Margriet in de 2e ronde in de Weense Wals een ellenboog op haar oog. Met een sneetje tot gevolg. Desondanks wisten ze toch door te dansen en een mooie 38ste plaats te behalen. Maar met een hechting, en een dik blauw oog, was het beter om op zaterdag niet meer mee te doen aan de Latin wedstrijd. Helaas, volgend jaar beter. Beterschap Margriet!

Zaterdag was het de beurt aan de andere teamgenoten. Helaas haalden Willem & Christel in de Senioren III niet helemaal hun gebruikelijke niveau. In zo’n super sterk deelnemersveld leidt dat dan ook tot een 51ste plek, net naast de laatste 48 (of eigenlijk 50), en dus wel balen.
Richard & Els eindigden met een verdienstelijke 76ste plaats in de sterke middelmoot. En Bertus & Carla zaten daar met een fraaie 85ste plek net achter. Paul & Jaimy waren inmiddels ook aangekomen om op zaterdag mee te doen in de Rising Star. Een prachtige ervaring, maar daar doen echt alle toppers mee. Dan is het moeilijk om nog crossen te sprokkelen. Dus vooral genieten van de ervaring om met zoveel toppers tegelijk op de vloer te staan. En die 61ste plek zegt dan iets minder. De dag erna stonden voor Paul & Jaimy nog 2 wedstrijden op het programma. In de Hauptgruppe A (de nationale wedstrijd) wisten zij een nette 26ste plaats te bemachtigen. Daarna was het in de World Open Standaard opnieuw knokken tegen al die topparen, met een 69ste plaats als resultaat.

Een mooie ervaring en wat ons betreft een absolute aanrader voor paren die graag meedoen aan een serieuze wedstrijd (qua aantal deelnemers) op een prachtige locatie. En in een mooie omgeving.
Wij zijn er in 2023 vast en zeker weer bij!
Karen & Marc

1 gedachte over “Love2Move de grens over in 2022

  1. Pingback: NK NADB 2022 – Love2Move

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.