Is het ooit te vroeg om aan een wedstrijd deel te nemen?

Door Bert & Roxenne
Op 10 januari hadden wij (Roxenne en Bert) besloten om samen ons dansavontuur aan te gaan, beginnende met alle choreo’s die Bert op dat moment al danste om een goed begin te hebben. Hiernaast werd al wel een beetje gekeken naar de vereisten die benodigd zijn als je bepaalde NK’s mee zou willen dansen. Het instuderen van de choreo’s ging best vlot en de eerste wedstrijd die op de agenda werd gezet was een NDO-wedstrijd in Hoofddorp op 6 maart, dus er was een doel gesteld. Onder het mom, het kan altijd sneller en als je er toch bent kan je net zo goed meedoen, hebben we ons uiteindelijk ook ingeschreven voor de NADB-wedstrijd in Zwolle, Bert was hier toch al aanwezig omdat Jamie en Lesley deze wedstrijd ook deel zouden nemen. De maandag voor de wedstrijd hebben we samen met Herman en Michele op de les gekeken of de choreo’s ook genoeg in het systeem zaten om ook daadwerkelijk mee te doen. De conclusie hieruit was positief!

Dus toen was het zondag 13 februari, een partnership van net 5 weken, hoe gaat dit stand houden op een eerste wedstrijd? De energie was in ieder geval goed, zenuwen hoef je niet te hebben, want we zijn pas net begonnen. We hadden er zin in om samen de vloer op te gaan en te laten zien wat wij kunnen. Een van onze focuspunten was niet overal maximaal bewegen om de positie goed intact te houden en dat is nog best lastig als je vooraf de lengte van de vloer zag, dus met het indansen zijn we begonnen met het zoeken naar de ideale startpositie per dans en weer een beetje te wennen aan de wedstrijd vibe.

En dan heb je de eerste ronde, wat zijn dat focuspunten? Deze gingen vrijwel meteen overboord en we zijn gewoon lekker gaan dansen. De stabiliteit onderling was hierdoor niet helemaal zoals we getraind hadden en het resultaat was nog niet helemaal zoals we voor ogen hadden, maar gelukkig heb je altijd nog een 2e ronde.

Voor de 2e ronde hadden we even doorgesproken wat we tijdens de 1e ronde merkten, 1 van onze conclusies was dat we beter moesten letten op de focuspunten die we van tevoren hadden afgesproken. Zogezegd, zo gedaan en met deze hernieuwde focus de vloer op voor de volgende ronde. Voor ons gevoel hebben we deze ronde beter op onze focuspunten kunnen letten.

Onze eindconclusie was na deze wedstrijd dat we in ieder geval 2 rondes fijn hebben kunnen dansen. Helemaal gezien het de eerste keer was dat we samen 5 dansen achter elkaar door hebben gedanst. Volgende keer moeten we iets meer vanaf het eerste moment letten op onze focuspunten en bepaalde valkuilen ontwijken, maar bovenal is ons gevoel positief en zijn we klaar voor meer!

Uiteindelijk zijn we deze wedstrijd als 5e geëindigd.

Overige uitslagen:
– Bert & Roxenne – 5e Adults A Std
– Paul & Jaimy – 4e Adults A Std
– Jamie & Lesley – 4e Adults Hoofdklasse Std
– Jamie & Lesley – 4e Adults Hoofdklasse Latin
– Wilco & Thea – 1e Senioren IIA
– Erwin & Monique – 3e Senioren IIA
– Dick & Anet – 5e Senioren IIA
– Evert & Margriet – 4e Senioren II Hoofdklasse
– Marc & Karen – 6e Senioren II Hoofdklasse
– Jan & Joke – 2e Senioren III Hoofdklasse
– Jos & Anneloes – 2e Senioren IV Hoofdklasse

1 gedachte over “Is het ooit te vroeg om aan een wedstrijd deel te nemen?

  1. Michèle Lak

    Super gezellig en op maar meer!!!
    Het was ook weer heerlijk om iedereen op de vloer te zien genieten en de focus komt wel weer meer in de loop van de komende wedstrijden. We zijn in ieder geval weer aan het dansen:-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.