NK Claccic Showdance voor Love 2 Move paren groot succes

8 oktober 2017: Het Nederlands Kampioenschap Classis Showdance. Bloednerveus stonden we (Tim & Désirée) langs de kant van de vloer voor de eerste ronde. Maar de reis van dit kampioenschap begon voor ons eigenlijk eerder, ongeveer 2 jaar eerder…

Op 15 november 2015 dansten wij de Holland Tullip Dance Classic in Ermelo. Na onze finale ronde was Tim aan het afkoelen. Even zitten en op adem komen en bij het opstaan ging het mis. In zijn voet zat iets niet lekker. Niets aan de hand was de gedachte en ondanks wat strompelen hadden we niet verwacht dat deze blessure zo een impact zou hebben. Na een aantal dagen strompelen en bezoek aan de huisarts werd Tim doorverwezen naar een fysiotherapeut. In overleg met Herman en Michèle ging hij naar Jorik, een vast begeleider van H&M tijdens hun actieve dansloopbaan.

Met een aantal maanden shockwave therapie (dat doe je ECHT niet voor je lol), dryneedling en begeleidde oefeningen leek het de goede kant op te gaan. Rustig aan weer beginnen met trainen, korte momenten dansen. Wij zijn inmiddels ergens eind 2016 aanbeland. Het ging goed! We werden gevraagd om onze kerstshows die wij eerder dansten nog een keer te doen; natuurlijk doen we dat. Dat betekent intensiever trainen en dat ging goed. Een lang gekoesterd idee kwam boven; een “echte” showdance maken. Van alle losse showdansen één gecombineerd nummer maken en alle leuke showstukken en lifts erin verwerken.

Het plan kreeg steeds meer vorm; welke muziek, welke dansen, welke showstukken, wat voor lifts, past alles binnen de regels, hoe en waar gaan we trainen, hoeveel lessen hebben we nodig, heeft Herman zin om ons bij te staan. In de avonduren hadden we afgesproken met Herman om de regels door te nemen en de muziek te luisteren en uit te pluizen. We besloten om Gerrit Wensink te vragen om voor ons de muziek aan elkaar te mixen. Inmiddels zijn op 15 april 2017 aanbeland.

En daarna ging het weer mis, na een avondje assisteren op de dansschool, zoals wij inmiddels al vele jaren doen, stapte Tim op maandag uit bed en kon niet meer op zijn voet staan. Ook niet na wat oefeningen. De volgende dag ging het niet veel beter…

Terug naar de fysiotherapeut. De oplossing; 6 weken niets doen, niet dansen, niet naar de sportschool, niets… Daarna opbouwen, met 15 minuten dansen, hooguit twee keer in de week. De volgende week, 20 minuten en zo verder uitbouwen. En ik kan je vertellen, 15 minuten dansen is binnen no time voorbij.

De opbouw lukte en inmiddels stonden wij een uur op de vloer en onze gedachten gingen naar de showmuziek die klaar lag.  Een afspraak met Herman was snel gemaakt en op 10 augustus 2017 stonden wij met de vraag: “wil jij een showdance met ons maken die wij in oktober in Steenwijk kunnen dansen.” Deze vraag maakte Herman meer dan enthousiast en hij maakte van al onze wensen een supergave en intensieve showdance. Al onze problemen en vragen werden beantwoord met een ‘natuurlijk kan dat!’ een ‘hoeveel seconden moeten jullie nog langer in houding?’ een ‘bakkes naar links!!!’ of een ‘we moeten nu echt niets meer aanpassen hoor…’. Op deze manier werden onze zorgen door Herman met veel enthousiasme weggenomen!

Een berg lessen van Herman, maar ook van Cynthia en Roel Rens (exhibition dance), bloed, zweet, trainingsuren bij Dansschool Parmentier en inzet van Michèle (om het NK op 8 oktober te houden) later, waren we er zo klaar mogelijk voor. Zonder last van Tim zijn voet konden we ons melden op 7 oktober 2017 aan het einde van de middag om de rehearsal te doen. Een bijzonder spannend en nerveus moment omdat daarbij de show nog afgekeurd kan worden. Gelukkig was de chairman tevreden en hoefde er niets aangepast te worden. Eerste ronde, half 11 de volgende ochtend.

Na een eerste ronde die niet naar onze wens was en waar we veel meer uit hadden moeten halen laadden we onszelf op voor de tweede ronde. Over onze tweede ronde waren wij een heel stuk meer tevreden en we konden alles laten zien wat we wilden. Wij zijn ontzettend trots op onze prestatie en  nog blijer dat het goed gaat met Tim zijn voet en wat nog beter is: wij mogen voor Nederland naar het WK in China om daar onze showdance te dansen.

Tevens deden onze andere Love 2 Move Teamleden mee, Erik & Désirée, met hun Avatar show. Samen zijn wij dus 1 en 2 van Nederland, best stoer!

Overige uitslagen van de Love 2 Move Teamleden:

1 Jamie & Lesley, Latin Hoofd
1 Erik & Femke, S1A
1 Erik & Désirée, NK Classic Showdance
2 Tim & Désirée, NK Classic Showdance
2 Jamie & Lesley, Hoofd
2 Evert & Margriet, S2Hoofd
3 Kees & Kirsten, S2A
4 Paul & Marieke, C
4 Henk & Elly, S3A
4 Dick & Anet, S1B
5 Bert & Désiree, A
7 Edwin & Tea, S2Hoofd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.