NEW YEAR Dance Festival – 2020

      Geen reacties op NEW YEAR Dance Festival – 2020

Het dansjaar ging in 2020 alweer vroeg van start. Naast het opstarten van de nodige trainingen en lessen, vond op zaterdag 4 januari ook het NEW YEAR Dance Festival plaats in Nieuwegein.

Het Nieuwegein Business Center was voor de gelegenheid omgetoverd tot een mooie danszaal waren Paul, Cynthia, Dennis en Samantha het stokje overnamen van deze Dutch-AL Grand Prix danswedstrijd. Een mooie ruime zaal, goede catering en parkeergelegenheid en een ruime omkleedruimte. Een internationaal jurypanel en veel andere paren. Kortom: alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie wedstrijd.

Bij de Dutch-AL wedstrijd werkt het net even anders: de eerste ronde gaat iedereen de vloer op en wordt op basis van die ronde ingedeeld in een poule (A, B of C). In zo’n poule wordt vervolgens een halve finale gedanst met alle paren. En de beste 6 (of 7 of 8) gaan door naar de finale. Net anders dan bij de NADB waar de poules natuurlijk via de verschillende klassen al vooraf zijn ingedeeld. Door de tijdindeling was het wel makkelijker om aan meerdere categorieën mee te doen (dus hoewel wij ons alleen hadden ingeschreven voor de Masterclass over 40, hadden we ook met de ‘over 30’ mee kunnen doen). Gevolg is dat vele paren dus in meerdere klassen mee doen. En de vloer lekker gevuld is (maar wel veel bekende gezichten).

Ook Love2Move was aanwezig met een flink aantal teamleden. Als paren waren Paul & Jaimy, John & José, Richard & Els, Yvo & YanYan, Jos & Anneloes, Evert & Margriet en wij (Marc & Karen) van de partij. Net als de trouwe coaches Herman & Michèle (hoewel Herman tussendoor ook even een uitstapje moest maken naar het Sportgala in Veenendaal). En de supporters Dick, Anet, Wilco, Thea, Evelien en Jaco.

Er werden door diverse paren finales gedanst een mooie prijzen behaald. De uitslagen waren voor ons soms wel verrassend, maar dat blijft een kwestie van smaak….

Een mooi gevulde wedstrijd en daarmee een goede dansstart van 2020. Op naar de volgende wedstrijd in Zwolle of Delft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.