NK NADB 2020 in Dalfsen

      Geen reacties op NK NADB 2020 in Dalfsen

Door Herman & Michèle
Na lang wachten was het op 3 en 4 oktober dan eindelijk zover, het NK van de NADB ( Nederlandse Algemene Dans Bond ) in Dalfsen. Normaal had dit NK al in Almere in juni moeten plaatsvinden. Maar door de corona maatregelen was dat toen niet mogelijk. Ook de gemeente Almere zag het op dit moment nog niet zitten, maar de gemeente Dalfsen stond hier wel voor open om bij hun in de gemeente het NK te houden.

De NADB heeft heel hard gewerkt om een wedstrijd te realiseren die aan alle voorwaarden voldoet en alle corona maatregelen in acht neemt. Er ligt nu dan ook een draaiboek hoe een wedstrijd gedraaid moet worden wat heel fijn is voor alle organisatoren van een danswedstrijd. Wij zullen hier dan ook veel aan hebben als wij volgend jaar hopelijk onze wedstrijd, de Let’s Dance Championship 2021, in Veenendaal weer gaan organiseren.

Vorige week tijdens onze NK prepdag hebben wij nog de laatste puntjes op de i gezet. De juiste focus, alle maatregelen goed kennen, en een stoel warming-up omdat er weinig ruimte is, zouden moeten zorgen dat dit NK toch een groot succes zou worden voor onze dansers. Wel is het heel raar dat na een half jaar van geen wedstrijden, dit NK dan nu weer de eerste wedstrijd is. Het is lastig geweest om je goed voor te bereiden en je hebt geen wedstrijd ritme kunnen opbouwen. Maar we waren al lang blij dat er weer een wedstrijd was!

Normaal zitten we met een grote groep van ons Love 2 Move Team aan de vloer, maar dit jaar was dit niet mogelijk. Op het laatste moment mocht er zelfs helemaal geen publiek meer bij zijn en zouden alleen dansers en coaches aanwezig zijn tijdens dit NK. Gelukkig was er een live stream geregeld door de NADB, zodat alle thuisblijvers er toch een beetje bij konden zijn. Leuk detail was dat je de presentator kon mailen en deze direct door de microfoon de dansers op de vloer aanmoedigingen gaf van thuis. Dit gaf een extra gevoel van samen zijn.
We mochten ook niet juichen en aanmoedigen, dus hadden wij alle deelnemende paren van ons L2M team onze welbekende sambaballen meegegeven, om zo toch een beetje sfeer te creëren en elkaar te kunnen aanmoedigen.

De uitslagen:

 • Wilco & Thea: Senioren 2A 2de plaats.
 • Erwin & Monique: Senioren 1A 2de plaats en 2B 2de plaats.
 • Jan & Joke: Senioren 3 Hoofdklasse 3de plaats.
 • Jody & Kim: Amateur Hoofdklasse 4de plaats.
 • Richard & Els: Senioren 1A 3de plaats, 2A 6de plaats en 3A 4de plaats.
 • Erik & Désirée: Senioren 1 Hoofdklasse 4de plaats.
 • Kees & Kirsten: Senioren 3 Hoofdklasse 4de plaats.
 • Evert & Margriet; Senioren 2 Hoofdklasse 5de plaats.
 • Jamie & Lesley: Amateur Hoofdklasse Latin 6de plaats en in de standaard de 8ste plaats.
 • John & José: Senioren 2A 8ste plaats.
 • Paul & Jaimy: Amateur B klasse 10de plaats.
 • Yvo & YanYan: Amateur Hoofdklasse 14de plaats.

Dit NK was zeer bijzonder, maar we zijn blij dat we dit toch na een half jaar van geen wedstrijden, hebben kunnen meemaken met elkaar. De volgende wedstrijd staat pas weer in januari 2021 gepland. We gaan nu weer lekker door met verbeteren en ons klaarmaken voor volgend jaar. Waar we hopelijk weer wat meer wedstrijden kunnen dansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.