NIEUW: Prinsenstad Trophy – Delft

      Geen reacties op NIEUW: Prinsenstad Trophy – Delft

Door Marc
Zaterdag 16 februari was het zover, een nieuwe wedstrijd op het NADB programma: De Prinsenstad Trophy in Delft. Dansschool Wesselink was het toneel van een mooie nieuwe wedstrijd. Bij binnenkomst valt ons gelijk op dat de zaal en vloer groter zijn dan de foto’s doen vermoeden. En alles ziet er nieuw, netjes en schoon uit. Nette kleedkamers, een mooie ruime vloer (misschien een heel klein beetje smaller dan normaal, maar dat was nauwelijks merkbaar), voldoende ruimte om te zitten rondom de hele vloer en een gezellige sfeer.

Het was weer een wedstrijd in het oude bekende format, met de senioren op zaterdagavond en de debutanten en adults op zondag. Misschien was de wedstrijd in Antwerpen van vorige week er debet aan, maar het aantal deelnemers viel een beetje tegen. Wij vinden het super belangrijk om iedere organisator van danswedstrijden in Nederland te steunen. We weten tenslotte zelf hoe duur het is om een wedstrijd te organiseren. En je hoopt als organisator gewoon op een goede opkomst. En aangezien de NADB kalender steeds kleiner wordt, is ieder nieuw initiatief onze steun meer dan waard. En dat bleek in Delft volledig terecht!

Hoewel de zaal op zich gezellig gevuld was, misten we een groot aantal paren. Helaas hebben we ook in team Love2Move te maken met veel blessures. Dus de meeste klassen hadden slechts een general look en een finale. Gelukkig waren er 3 klassen waarin de voorronde zelfs in heats gedanst kon worden. En waren er in de startklasse deelnemers voor zowel de standaard als latin dansen.

Er stond een mooi juryveld, waar ook deze keer Herman weer tussen stond. En met de muziek van Patrick Lagas, zat de sfeer er goed in.

In onze klasse, SII Hfd, waren er toch nog 5 paren. Het moet gezegd worden dat Osman en Renate zowel S1 als S2 mee deden om t.z.t. te kunnen kiezen (helden!). Maar met 5 deelnemers een leuke wedstrijd. Onze eerste ronde ging heel aardig. We konden met veel energie onze gebruikelijke stijl laten zien. En met wat handig sturen, had ik ook weinig last van de andere paren. Dat was in de finale net iets meer het geval, maar uitwijken en oppassen voor elkaar is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van het dansen. Dus ook de finale ging goed. Leuk dat we ook van veel mensen complimenten kregen. En met een 4e plaats waren we zeer tevreden.

John en José hebben goed gedanst. Hoewel de uitslag dat niet helemaal doet vermoeden. Maar de uitslag in die klasse leek wel de toto. Dus het had gemakkelijk anders kunnen uitpakken. Dick en Anet pakten een sterke 2e prijs. Jos en Anneloes waren ook weer van de partij en wisten direct een mooie 1e prijs te behalen. Jan en Joke mikten op de 3e plaats. Dat werd 4e, maar hun dansen liep best heel goed. Omdat Margriet nog een beetje aan het herstellen is, waren Evert en Margriet deze keer aanwezig als supporters. En natuurlijk onze trouwste supporter Evelien, ontbrak ook deze keer niet. Super leuk die aanmoedigingen!

Omdat we in een dansschool zaten die ook een bar heeft, konden we na afloop eindelijk weer eens met elkaar een drankje doen. De kassa werd vrij snel afgesloten, dus het moest helaas bij 1 consumptie blijven, maar het was toch weer even gezellig om zo na te praten.

Gezien het grote aantal general looks, was het ook op zondag relatief rustig. Jammer. Maar daardoor had Herman als jurylid in ieder geval alle tijd om de paren goed te beoordelen!

Al met al vinden wij dit echt een aanrader als wedstrijd. Mooie locatie, goede vloer en kleedkamers, ruimte in de buurt om (gratis) te parkeren, gezellige bar, kortom: volgend jaar weer en dan hopelijk ook weer met wat meer Love2Move paren!!

Uitslagen van het hele weekend:

  • Jos & Anneloes – SIII Hfd – 1e
  • Jan en Joke – SIII Hfd – 4e
  • Dick & Anet – SII A – 2e
  • John & José – SII A – 6e
  • Marc & Karen – SII Hfd – 4e
  • Jeroen & Rosanne – Debutanten 1 – 1e
  • Paul & Jaimy – Adults B – 2e
  • Jaco & Michelle – Adults B – 6e
  • Bert & Eline – Adults A – 6e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.