Rembrandt Cup 2017 (op de vrijdag)

      1 reactie op Rembrandt Cup 2017 (op de vrijdag)

Buienradar adviseert om vijf minuten te wachten. We zitten in de auto op een steenworp afstand van de ingang van het topsportcentrum van Almere. Maar de auto lijkt wel in een wasstraat te staan. De lucht zit potdicht en niets lijkt erop dat het droog gaat worden. En toch is er na vijf minuten een moment om vrijwel droog de overtocht van geparkeerde auto naar de ingang te wagen. Handig die hulpmiddelen van tegenwoordig. Bij binnenkomst loop je eerst door het “mini NADB museum”. Op de tafel liggen dansbladen uit de tijd dat Tea en ik nog niet eens aan wedstrijddansen dachten. Leuk om door heen te bladeren en ik bedenk mij dat het jammer is dat we dit nu niet meer hebben. Aan de andere kant, het is er eigenlijk nog steeds … alleen nu in een heel andere vorm: website, nieuwsbrieven, sociale media, YouTube etc. Misschien hebben we nu nog wel meer. Ik denk niet dat we weer terug willen.

Willem & Christel

In de WDSF Open Senior II Standard dansen Willem & Christel en wij (Edwin & Tea) mee. Met 34 koppels aan de start is er een mooi deelnemersveld aanwezig. En dat op de vrijdagochtend. Er wordt in drie series gedanst. Willem en Christel dansen een goede eerste ronde en weten hun plaats in de tweede ronde direct te bemachtigen. Wij gaan ook goed van start in de Engelse Wals en Tango. En met de aanwijzingen van coach Herman proberen we elke dans net iets beter te doen. Helaas lopen de Slowfox en de Quickstep in de soep en voor ons dus sowieso een herkansing.

Die herkansing loopt gelukkig veel beter voor ons. En zelfs de focuspunten/aanwijzingen van Herman weten we beter toe te passen. Focus tijdens een rondje dansen, wel een dingetje voor mij (Edwin). En ja Herman, je bent hoorbaar op de vloer, sterker nog, de aanwezigheid van jou in die hoek was daarna al voldoende om mij te herinneren aan het focuspunt. Via de herkansing komen wij dan ook in de tweede ronde de vloer op. Deze gaat helaas minder goed dan de herkansing. Focus houden lukt bij mij nu minder en wij eindigen op een 21ste plaats van de 34 koppels. Er was misschien nog een plaatsje hoger mogelijk geweest, maar we zijn met dit resultaat heel tevreden. In de uitslag zien wij dat we beter zijn gaan scoren op de Engelse wals en Weense wals. Fijn om dat terug te zien in de crossen. De afgelopen zomer zijn wij bewust in onze trainingen gaan “herkauwen” op specifieke punten uit de lessen van Herman en Michèle van het afgelopen halfjaar. Even deze zomer geen nieuwe input maar bewust even zomerrust op dat vlak. En na de zomer weer fris van start en hierop verder bouwen in lessen. Voor ons even uit nood geboren maar het pakte erg goed uit. Prettig om trainers te hebben die daarin ook meedenken en helpen met oplossingen.

Willem en Christel dansen ook een goede tweede ronde en mogen in de derde ronde zich gaan meten met de overige 11 koppels. Het is een sterk internationaal veld en met een 12e plaats waren zij dan ook heel blij.

Edwin & Tea

Sowieso was er mooi internationaal veld aanwezig in Almere. De WDSF Open Youth Latin en WDSF Open Adults 10-Dance waren erg mooi om te zien. Prachtig dansen gezien en voor ons een bron van inspiratie. Ook grappig om te zien dat de prijsuitreiking vrijwel direct na de finale wordt gedaan. De dansers zijn nog bezig met uitdraaien en de podiumblokken worden al bijna de vloer op gedragen. Dank zij de PDA’s is dat mogelijk. Sneller kan bijna niet. Hoelang zal het duren totdat we die dingen ook terug vinden in het “mini NADB museum”?

In de loop van de dag komen er meer L2M-ers binnen die vandaag hun NADB wedstrijd dansen. Dick en Annet in de S1B en zij worden daarin 3e van de vier koppels. En Henk en Elly behalen een 2e plek in de S3A (zes koppels). Helaas hebben wij deze finales niet meer gezien.
Voor ons was het vroeg opstaan voor de eerste ronde en we hadden er dus al een lange dag opzitten. Maar gelukkig stonden de uitslagen al online op moment dat wij thuis de auto op onze oprit zette. We verwachten tegenwoordig al niet meer iets anders. Het was weer een gezellige dag met alle dansers. Herman weer geweldig bedankt voor je coaching. Wij waarderen dat zeer. En Evelien en Anne ook geweldig dat jullie er waren als support.

1 gedachte over “Rembrandt Cup 2017 (op de vrijdag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.