Pepernotencup Noordwijkerhout – 27 oktober 2022

Door Richard & Els
In de aanloop naar het WK Senioren 3 in Rotterdam van 14 oktober jl hadden we extra aandachtspunten gekregen van Herman & Michèle om daarmee aan de slag te gaan en beter voorbereid daar op de vloer te kunnen staan. Deze punten gingen best goed en we begonnen er beiden echt naar uit te kijken om te zien hoe ver we zouden kunnen komen. Dat bleek helaas niet ver… De week voor het WK stapte ik (Richard) van een stoel, stapte op een buis en voelde dat ik hard door z’n enkel zou gaan. Dat wilde ik ten koste van alles voorkomen, want ja WK, maar daardoor kwam ik op mijn pols terecht, wat gelijk erg veel pijn deed. Het gevolg was een gebroken pols, deze in het gips en geen WK 😢😭

We konden daarna enigszins aangepast toch nog lessen en trainen, waarbij de punten van houding en connectie confronterend naar voren kwamen, omdat ik niet met links kon corrigeren. Al met al toch erg nuttige trainingen, waardoor we voor ons gevoel veel stabieler in de houding kunnen blijven en van daaruit weer verder kunnen.

Omdat we ook in Delft nog niet konden starten hebben we ons ingeschreven voor de NVAD Perpenotencup in Noordwijkerhout van 27 november. Drie dagen ervoor kwam mijn nieuwe maatpak binnen, dus hadden we een mooie gelegenheid om ook deze uit te testen. Het zou al om 10 uur beginnen, dus het was een vroege deze keer, maar desondanks hadden we er veel zin in, eindelijk weer de wedstrijdvloer op!

Een leuke en gezellige dansschool met een mooie vloer, waar al snel een fijne sfeer hing, omdat allerlei klassen meededen en deze goed werden aangemoedigd. We waren als enigen van het team aanwezig, maar met de andere senioren paren hebben we een gezellige dag gehad.

De voorronde ging goed, we konden veel van de geleerde aandachtspunten ook daadwerkelijk op de vloer uitvoeren. We voelen dat de houding telkens stabieler wordt en het dansen daardoor ook makkelijker. Ook het op de vloer leggen van de programma’s om de andere paren heen en het herstarten als we moesten inhouden ging vrij goed. Het pak danste echt heerlijk en past heel goed, zo fijn! Al met al waren we zeer tevreden met hoe het ging, zeker ook met de pols, die gelukkig niet al te pijnlijk was. De jury was het met ons eens en we waren gelijk doorgeplaatst naar de finale.

In de finale van 7 paren hadden we iets meer last van de andere paren, maar desondanks konden we vrij goed ons programma dansen en ook nu weer goed aan de aandachtspunten werken. Het blijft opvallend dat met telkens meer techniek het dansen ook weer heel anders aanvoelt en het toch ook telkens makkelijker gaat. Tijd voor de volgende stappen 🙂 Alles bij elkaar waren we blij met hoe het ging en konden we wachten op de uitslag. Voor ons doen een hele korte wedstrijd, met maar 1 klasse en 2 series, maar om weer te kunnen beginnen was dit een fijne (her)start. We zijn 3e geworden, waarbij we naast de oorkondes ook een cup met pepernoten hebben gewonnen 😀

Nu is het nog even wachten op de foto’s van het dansen zelf (komen als het goed is via de dansschool Megaplaza Starlight beschikbaar), maar we kunnen weer echt verder en de aandacht richten op de toekomst, next stop Dalfsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.