NDO Roosendaal 25 februari

      Geen reacties op NDO Roosendaal 25 februari

Door Roel & Amber
Na een afwezigheid van een kleine 9 maanden van ons op de wedstrijdvloer was het weer tijd. We hebben de afgelopen maanden veel getraind om houding (Roel’s armen) en het volgen (Amber’s dingetje) te verbeteren. We hoopte dat als dit beter werd we meer ontspannen en stabieler op de wedstrijdvloer konden staan. Al dit trainen en zonder druk dansen, leek in de lessen en op de trainingsvloer zijn vruchten af te werpen. Dus…

Onze start gingen worden in een nieuwe setting, onderdeel van ons masterplan, bij de NDO in Roosendaal. Van te voren waren we al bang gemaakt dat het een klein en vierkant vloertje zou zijn. Gelukkig viel het mee, het was een iet wat klein rechthoekig vloertje. Na een paar zeer drukke opwarm rondes, mochten we weer onze wedstrijdoutfit aan trekken. Amber gleed weer makkelijk in haar jurk, Roel had wat meer moeite doordat hij iets breder was geworden, in de schouders 😉.
Voorronde ging best goed. Lekker gedanst, veel andere dansparen handig ontweken. Niet zo heerlijk als in sommige trainingen maar ja, we konden ook niet zo lekker moven als dat we geacht worden te doen. Maar al met al waren we best tevreden over onze eerste ronde.

Voor de bekendmaking van de herkansing durfde Amber een Mac’je te zetten op dat we de herkansing moesten dansen. Roel wist dat wat ze hadden laten zien genoeg was en ging voor een directe doorplaatsing. Helaas geen herkansing, dus Amber verloor de weddenschap. (Prijs moet nog een keer worden geïnd). Tijdens de herkansingsronde konden we goed zien waar we het straks tegen op moesten gaan nemen in de finale.

De finale was een overlevingsronde. Paren gingen helemaal los en miste daarom soms een stopbord of richtingaanwijzer. En hoewel Roel in de voorronde overal mooi langs en omheen dansten, lukte dat in de finale wat minder. Maaar, armen ophouden, niks laten merken en gewoon houding ophouden en focus op je eigen taak. Laatste quickstep duurde net wat te lang waardoor we nog maar net staand het einde haalde. En toen was het afwachten, wachten op de prijsuitreiking.
Na 5 senioren-categorieën was het tijd voor onze line-up. Geen laatste, geen 5de, het werd in elk geval podiumplek. Helaas met nog 2 paren resterend moesten wij naar voren. Wat dus betekende dat we zilver hadden gewonnen, of was het goud verloren? Nee, zilver gewonnen. Happy om na een lange tijd alleen trainen te zien dat ook de mensen langs de vloer zagen wat we konden. En we ook daar de credits voor kregen ondanks dat de finale niet was gedanst als dat we hadden gehoopt. We weten wat ons te doen staat, lekker zo doorgaan, volgende wedstrijd weer laten zien dat nog verder gegroeid zijn. Op naar Nederweert…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.