WDSF Antwerpen

      Geen reacties op WDSF Antwerpen

Door Richard & Els
In de afgelopen periode hebben we van Herman en Michèle verschillende technische verbeteringen aangeleerd gekregen. Het kost ook best wel veel training om dat goed onder de knie te krijgen. Maar in de training merken we ook dat we makkelijker kunnen achterhalen als een deel niet lekker danst, wat de oorzaak kan zijn en hoe we dat dan samen kunnen verbeteren. Omdat we vanwege andere afspraken een paar wedstrijden moesten overslaan, was de Diamant Cup in Antwerpen onze eerste grote wedstrijd waar we dit zouden gaan toepassen. 

Gelukkig was het geen hele vroege start van de wedstrijd voor ons, dus we konden redelijk ontspannen die kant op rijden. Nog net op tijd om Jan & Joke aan te moedigen, wat we dus natuurlijk ook doen als teamgenoten!

Om te zorgen dat we zo mooi mogelijk op de vloer kunnen verschijnen, laten we dit keer beiden ons haar doen door Dennis Dikkers. Net op tijd klaar om tussendoor in te kunnen dansen en vooral de vloer te kunnen voelen. Deze is erg aangenaam, al is het met indansen natuurlijk wel erg druk. Gelijk de aandachtspunten van houding en alles weer doorgenomen met elkaar, waardoor we toch redelijk kunnen warm worden. 

Dan is het wachten tot we de vloer op mogen. Hierbij krijgen we de laatste aanwijzingen van Herman, wat hij graag ziet waar we op gaan letten de eerste dans. Dat komt goed overeen met wat we zelf bedacht hadden als voornaamste, dus daar gaan we voor! De Engelse wals loopt fijn en we krijgen wat extra aanwijzingen en aanmoedigingen van Herman. Dat helpt zeker, de Tango en Weense wals voelen goed met voldoende ruimte om de dingen waar we hard op getraind hebben uit te kunnen voeren. Met Slow Foxtrot zaten we midden in de drukte, waardoor het veel harder werken was en we niet lekker konden dansen. De quickstep ging gelukkig dan wel weer beter. 

Alles bij elkaar was het voldoende om doorgeplaatst te worden naar de volgende ronde! Zowel in deze ronde als ook in de eerste ronde worden we langs de vloer door onze Love2move teamleden, maar ook door anderen luidkeels aangemoedigd, wat zeker een extra boost geeft om nog beter ons best te doen! Klaarblijkelijk heeft het goede effecten, want deze ronde ging beter. Zelfs onze coach Herman is tevreden met wat we laten zien! 

We zijn dan ook trots op hoe we gedanst hebben en dat we in dit grote internationale veld van 77 paren uiteindelijk 37e zijn geworden! 
Alles bij elkaar een zeer geslaagde wedstrijd en een mooie aanloop richting de rest van het seizoen!

Uitslagen alle Love2Move paren:
– Bert & Roxenne – Rising Star – 40e / Adults Standard – 59e
– Paul & Jaimy – Rising Star – 43e / Adults Standard – 58e
– Jan & Joke – Senioren IV – 16e
– Richard & Els – Senioren III – 37e
– Kees & Kirsten – Senioren III – 63e
– Evert & Margriet – Senioren II – 14e
– Marc & Karen – Senioren II – 21e
– Dick & Anet – Senioren II – 27e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.