Let’s Dance Championships light – 2022

Door Wilco & Thea
Dit is de wedstrijd waar ik absoluut aan mee wil doen! Zegt Thea tegen mij. Oké, uuhhm hoezo? Vraag ik. Nou dit is de Let’s Dance Championships!! De wedstrijd die Herman en Michèle organiseren!! Oké, ik weet dat die er is maar nog niet eerder aan mee gedaan, zeg ik. Deze is zooo leuk, goede sfeer en een top wedstrijd. Oké, nou dan doen we zeker mee!

Dit was het gesprek ongeveer van ergens in 2021 tussen Thea en mij. Ik ben er een aantal jaren tussenuit geweest en moet weer even ‘in’ de wedstrijden komen. Ook de verschillende klassen is weer wennen. Maar het gaat steeds beter.

2-4-2022… De wedstrijd!! Door alle aandacht via Facebook (de afgelopen weken) en andere dansparen die erover praten begint het toch wel te leven bij mij. Ik heb dit weekend de zorg voor mijn kinderen en ben al vroeg op het voetbalveld te vinden, daarna kon ik ze bij mijn (ex)schoonouders brengen waar ze gingen logeren. Mijn moeder wil eigenlijk elke wedstrijd mee, dus ook nu.

13.30 afgesproken bij mij thuis. Thea ging met Hugo zelf naar de wedstrijd, ik met moeders. We gaan op tijd hoor, zei ik tegen mijn moeder, ik wil de middag ook even kijken. Nou dat is natuurlijk prima voor haar. 15.00uur waren we in Veenendaal. Dan is het leuk om bij de entree je eigen teamgenoot te spreken, ook bij het startnummer ophalen, en ook als je de zaal binnen gaat!! Zoveel vrijwilligers, Theo en Claudia, Jaap en Margot, Rob en Anita, Tea, Willem en Christel, Evelien bij de ingang, Jan-Joost, Evert… Krijg bijna een schuldgevoel. Volgende keer kijk ik of ik mee kan helpen, dit keer ging het gewoon niet. 

Nou, eerst de tassen naar de kleedkamer, dan een bakkie koffie met moeders drinken, en die heeft het naar het zin, dat is zoo leuk om te zien! Ik vroeg Claudia waar de tafels stonden van ons team, en heb moeders daar geparkeerd, koffie erbij en die hoor je niet meer haha. Ik vind het heerlijk, lekkere sfeer, even hier kijken en kletsen, aahh die zijn er ook!! Leuk leuk, even bijkletsen. Ondertussen de latin kijken en wat is het genieten (Jamie en Lesley). 17.00uur tijd om om te kleden, in te dansen, even de vloer voelen. Oei, die is glad. Schoenen schoonmaken en nog een rondje.

We moesten direct na het indansen onze 1e ronde dansen. 14 paar in 2 series (dacht ik). Nou ja, lekker toch: wals, rust, tango rust, misschien 2 achter elkaar hahaha heerlijk. Niks ervan!! Hoppa 14 paar, 1 serie!! Oké, ik weet dat ik redelijk goed door zo’n veld kan dansen, dus kom op dacht ik, staan en gaan. We waren doorgeplaatst naar de halve finale, die was met 12 paar op de vloer (scheelt toch 2 paar) en ging ook goed. Door naar de finale. Ik wilde eigenlijk wat gaan eten dus ik zei tegen Thea, ga even eten, kom er zo aan. Totdat ik hoorde dat onze finale over 8min was…oké ik heb weer teveel staan kletsen denk ik. Finale ging heerlijk voor dit moment, we hadden afgelopen week maar 1x getraind, de week daarvoor niet, en 3 weken terug had ik corona, dusss, weinig dansuren gehad. 

Tussendoor nog genoten van andere paren, Evert en Margriet, Marc en Karen aangemoedigd, Jan en Joke gezien, Lex en Marjan aangemoedigd, Richard en Els in de s1 zien dansen. En zo verliep de wedstrijd door. Wat een heerlijke sfeer is er in ons team, ik begin me er op mijn gemak te vinden. Wat we ook mooi vinden is de aanmoediging als je danst!! Wauw elke keer als je langs het team gaat wordt er geklapt, geroepen (geschreeuwd) en het gerammel van de sambaballen hahaha. Het geeft je een boost om nog even extra gas te geven. 

Goed, prijsuitreiking ! Nou eerlijk is eerlijk, we zeggen elke wedstrijd tegen elkaar, het kan ook de 4e plaats zijn hé?! We kunnen niet elke keer 1 worden, het kan ook een keer niet onze dag zijn. Dusss ik was best gespannen met de prijsuitreiking, maar deze keer was het voldoende voor de 1e plek! Pffff Wauw wat een opluchting, blijdschap, ontlading, man ik heb op dat moment even geen idee wat ik voel, maar het is wel fijn haha! Thea is nog gebleven, Hugo ging meehelpen de vloer op te ruimen. Ik heb Michèle en Herman bedankt voor de mooie dag, en ben naar huis gegaan. Wat was het een mooie dag, prima muziek, lekker verloop van de wedstrijd, geen wanklank gehoord! Ik zeg nogmaals bedankt, dit is wat voor mij (ons) het dansen zo leuk maakt. Tot de volgende keer (22 april 2023?!).

Alle uitslagen:
– Evert en Margriet 3e – SII Hoofdklasse
– Marc en Karen 4e – SII Hoofdklasse
– Wilco & Thea 1e – SIIA
– Richard en Els 1e – SIA / 6e – SIIA
– Erwin & Monique 7e – SIIA
– Dick & Anet 8e – SIIA
– Kees & Kirsten 4e – SIII Hoofdklasse
– Jan & Joke 5e – SIII Hoofdklasse
– Lex & Marjan 7e – SIII Hoofdklasse
– Bertus & Carla 8e – SIII Hoofdklasse
– Jos & Anneloes 2e – SIV Hoofdklasse
– Jamie & Lesley 3e – Adults Hoofdklasse Std / 2e – Adults Hoofdklasse Latin
– Paul & Jaimy 4e – Adults A-klasse
– Bert & Roxenne 10-11e – Adults A-klasse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.