NK Showdance – Delft 2022

      Geen reacties op NK Showdance – Delft 2022

Door Herman & Michèle
Op zaterdag 12 november was in Delft het NK classic showdance & south american showdance 2022 voor Jamie & Lesley.

Het WK classic Showdance in Sibiu, Roemenië was nog maar net achter de rug. Hun show werd daar al erg goed gewaardeerd met een mooie 11de plaats. Ze kwamen slechts 1 punt te kort om een finaleplaats in de wacht te slepen!!!

De showdance discipline is een prachtige dansvorm waarin je als paar alleen op de vloer staat. Thema, muziek en choreografie zijn vrij te bepalen door het paar zelf. Hierin zijn lifts en andere dansvormen ook toegestaan en dit geeft je als danspaar veel meer vrijheid voor eigen expressie en interpretatie. Deze discipline wordt vaak onderschat. Het kost veel tijd, geld en energie, maar het is echt een meerwaarde voor vele dansers!

Wij (Herman & Michèle) zijn zelf meerdere keren Nederlands Kampioen geweest bij de amateurs en professional Showdance. Het is zo gaaf dat wij nu met paren mogen werken die ook het hoogst haalbare willen behalen, in zowel nationale als internationale wedstrijden! Het is geweldig om anderen hierin te helpen en te begeleiden, om zo het maximale resultaat en ik te kunnen zijn ❤️

Een grote groep Love2Move teamleden was aanwezig om elkaar, maar ook vooral Jamie & Lesley aan te moedigen. Dit is altijd heel fijn en geeft je een extra speciaal gevoel op de vloer!

Jamie & Lesley zijn uiteindelijk in beide showdances Nederlands Kampioen geworden! Ook een zeer mooie prestatie werd er door Bruno & Viktoria geleverd op zondag tijdens de Adults B-klasse Latin. Zij werden derde en behaalde hierdoor voldoende punten om te PROMOVEREN naar de Adults A-klasse Latin!

Uitslagen van onze paren:
1 Jamie & Lesley NK Classic Showdance
1 Jamie & Lesley NK South American Showdance
2 Dick & Anet Senioren 2A-klasse standaard
2 Jan & Joke Senioren 3 Hoofdklasse standaard
2 Jos & Anneloes Senioren 4 Hoofdklasse standaard
3 Bruno & Viktoria Adults B-klasse Latin = PROMOTIE naar de A klasse!
3 Marc & Karen Senioren 2 Hoofdklasse standaard
3 Lex & Marjan Senioren 3 Hoofdklasse standaard
7 Bruno & Viktoria Adults B-klasse standaard
9 Paul & Jaimy Adults A-klasse standaard
Iedereen van harte gefeliciteerd!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.