Paul (& Jaimy) in bedrijfsmagazine ilionx

      Geen reacties op Paul (& Jaimy) in bedrijfsmagazine ilionx

Paul (en Jaimy dus uiteraard ook) stond in het bedrijfsmagazine van ilionx ‘SAMEN’ met zijn grote passie: het dansen. Hierbij de foto’s en het artikel:

Paul Groot (36 jaar). BI consultant bij ilionx in Amsterdam. Paul danst vol passie de sterren van de hemel.

‘Het begon allemaal toen ik en jaar of achttien was. Ik schreef mij samen met een vriend in op een dansschool. Vooral voor de fun. Inmiddels dans ik wedstrijden met mijn vaste partner Jaimy Blom bij team ‘Love2Move’, van voormalig Nederlands kampioenen Herman & Michèle Lak. Zowel ballroom als showdance. We trainen zeker vier keer in de week, naast onze twee vaste lessen per week. Daarnaast houden we onze kracht en conditie op peil met fitness en bootcamps. En dat moet ook wel, want het is topsport!

Dat is meteen ook het grootste misverstand. De fysieke inspanning wordt vaak onderschat. Je moet je voorstellen dat je voor een wedstrijd vijf verschillende dansen achterelkaar uitvoert. Iedere dans heeft zijn eigen stijl, ritme en beweging. De dansen zijn in de loop der jaren ook ‘intensiever’ geworden. Grootser en meeslepender. En daarbij komt dat het juist voor het publiek er fijn, licht en makkelijk uit moet zien. Ook daar wordt je op beoordeeld.
Trots ben ik iedere keer weer als Jaimy en ik onze dansdoelen bereiken. Iedere wedstrijd is anders en onze doelen verschillend. Maar als danspaar ‘samen’ succesvol zijn , betekent dat je het zelf goed gedaan hebt.
Dat je vooral de ander de ruimte hebt gegeven om samen in het juiste ritme te komen. Heerlijk als dat lukt!

We staan momenteel op het punt te promoveren naar de A-klasse. Dat betekent dat we uitgezonden kunnen worden naar het EK en WK showdance. Ik heb niet de illusie daar dan hoog te eindigen, maar hoe gaaf om mee te maken! Inmiddels is mijn passie voor dansen overgeslagen naar de rest van mijn familie. Haha. Mijn ouders en broer dansen ook. En mijn schoonzus is echt een topper.
Als ik die toch ooit nog eens zou kunnen ‘verslaan’….’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.