Wereldkampioenschap senioren 4

      Geen reacties op Wereldkampioenschap senioren 4

Door Johan en Nel
Vrijdag 8 februari is in Antwerpen het wereldkampioenschap voor de senioren 4 gehouden. Vanuit het team deden wij en Piet en Trea  hieraan mee. Om klokslag tien uur begon de wedstrijd. Wij waren natuurlijk op donderdag al naar Antwerpen gekomen.
Om half 10 stonden Herman en Michele klaar om ons met raad en daad bij te staan. Er was een recordaantal van 172 paren aan de start. De eerste ronde werd (helaas) in vaste series gedanst.  Later zagen we dat we in onze ronde tegen de uiteindelijke nummer 3 en 10 en meerdere top 48 paren hebben gedanst!

Er waren 15 heats, dus tussendoor was er veel tijd om informatie van Michele of Herman te krijgen. Daar hebben we erg veel aan gehad. We konden daardoor de knop omzetten en vooruitkijken naar de volgende dans in plaats van nadenken over wat er allemaal mis ging. Om ongeveer 13.15 uur was de eerste ronde ten einde (jawel, 3 uur en 15 minuten na aanvang!). Daarna hoorden we al snel dat we niet rechtstreeks door waren en dus net als Piet en Trea moesten herkansen.
Halverwege de eerste ronde waren Rob en Anita ook gearriveerd om ons aan te moedigen. Super aardig!!

Niet veel later begon de herkansing met nog 8 heats van 12 paren. Gelukkig werd er nu wel met wisselende series gewerkt. Deze herkansing nam ook nog twee uur in beslag. Uit elke serie kon de jury nog 2 paren doorplaatsen. Ook nu duurde het niet lang voor de doorplaatsingen bekend werden. Helaas waren we niet door maar….. Tot onze verrassing zagen we op de uitslagen lijst staan dat we als 98e waren geëindigd, boven meerdere paren die bij andere wedstrijden altijd boven ons staan. Jammer, dus net de laatste 96 gemist, maar toch heel blij met dit resultaat. Ook Herman en Michelle waren te spreken over wat ze hadden gezien. Zonder hun aanwezigheid was ons dit vast niet gelukt. Elke keer wisten ze de focus weer op de juiste punten te krijgen!

Jammer genoeg zagen we ook op de uitslagenlijst staan dat Piet en Trea samen met een aantal andere paren op plaats 166-172 waren geëindigd.  Dat viel ons tegen; we hadden ze echt hoger ingeschat.

Het WK was een mooie wedstrijd, je kreeg steeds ruim de tijd om klaar te gaan staan voor een dans en er werd goede muziek gedraaid.  Het was een lange dag (we hebben nog zitten kijken tot de halve finale) maar we gingen met een tevreden gevoel terug naar het hotel.

Zaterdag hadden we geen wedstrijd en zijn we lekker de stad in gegaan.
Op zondag was het weer vroeg dag. Om 9 uur begon onze WDSF-wedstrijd. Al voor 9 uur was Herman weer aanwezig om ons bij te staan!
Dit keer waren er 82 paren aan de start. We werden nu (na een herkansing) wel doorgeplaatst naar de volgende ronde en werden uiteindelijk 30e. Het beste Nederlandse paar, waar we best een beetje trots op zijn.

De uitslagen van de andere paren die dit weekend hebben meegedaan zijn:

World open standaard:
– 46 Jamie en Lesley
– 56 Bert en Eline
Senioren 1:
– 19 Erik en Femke
Senioren 2:
– 32 Evert en Margriet
– 38 Marc en Karen
– 51 Dick en Anet
Rising star latin:
– 18 Jamie en Lesley
10 Dans:
– 14 Jamie en Lesley

Nel en Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.