Anneloes en Jos WDC kampioen 2022 senior 60+

Door Jos & Anneloes
Op 19 juni organiseerde de WDC haar Nederlands kampioenschap in de Bonte Wever in Assen. Voor ons, na een maandenlange periode van blessures en covid, de laatste mogelijkheid in dit seizoen om een wedstrijd te dansen.

De combinatie van vasculitis (een chronische ziekte waar Jos sinds 2017 last van heeft) in combinatie met corona begin mei, gaf allerlei onverwachte fysieke problemen, waarvan een klapvoet, moeheid en positionele duizeligheid het meest vervelend waren.

Wedstrijden waar we ons op verheugd hadden zoals WDC Nieuwegein, WDSF Luik en het NK NADB werden afgemeld. We vinden immers dat we top moeten verschijnen bij dergelijke wedstrijden. Het was dus spannend toen we vijf dagen voor het NK WDC besloten mee te doen.

Eenmaal op de vloer ging het steeds beter. De twijfel en gebrek aan routine maakten in de finale plaats voor meer vertrouwen in ons eigen kunnen. Herman zegt altijd dat we een basis kwaliteit hebben waar we op kunnen vertrouwen. En inderdaad: bij de prijsuitreiking werden we eerste.

Bij de WDC is dat de vierde keer Nederlands kampioen in onze dansloopbaan.

Nu vakantie en eens rustig nadenken over het komend dansseizoen, want als je een jaartje ouder bent, kun je beter plannen maken voor de korte termijn en de dag plukken.

Groetjes,
Anneloes en Jos

Overige uitslagen:
– Osman & Renate – 2e – senior 40+
– Bert & Roxenne – 3e – pre amateurs standaard
– Ivo & YanYan – 6e – WDC amateurs league

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.