De ultieme uitdaging als 10 danser

      Geen reacties op De ultieme uitdaging als 10 danser

Door Jamie & Lesley
Het idee ontstond twee jaar geleden ongeveer, om deel te gaan nemen in zowel de Latin als de Standaard Showdance competitie. Zo gezegd zo gedaan, en begonnen wij met onze Latin show “The Neanderthals” in samenwerking met Ton Greten. Hiermee zijn we uit gekomen op een originele invulling van dit thema. We merkten al snel dat het heel veel tijd zou kosten dus hield het even op voor de Standaard. In de Standaard wilden we ons niveau om hoog tillen afgelopen jaar door minder wedstrijden te dansen en ons meer te kunnen focussen op de trainingen. Om dus een standaard show te creëren zouden we te veel voor ons gevoel gaan afwijken van het plan.

In de zomer van 2019 hebben we toch gesloten dat we voor een standaard show gingen. Het is natuurlijk wel een ultieme uitdaging als 10 dansers om ook 2 show neer te kunnen zetten en daarmee besloten we een thema te kiezen dat dicht bij ons zelf ligt en waar wij voor staan. Met trots ontstond in augustus dus onze show “Empowerment” in samenwerking met Herman en Michele!  Na 4 maanden was het zo ver, na het NK en het EK was het al weer tijd voor het WK.

Onze reis begon op donderdag 12 december. Na een vlucht van ruim 3 uur waren we veilig geland in Moskou (Rusland). We kregen van de KLM Crew een kleinigheidje om ons extra geluk te wensen. Zo ontzettend leuk! Hiermee voelden wij ons een beetje VIP’s.

Na een goede nachtrust was het tijd voor de dag van de generale repetitie’s (vloertrainingen). Heel veel gedoe, want ja we gingen niet zo maar alleen in Moskou dansen. We moesten ook nog eens in het Kremlin dansen! Een hoop security checks verder was het tijd voor de Standaard loting. Als 2de van de 16 van start, beetje chaotisch en wisselen van front om dat de korte kant het front is en dat niet paste. Maar weer geheel nieuwe ervaring en wat een prachtige zaal. Na lang wachten mochten we ook loten voor de Latin en jawel nog langer wachten, wij hadden als laatste geloot. Wel een voordeel voor de dag erna, hierdoor hadden wij genoeg tijd om ons om te kleden en klaar te maken na onze Standaard Show.

Zaterdag 14 december – Dag van de waarheid!

Na een bus rit van het hotel naar het Kremlin waarbij de paspoorten 3x gecheckt zijn, was het voorbereiden geblazen. Na een ruime voorbereidingstijd van ongeveer 1,5 uur was het tijd voor ons om onze beste versie van onze show “Empowerment”. Jammer genoeg was de zaal meer dan leeg aan mensen. Dit maakte de sfeer niet echt zo fantastisch als voorgesteld, maar gelukkig zijn we daar niet gevoelig voor. En hadden we zelf natuurlijk wel een leuke groep supporters mee. Ook onze Latin Choreograaf was aanwezig: Ton Greten. Een leuke extra Nederlandse steun!

Onze show verliep voorspoedig en hebben een goede ronde neer gezet. Om trots op te zijn. Gelukkig hadden wij nog genoeg tijd om ons  klaar te maken voor de latin want dat is qua look nogal een groot verschil… Onder tussen zijn we nog 2 x geïnterviewd door de Russische tv. Ontzettend ongemakkelijk, maar ook wel weer leuk. Waren wij alleen niet op voorbereid. Tussen door hadden we besloten dat het wel leuk zou zijn om Lesley in Latin look de parade te laten lopen en Jamie in de ballroom look dus dat hebben we uiteraard ook zo uitgevoerd. Laat iedereen maar zien dat 10 dans ook mogelijk is in Showdance en wees er trots op.

Na de parade snel Jamie verder klaar maken. En mochten we de voorronde afsluiten met onze latin show “ the Neanderthals.” Heel blij om te merken dat we snel kunnen schakelen en ook deze show weer vol overtuiging hebben kunnen neerzetten. Jammer genoeg hielden Jamie zijn dreads het niet helemaal vol om tot het eind te blijven zitten. een EK en WK.  0.7 punt te kort!! Ontzettend gaaf dat we voor Nederlandse begrippen zo’n goed resultaat hebben kunnen neerzetten en meer dan tevreden naar huis terug konden keren op zondag 15 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.