NK NDO 2023

Geen reacties op NK NDO 2023

Door Evert & Margriet
Waar bij de andere bonden het seizoen net weer start, was het bij de NDO op 04-11-2023 de dag van het NK. Hun seizoen loopt gelijk met het kalenderjaar.

Dus op 04-11-2023 was het een drukte van belang in de Bilt waar het NK plaats vond. De NDO hanteert een kwalificatie eis van 4 wedstrijden en die hadden wij gedurende het seizoen meegedaan en daarmee konden wij dus ook meedoen aan deze wedstrijd.

Bij de NDO dansen we atijd Standaard en Latin. Dat houdt in dat het lange dagen zijn maar altijd gezellig en sportief. Ook deze wedstrijd was daar geen uitzondering op.

We mochten de dag starten om 10 uur met de Standaard. Tot nu toe hadden we alle Standaard wedstrijden daar gewonnen. De ene overtuigender dan de andere, maar het gaf toch een bepaalde verwachting. Het indansen ging goed en we hadden er allebei zin in. Ook de eerste ronde verliep goed, ondanks dat we met 8 paren op een vrij kleine vloer stonden. We werden direct doorgeplaatst naar de finale. De finale werd geopend met een introductiedans. En daarna mochten we alle dansen weer laten zien. Ook de finale verliep goed en met 5 gewonnen dansen werden we de winnaar en daarmee Nederlands Kampioen Masterclass 50+.

Bert en Roxenne deden de Standaard ook mee in de Amateurs Standaard. Zij verschenen met 9 paar aan de start en ook zij werden (zeer overtuigend met alle crossen) doorgeplaatst naar de finale. In de finale kwam Roxenne de vloer op in een mooie nieuwe jurk en waren zij duidelijk de beste in hun klasse. Een eerste plaats met ALLE 1e plaatsen van alle juryleden in alle dansen!! Dus ook zij mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen Amateurs Standaard noemen.

Na een wachttijd van een aantal uren stond voor ons nog de Latin op het programma. Ook hierin hadden we hoge verwachtingen gezien de resultaten van de afgelopen NDO wedstrijden. Het indansen ging erg goed. We waren met 6 paren en dus een dubbele finale. De 1e finale liep lekker en achteraf gezien stonden we toen op een duidelijke 2e plek. De 2e finale ging echter een stuk minder. De focus begon langzaam minder te worden. Voordat we de laatste jive gingen doen bleken we gelijk te staan voor plek 2 en 3. De jive verloren we op 1 schamel puntje. De scherpte was er bij ons helaas af. En zo werden we 3e in de Latin. Natuurlijk een prima plaats aangezien 1 en 2 echte Latin paren zijn, maar je wilt altijd meer.

Dus we blijven vrolijk verder trainen en lessen en op naar meer en beter!