NK Prepdag 2022

      Geen reacties op NK Prepdag 2022

I.v.m. Corona was er na een half jaar alweer een NK. Dus een week voor het NK organiseerden wij op zondag 15 mei weer een NK prep-dag in De Glind. Tijdens de vorige NK prep-dag lag de aandacht voornamelijk op het weer wennen aan de danskleding en samen met andere paren op de vloer staan, omdat er weinig wedstrijden waren geweest. Deze keer hadden de meeste paren gelukkig al weer wat wedstrijden kunnen dansen en konden wij ons nu veel meer focussen op andere punten.

De dag begon om 11:30 uur met een warming-up gegeven door Herman. Eerst even alle spieren warm gemaakt, anders was er kans op blessures en dat wilden wij nu zeker niet vlak voor het NK! Vervolgens werd de groep ingedeeld in 2 series zodat iedereen lekker de ruimte had om in te dansen.

Centraal vandaag stond de FOCUS. Herman had wat leuke oefeningen bedacht om dit spelenderwijs te oefenen. Meerdere kleine groepjes werden gevormd en iedere groep kreeg 1 tennisbal. Herman gaf een code en in de groepen moesten ze deze code stuiteren. Concentratie en coördinatie waren belangrijk. De codes werden steeds langer en moeilijker, maar veel tijd om na te denken was er niet want snelheid was noodzakelijk om te winnen! Het oude spel Anna Maria Koekoek werd door Herman ook gebruikt. Iedereen moest dansen en Michèle draaide zich na de woorden Annemarie Koekoek z.s.m. om. Iedereen moest dan direct stoppen met dansen en stilstaan. Wie bewoog was af. Daarna dansten de overgebleven paren veder en werd dit herhaald tot er 1 paar over bleef. Dit waren Willem & Christel, goed hoor!

Na de speelse oefeningen werd het tijd om te gaan dansen. Het NK wordt altijd bejureerd door een buitenlands panel van WDSF juryleden. Zij zijn gewend om met het WSDF 3.0 jurysysteem te werken en dat betekent dat ze 4 pijlers hebben waarop ze hun beoordeling baseren. Wij hebben deze 4 pijlers nogmaals kort benoemd en uitgelegd dat jou focuspunt hier goed op moet aansluiten. Muziek, houding, beweging en volhouden zijn een aantal punten die erg belangrijk zijn. Ook kun je maar een paar focus punten hebben, het liefst 1. Alle paren hebben met elkaar hun eigen focuspunten besproken en opgeschreven. Hierna zijn ze met deze focuspunten aan de slag gegaan. Wij liepen rond om te controleren wat de focuspunten waren en of wij deze ook echt goed konden zien.

Toen was het tijd voor een kleine pauze. Daarna kwam onze “oude” sportpsycholoog aan het woord om haar kennis over mentale training te delen. Zelfvertrouwen, focus en communicatie waren de onderwerpen. Erg leuk om haar hier weer over te horen praten en hopelijk hebben de dansers hier ook wat uit kunnen halen. Ons heeft dit ontzettend geholpen, want communiceren als man en vrouw is al een uitdaging op zich, laat staan tijdens topsport. Er werden leuke vragen gesteld en mooie oplossingen gegeven. Hopelijk gaan nu meer mensen aandacht geven aan het mentale gedeelte achter onze sport!

Na wederom een korte pauze en wat indans tijd, was het dan zo ver om eens lekker te gaan zweten. Een voorronde, halve finale en finale stond op het programma. De eerste ronde werd in twee series gedanst. Na wat snelle en korte feedback en coaching gingen alle paren gelijk door met 2 rondes van 5 dansen achter elkaar. Zeer vermoeiend allemaal na een lange dag, maar gelukkig waren er meerdere Love2Move supporters gekomen om met onze welbekende sambaballen de paren wat extra energie te geven.

Het was een heerlijke dag. We hadden de focus punten nog even op scherp gezet, het mentale gedeelte aangepakt en ook nog conditie getraind. Meer konden we niet doen dus op naar het NK!
Iedereen heel veel succes gewenst en bedankt voor jullie deelname.
Knuffels
Herman & Michèle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.