NDO wedstrijd in Roosendaal

      Geen reacties op NDO wedstrijd in Roosendaal

Door Jos & Anneloes
Ter voorbereiding van de NADB wedstrijd in Zwolle, hebben we op 6 februari gedanst bij de NDO in Roosendaal. Voor ons, sinds de Holland Masters, de eerste wedstrijd in Coronatijd. Spannend want we wisten niet of het zou lukken onze focus volledig te richten op het dansen.

Nou we mogen zeggen dat dit goed gelukt is, mede dankzij de informatie vooraf van de NDO en de prima organisatie van dansschool Rottier. Een QR-code was verplicht, evenals het afstand houden, mondkapjes en steekproefsgewijze temperatuurmetingen. Er werd in blokken gedanst met direct daarna de prijsuitreiking en het verzoek snel om te kleden en het gebouw te verlaten. Dit laatste vanwege het maximum aantal bezoekers in de dansschool.

Wij behoren tot de grote zwijgende meerderheid die bereid is maximaal mogelijke vrijheid te genieten door je aan te passen aan een aantal simpele spelregels. Spelregels die de NDO vooraf kenbaar had gemaakt. Toen we binnen kwamen vonden we snel een geschikte zitplaats. We konden indansen en hadden geen last van afleidende ongemakken: we voelden ons veilig.  

De senioren zaten in het eerste blok: indansen vanaf 9.00 uur, eerste finale om 10.00 uur, tweede finale om 11.00 uur en prijsuitreiking om 11.45 uur. In de ochtend vertrokken om 6.45 uur en om 15.00 uur thuis: heel compact.

Het aantal deelnemers was bescheiden maar de muziek was geweldig. In onze klasse vier paren waartegen je danst in twee finales. Jammer dat er geen Weense wals wordt gedanst en heel apart dat eerst alle klassen de Engelse wals dansen, daarna de Tango etc. Het lijkt op heats bij de WDSF en dat is prettig omdat iedereen de gelegenheid krijgt er weer in te komen (danstijd per dans minimaal 1:30). Na het “proeven” van de wedstrijdvloer resulteerde dit in een eerste plaats en dat geeft vertrouwen. Op naar Zwolle.

Anneloes en Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.